محمد ثقفی
ملیت : ایرانی
-
قرن : 14
منبع : اثرآفرینان (جلد اول-ششم)
(1405 -1313 ق)، فقیه، مفسر و شاعر امامى. وى در تهران به دنیا آمد و در آن شهر نشو و نما یافت. مقدمات علوم را در خدمت استادانى چون آقامیرزا كوچك، آقا شیخ آقا بزرگ اخوان ساوجیان فراگرفت. در سال 1341 ق رهسپار قم شد و به مجلس درس شیخ عبدالكریم حایرى یزدى پیوست. نزدیك هفت سال كه در قم بود یك دوره معقول و منقول از سید ابوالحسن رفیعى قزوینى آموخت و چندى نیز از مباحث شیخ محمدرضاى اصفهانى مسجد شاهى بهرهمند شد. وى از دو استادش، حاج شیخ عبدالكریم حایرى یزدى و سید ابوالحسن رفیعى اجازهى روایت و اجتهاد داشت. پس از گرفتن اجازهى اجتهاد به تهران بازگشت و تا پایان زندگى به تالیف كتاب، ارشاد مردم انجام وظایف شرعى پرداخت. چون درگذشت، پیكرش را به مشهد رضوى بردند و در آنجا به خاك سپردند. وى پدر زن امام خمینى (ره) بود. از آثار وى: «تقریرات» بحث نكاح آیتالله حایرى؛ «غرر العوائد» در حواشى بر «درر الفوائد» آیتالله حایرى؛ حواشى بر «تقریرات منظومهى» سید ابوالحسن رفیعى؛ «دیوان» اشعار؛ «روان جاوید» در تفسیر «قرآن مجید».[1]
میرزا محمد بن العلامه المتبحر و البحاثه المتتبع صاحب شفاء الصدور فى شرح زیارة العاشور الحاج میرزا ابوالفضل بن العلامه الكبیر صاحب التقریرات و التألیفات الحاج میرزا ابوالقاسم الكلانتر النورى التهرانى معروف به آیتاللَّه ثقفى از مفاخر علماء معاصر و افاضل فقهاء عصر حاضر و ساكن خیابان پامنار تهرانست كه در همان ناحیه بوظائف دینى و روحى و اقامه جماعت و تبلیغات اشتغال دارند.
والد مرحوم ایشان علامهى شهیر حاج میرزا ابوالفضل فرزند عالم محقق حاج میرزا ابوالقاسم تهرانى است كه نام نامى آن دو بزرگوار زینت بخش كتب تراجم است در جمادىالثانیه سال 1313 ق- ه در تهران ولادت یافته و از بدو عمر اشتغال بتحصیل علوم دینیه داشته مقدمات و ادبیات و سطوح فقه و اصول را غالبا در نزد دو عالم كامل آقا میرزا كوچك و آقا شیخ آقا بزرگ اخوان ساوجیان تاب ثراهما بپایان رسانده و در سنه 1341 ق- ه براى تكمیل مدارج علم به بلده مقدسه قم هجرت نموده و قریب هفت سال در آن شهر اقامت داشته و در این مدت یكدوره معقول را در نزد سید الحكماء و المجتهدین آقاى حاج سید ابوالحسن رفیعى قزوینى دامت افاداته فراگرفته و جنابش تصدیق كمال ایشان را در علوم عقلیه و نقلیه نموده است و دو دوره اصول خارج و عمده مباحث فقهیه را از بحث رئیس الشیعه مرحوم حاح شیخ عبدالكریم حایرى یزدى رضوان اللَّه علیه استفاده نموده و حضرتش بخط شریف تصریح بمقام اجتهاد و اعتماد او فرموده و در خلال این احوال چندى از بحث شیخ الفقهاء و المحدثین مرحوم شیخ محمد رضاى اصفهانى مسجد شاهى اعلى اللَّه مقامه مستفیض بوده و از ایشان بتحصیل اجازه عامه بلیغه مشتمل بر سه طریق متصل بامام علیهالسلام با تصریح به اهلیت فتوى فائز گشته است.
مترجم محترم داراى تألیفات و آثار گرانقدرى است كه ذیلا از نظرتان میگذرد:
1- غرر العوائد در حواشى بر درر الفوائد مرحوم حایرى.
2- حواشى بر تقریرات منظومه حاج سید ابوالحسن قزوینى.
3- رساله در عدم جواز رجوع بحكام جور.
4- روان جاوید در تفسیر قرآن در 5 جلد كه مطبوع میباشد.
5- حواشى بر سیوطى.
6- تقریرات نكاح مرحوم آیتاللَّه حائرى.
تازه های مشاهیر
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}