حسین فرهادپور
ملیت : ایرانی
-
قرن : 14
منبع : مردان موسیقی سنتی و نوین ایران (جلد اول)
سال 1317 شمسى شهر زیبا و ساحلى نوشهر شاهد تولد كودكى شده بود كه بعدها یكى از هنرمندان خوب و بىادعا گردید، وى كه حسین فرهادپور نامیده شده بود دوران كودكى را در همین شهر ساحلى مازندران گذراند و از همین دوران هم به موسیقى محلى زادگاهش استان مازندران و پس از طى دوران طفولیت به موسیقى وطنش ایران و سازهاى ملى و سنتى آن و نواختن آنها علاقه پیدا كرد.
وى براى این كه به خواستهى خود جامهى عمل بپوشاند به هنرستان موسیقى ملى كه سرپرستى آن با شادروان روحاللَّه خالقى بود رفت و در این هنرستان ثبت نام مىكند و پس از طى دورهى هنرستان با نمرهى قبولى بیست كه از آقاى جواد معروفى دریافت مىكند قبول و در سال 1337 از این هنرستان فارغالتحصیل مىگردد.
وى ابتدا ویولن را نزد استاد صبا، محمود ذوالفنون و سپس على تجویدى آموخت و نزد حسین تهرانى مدتها به فراگیرى ضرب به عنوان پایه موسیقى ایرانى مىرود و از محضر شادروان تهرانى استفاده مىبرد. حسین فرهادپور در نوجوانى كه مصادف با شروع برنامهى «گلها» بود با این برنامه همكارى خود را آغاز كرد و در سال 1339 پس از خاتمهى خدمت مقدس نظام وظیفه به استخدام وزارت فرهنگ و هنر وقت درآمد و ضمن تدریس موسیقى در آموزشگاههاى كشور و همكارى در اركستر استاد فرامرز پایور و استفاده از محضر او به سرپرستى اركسترى انتخاب مىگردد. فرهادپور ساز «قیچك» یا «غژك» را كه سازى است محلى و ساز دوم او به حساب مىآید به دوستداران سازهاى محلى بیش از پیش معرفى و شناساند. وى آهنگهاى متعددى جهت سریالهاى تلویزیونى و سینمایى، چه پیش از انقلاب و چه بعد از آن ساخته و در سال 1361 نیز موفق به اخذ لیسانس در رشتهى سازهاى ملى و موسیقى ایران گردید كه در این رابطه خود را مدیون بیش از حد استاد على تجویدى مىداند. فرهادپور براى شناسایى موسیقى سنتى ایران، مسافرتهاى متعددى به كشورهاى: فرانسه، ایتالیا، شوروى، چكسلواكى، مجارستان، رومانى، لهستان، تونس، مراكش، الجزایر، مصر، كویت، بحرین، افغانستان، پاكستان، بنگلادش و ژاپن نموده و جهت اشاعه و تدریس (قیچك) این ساز محلى كلاس خصوصى دارد كه شاگردانى را تعلیم مىدهد.
از كودكى به نواختن و ضربه زدن روى میز و سینى و غیره داشت و از هر فرصتى كه برایش پیش مىآمد براى ضربه زدن به صورت ریتمیك استفاده مىبرد و از مخالفت بزرگترها هم كه هرچند گاه با آن مواجه مىشد ابایى نداشت ولى سعى داشت دور از چشم آنان به كار خود ادامه مىداد، این علاقه عاقبت وى را به نواختن ضرب كشاند و یكى از هنرمندان باارزش كشور گردید.
فعالیت ها : : مشاهیر / هنر / موسيقي
تازه های مشاهیر
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}