جواد فلاطوری
ملیت : ایرانی
-
قرن : 14
منبع : گلزار مشاهیر
فیلسوف.
تولد: 1304 ق.، اصفهان.
درگذشت: 9 دى 1375.
عبدالجواد فلاطورى از نوادگان آخوند ملا اسماعیل اصفهانى، استاد فلسفهى حاجى سبزوارى، است. فلاطورى از ابتداى جوانى علاوه بر تحصیلات دبیرستانى به كسب معارف اسلامى همت گماشت و در شهرهاى اصفهان، تهران و مشهد در محضر استادانى نظیر محمدعلى شاهآبادى، مهدى آشتیانى، آیتالله محمدتقى آملى، آیتالله خوانسارى، محمدرضا كلباسى و آیتالله هادى كدكنى نیشابورى به شاگردى پرداخت .
در سالهاى 1328 و 1329 كتاب جواهر را با آیتالله محمدرضا كلباسى مباحثه كرد و از محضر وى به اخذ روایت و گواهى درجهى اجتهاد نایل آمد.
فلاطورى در سال 1333 براى تحصیل روانه آلمان شد و در رشتهى فلسفه به تحصیل پرداخت. وى در رشتهى «كانتشناسى» به درجهى استادى رسید. همچنین در آلمان به تحصیل رشتههاى فلسفه، روانشناسى علوم تربیتى، علوم اجتماعى، و تطبیق ادیان پرداخت. در همین ایام زبانهاى لاتین و یونانى را نیز فراگرفت و پس از نوشتن مقالات و رسایل كوچكترى به نوشتن رسالهى استادى خود پرداخت و آن را دربارهى «دگرگونى بنیادى فلسفهى یونانى بر اثر طرز اندیشه اسلامى» نگاشت و به درجهى استادى نایل آمد. دكتر فلاطورى استاد دانشگاه كلن آلمان در رشتههاى فلسفه (به شیوهى تطبیقى) و حقوق و كلام و علوم اسلامى و اسلام معاصر بود.
از جمله فعالیتهاى دكتر فلاطورى، تأسیس مركز آكادمى كلن در سال 1356 بود كه دست به اصلاح كتابهاى درسى مدارس آلمان زد، و نواقص و كاستىهاى كتابهاى درسى را در زمینههاى اسلام و تاریخ اسلام اصلاح كرد و در این ارتباط شش كتاب تألیف شد كه به عنوان مرجعى براى نویسندگان كتابهاى درسى آلمان و دیگر كشورهاى اروپا از قبیل فنلاند، فرانسه، پرتغال و اسپانیا شد و خود اروپایىها براساس اقدامات و تألیفات استاد فلاطورى، مطالب كتابهاى درسى خود را اصلاح بازنویسى كردند.
دكتر فلاطورى براى این كه مركز آكادمى كلن به عنوان یك نهاد علمى جزء دانشگاه قرار بگیرد، آن را از شهر كلن به هامبورگ انتقال داد و از آن پس جزیى از دانشگاه هامبورگ شد. قصد وى این بود كه در این مركز آكادمى، دانشجوى علوم اسلامى تربیت كند و مدرك معتبر نیز بدهد.
دكتر فلاطورى در آلمان به عنوان یك مرجع اسلامى و دانشمند فلسفه و علوم اسلامى مطرح بود. هر زمان كه مجلس اروپا در تجزیه و تحلیل و بیان مسایل اسلامى و تفاهم و همفكرى و گفت و گوى بین پیروان ادییان اسلام و مسیحیت و یهودیت دچار مشكل مىشدند، به وى مراجعه مىكردند و نظرخواهى و راهنمایى مىخواستند. وى براى ایجاد مباحثه، تفاهم، همفكرى، و همكارى بین پیروان ادیان مختلف تلاش مىكرد. وى در برپایى اجلاسى كه پیش از فوتش بین مفتكران و اندیشمندان مسلمان، مسیحى و یهودى در یونان برگزار شد، مسئولیت داشت.
از آثار ترجمهى اوست: تاریخ ایران در قرون نخستین اسلامى (تألیف برتولد اشپولر، تهران، 1349).
دكتر عبدالجواد فلاطورى روز یكشنبه نهم دى 1375 هنگام تدریس در كلاس درس بر اثر سكتهى قبلى درگذشت.
تازه های مشاهیر
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}