محمدباقر محسنی ملایری
ملیت : ایرانی
-
قرن : 14
منبع : گلزار مشاهیر
عالم دینى.
تولد: 1324 ق.، نجف اشرف.
درگذشت: 22 مهر 1374، تهران.
آیتالله محمدباقر محسنى ملایرى پس از گذراندن دوره مقدمات و سطح حوزه نزد اساتیدى همچون آیتالله خراسانى، حاج شیخ حسن قرسى، آیتالله آقازاده خراسانى، ابوالقاسم قمى، میرزا مهدى اصفهانى و حاج آقا بزرگ حكیم الهى در حكمت و فلسفه تلمذ نمود. با تأسیس حوزهى علمیهى قم، به این شهر هجرت كرد و در محضر آیات عظام حائرى یزدى و بروجردى به تحصیل پرداخت و به درجهى اجتهاد نایل آمد. وى داراى چهارده اجازهى اجتهاد از مراجع مسلم از جمله آیتالله اصفهانى بود.
آیتالله محسنى ملایرى در رسیدگى به امور مردم اهتمام داشت و احداث حوزه علمیه باقریه، حسینیه و كتابخانهاى در ملایر از اموال شخصى خود و تعیین موقوفات براى آن را مىتوان از خدمات اجتماعى وى دانست.
از آثار قلمى ایشان گذشته از تقریر و تلخیص مطالب مستفاد از اساتید، رسالهاى به نام تطبیق الادیان را مىتوان نام برد.
آیتالله محمدباقر محسنى ملایرى در سن نود و دو سالگى پس از یك دوره بیمارى و بر اثر سكته قلبى در بیمارستان ساسان درگذشت.
محمدباقر محسنى فرزند مرحوم آقا شیخ ابوالقاسم از علماء مبرز و بنام معاصر است در ملایر.
وى در حدود 1324 قمرى در نجف اشرف متولد شده و در خدمت والدش كه از اعاظم و اجلاء حوزه درس مرحوم آیتاللَّه آخوند خراسانى بوده است به ایران آمده و در ملایر اقامت نموده و دروس مقدماتى و سطوح را از محضر آن مرحوم و سایر اعلام مانند مرحوم آمیرزا هدایتاللَّه مشهور به (آقانجفى) استفاده نموده سپس براى تكمیل تحصیل به ارض مقدسه خراسان مشرف و از محضر اساتید بزرگ مانند مرحوم آقا شیخ حسن برسى و مرحوم آیتاللَّه حاج میرزا محمد آقازاده كفائى و مرحوم آیتاللَّه قمى و عالم ربانى مرحوم آیتاللَّه آقامیرزا مهدى اصفهانى (در فقه و اصول) و نیز حكیم المتاله آقابزرگ حكیم (در حكمت و فلسفه) استفاده نموده و در خلال آن تدریس سطوح داشته و پس از آن به قم آمده و برههاى از زمان را از محضر مرحوم آیت العظمى حایرى و مرحوم آیتاللَّه آقا شیخ ابوالقاسم قمى استفاده نموده و هم در این اواخر چندى از محضر آیت العظمى بروجردى مستفیض و تا حال تحریر در ملایر به انجام وظائف دینى از اقامه جماعت و تدریس و غیره اشتغال دارد.
آثار علمى و خدمات اجتماعى معظمله از این قرار است 1- تقریرات و تلخیص مطالب مستفاده از اساتیدشان 2- تطبیقالادیان.
و اما آثار خالده و باقیاتالصالحات ایشان به قرار ذیل است.
1- احداث بناء مدرسه باقریه ملایر كه به نام چهارده معصوم (ع) داراى چهارده اطاق و مدرس و كتابخانه از مال شخصى خودش.
2- بناء مسجد در جنب همان مدرسه بنام مسجد سجاد كه اكنون مفروش و معمور مىباشد.
3- ساختمان عمارتى با كتابخانه در جنب مدرسه و مسجد مزبور براى استفاده عموم و مدرس مدرسه و امام مسجد مزبور كه دائما در آن ساختمان سكونت داشته باشد به مخارج شخصى.
4- ساختمان مسجدى بنام صفى بادوازده باب دكان كنار میدان پهلوى ملایر كه واقف آن مرحوم حاج اصغر صفى و تولیت آن با ایشانست.
5- تعمیرات مدرسه و مسجد شیخالملوكى فرزندن مغفور فتحعلى شاه قاجار كه بانى و مؤسس مدرسه و مسجد و تكیه و شانزده باب دكان و حمام و سراى بوده و نظارات و تولیت آن با اعلم علماء شهر ملایر معظمله مىباشد.
6- احیاء موقوفات مرحوم حاج عیسىخان بیگدلى كه در تهران نیز موقوفاتى دارد و قریب یكصد و بیست سالست وقف نموده و تولیت آن را با اعلم علماء شهر قرار داده كه اكنون دست ایشانست.
7- احیاء موقوفات دیگر از قبیل موقوفات حاج شیخ محمدعلى افصحى و حاج رئیسالتجار و حاج عبداللَّه و احداث موسسات خیر در قراء و قصبات از محل موقوفات و آثار و خدمات دیگر ادام اللَّه عمره و توفیقه.
نگارنده گوید: جناب آیتاللَّه محسنى مضافاً از مراتب علمى و خدمات دینى در موضوع استخاره ید طولائى دارند و از غالب شهرها مردم راجع به حوائج خود كتبا و یا شفاها به ایشان رجوع كرده و طلب استخاره مىنمایند.
تازه های مشاهیر
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}