یحیی طالقانی
ملیت : ایرانی
-
قرن : 14
منبع : گنجینه دانشمندان (جلد چهارم)
آقاى حاج آقا یحیى عبادى طالقانى بن العالم الجلیل آیتاللَّه مرحوم حاج شیخ محمدحسن طالقانى از علماء بنام و افاضل كرام معاصر تهرانست در سال 1295 شمسى در تهران متولد شده و پس از خواندن دروس جدید تا پایه سیكل اول متوسطه شروع بتحصیل علوم عربى و دینى نموده و مقدمات را در تهران خوانده و براى ادامه تحصیل در سال 1353 قمرى بامر مرحوم والدش مهاجرت به قم نموده و ادبیات را خدمت مرحوم میرزا محمدعلى ادیب تهرانى و سطوح را محضر مرحوم آیتاللَّه حاج سید میرزا آقاى ترابى دامغانى و آیتاللَّه العظمى مرعشى و آیتاللَّه حاج سید احمد زنجانى و مرحوم آیتاللَّه حاج سید احمد لواسانى تكمیل نموده آنگاه بدرس خارج مرحوم آیتاللَّه حجت و آیتاللَّه حاج سید محمدتقى خونسارى و آیتاللَّه صدر حاضر شده و چند سالى هم از فقه و اصول مرحوم آیتاللَّه العظمى بروجردى استفاده كرده تا بدرجات سامیه علم رسیده و در سال 1371 قمرى به تهران مراجعت و پس از فوت مرحوم والد در مسجد آن مرحوم كه در خیابان ظهیرالاسلام شاهآباد واقع است به اقامه جماعت و ترویجات دینى اشتغال دارند.
نگارنده گوید: جناب حجةالاسلام آقاى عبادى از دانشمندان باتقوا و متانت و مانند والدش بملكات فاضله اخلاقى و كمالات نفسانى و معنوى متصف و موصوف مىباشند.
آثار علمى ایشان از اینقرار است 1- رسالهاى در جبر و تفویض 2- اثبات امر بینالامرین 3- تقریرات و دراسات مرحوم آیتاللَّه حجت مباحث الفاظ در اصول و لباس مشكوك در فقه.
آثار خیر آن جناب بسیار من جمله 1- تعمیر اساسى مسجد طالقان 2- تعمیر مسجد كوچك سراجالملك واقع در خیابان ملت 3- تكمیل مسجد حسینآباد لویزان 4- مساعدت به تأسیس دبستان اسلامى كنى در حسینآباد مزبور.
تازه های مشاهیر
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}