حسینقلی دفتری
ملیت : ایرانی
-
قرن : 14
منبع : گلزار مشاهیر
نوازنده.
درگذشت: 1366.
حسینقلى دفترى به تشویق استاد شاهجانى به موسیقى ایرانى علاقهمند شد. در هشت سالگى به اروپا رفت و تحصیلات خود را در آنجا ادامه داد و بعد از چند سال به ایران برگشت. نواختن ویولن را از همین زمان آغاز كرد و مدت دوازده سال روى آن كار كرد. ابتدا پیش باقرخان كمانچهكش تعلیم دید. بعد كه پدرش والى كرمانشاه شد با علاقهاى كه به موسیقى داشت از مختارى كه در آن زمان رییس شهربانى بود خواست كه هر وقت به منزلشان مى آید با وى تمرین كند. مدتى هم به این ترتیب تعلیم دید تا از كرمانشاه به تهران آید.
وقتى براى انجام خدمت سربازى به كردستان رفت. در آنجا با علاقه به كار موسیقى پرداخت. در آنجا براى رادیو سنندج هم آهنگ ساخت.
وى به سبب آنكه نتوانست ویولن قدیمى خود را كه ظاهرا گم شده بود، بیابد، ویولن را كنار گذاشت و به سهتار روى آورد. براى فراگیرى این ساز به نزد استاد ابوالحسن صبا رفت و چند سالى نزد وى كار كرد.
از سال 1346 وارد تلویزیون شد و تكنوازى را با برنامههاى یك ربعهى ساز تنها آغار كرد. پس از این كه این برنامه به مقتضاى خاص برنامهریزى قطع شد به رادیو رفت و در آنجا به كارش ادامه داد.
فعالیت ها : : مشاهیر / هنر / موسيقي
تازه های مشاهیر
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}