نورالدین شیرازی
ملیت : ایرانی
-
قرن : 14
منبع : گنجینه دانشمندان (جلد پنجم)
سید نورالدین بن میرزا ابوطالب بن محمدهاشم حسینى شیرازى از مشاهیر دانشمند معاصر شیراز بودهاند.
وى در شیراز متولد و در بیت علم و عزت پرورش یافته و پس از خواندن مقدمات و سطوح مهاجرت به نجف اشرف نموده و از محضر مرحوم آیتاللَّه آقا سید محمدكاظم یزدى و آیتاللَّه میرزا محمدتقى شیرازى و آیتاللَّه شریعت اصفهانى استفاده نموده و چون در سال 1342 ق مرحوم والدش به رحمت ایزدى پیوست به شیراز مراجعت و در مسجد وكیل بجاى مرحوم والدش به اقامه جماعت و ترویج دین و تبلیغ و ارشاد مسلمین پرداخته و جمعیتى بنام برادران و حزب نور تشكیل داده و خود بنام نایبالامام شهرت یافته بود.
آیتاللَّه شیرازى مذكور مضافاً بر مقام رفیع اجتهاد به زبانهاى انگلیسى و فرانسه آشنا بود و خط زیبائى داشت و شعر هم نیكو مىگفت و در امور اجتماعى ید طولائى داشت.
وى در سال 1367 قمرى مسافرتى به قم و تهران و ارض اقدس با صدها نفر از حزب برادران نموده كه بسیار پرصدا و باهمیت بود.
و آن مرحوم با اینكه شب و روزش مستغرق خدمات بود تالیفات ارزندهاى از خود به یادگار گذاشت كه به آنها اشاره مىشود.
1- اسلام و جهان امروز
2- اصل الاصول در دو جلد
3- تفسیر قرآن مجید
4- حاشیه بر عروةالوثقى
5- حكمت الهى
6- سیاست اسلام
7- علم خطابه و منبر
8- علم رجال و درایه
9- علم كلام
10- مثنوى و تالیفات دیگر.
در سال 1367 قمرى سال فوت مرحوم حاج شیخ كاظم فوقالذكر شخصیت برجستهاى كه حقاً مجسمه فضائل و كمالات بود از شیراز حركت و با صدها نفر از حزب برادران شیراز وارد شهر دینى و علمى قم گردید. آیتاللَّه حاج سید نورالدین كه در فارس و خصوص شیراز مشهور بود (نایبالامام) مىبودند از رجال علم و بیان و قلم و سیاست و كیاست عصر ما و از علماء طراز اول شیراز و بلكه كلیه ایران است.
در سال مزبور به قصد زیارت حضرت رضا علیهالسلام و بعضى اقدامات دینى با حدود پانصد نفر از جمعیت حزب برادران كه در تحت ریاست و رهبرى آنجناب بود از فارس حركت و با عظمت بسیارى به اصفهان و از آنجا به قم وارد و به منزل مرحوم آیتاللَّه صدر نزول فرموده و مورد تجلیل مراجع عظام حوزه علمیه واقع شده و پس از چند روز به تهران و شهر رى عزیمت و از آنجا به مشهد و پس از مدتى مراجعت به شیراز نمودند و در تمام ایاب و ذهابش مجللانه وارد و حركت فرمودند در موقع ورود به تهران یكسره به مسجد شاه آمده و بادهها هزار نفر نماز جماعت و پس از آن به منبر رفته و بیانات حاد و پرحرارتى ایراد نموده و بعضى از پیشنهادهاى دینى به دولت وقت نمودند. خود نگارنده، در موقع ورودشان به رى و تهران حاضر و ناظر احساسات مردم شیراز و تهران بودم.
معظم له از اساطین علم و سیاست زمان ما بودند از تلامذه مبرز مرحوم شریعت اصفهانى و آیتاللَّه نائینى و آیتاللَّه میرزا على آقاى شیرازى و آیتاللَّه ضیاءالدین عراقى و صاحب تألیفات و تصنیفات و جمعیت متجاوز از ده هزار نفر حزب برادران بودند كه در شیراز خدماتى نمودهاند در شیراز از دنیا رفته و در مقبره مخصوص خود در مقابل بیتالعباس كه از آثار اوست مدفون شدهاند.
تازه های مشاهیر
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}