محمدعلی حیدرنیا
ملیت : ایرانی
-
قرن : 14
منبع : مردان موسیقی سنتی و نوین ایران (جلد دوم)
على درخشان به سالن 1316 در تهران متولد شد، پدر بزرگ و پدر وى اهل سنندج بودند و با نواختن ویولن آشنایى داشتند و بیشتر روزها در منزل به نواختن این ساز مشغول بودند، على كه كودكى بیش نبود تحت تأثیر این نواها قرار مىگرفت و رفتهرفته به موسیقى و نواختن ویولن علاقمند گردید و نزد پدر شروع به تمرین كرد به طورى كه در سن 12 سالگى تا حدودى به نواختن این ساز آشنایى پیدا كرد.
على درخشان تحصیلات ابتدایى را در دبستان غزالى به پایان برد و سال اول دبیرستان را در دبیرستان ابومسلم خراسانى رفت و پس از یك سال تحصیل در این دبیرستان، به هنرستان ملى موسیقى رفت و مدت دو سال در این مركز هنرى موسیقى به تحصیل پرداخت و دوباره پس از این مدت به دبیرستانهاى شرف و دانش جهت ادامهى تحصیل رفت ولى هیچگاه موسیقى را رها نكرد.
وى در سال 1333 جهت استفاده از سبكهاى مختلف نوازندگى، نزد هنرمندى به نام مهاجر رفت و پس از مدتى نیز به محضر استاد ابوالحسن صبا رفت و مدت پنج سال نزد ایشان تمام ردیفها و گوشههاى موسیقى ایرانى را به خوبى فراگرفت، از این زمان به بعد وى علاقمند به آهنگسازى شد و آهنگهاى زیادى جهت موسیقى متن فیلمها ساخت ولى در همین دوران به سازهاى كلاویهاى (پیانو- آكوردئون) روى آورد و نزد آقاى خاچاطوریان كه از استادان هنرستان موسیقى تبریز بود رفت و مدت دو سال نزد این استاد و سپس نزد هنرمند باارزش دیگرى چون یوسف یوسفزاده رفت و به تحصیل و اندوختههاى خود افزود.
وى اوج آهنگسازى خود را از سال 1347 آغاز و از سال 1349 به استخدام وزارت فرهنگ و هنر درآمد و سرپرست اركستر نوین این وزارتخانه شد كه همكاران وى در این اركستر عبارت بودند از مجتبى میرزاده، هادى آرزم، همایون خواجه نورى، جهانبخش، مرحوم رضاقلى ملكى، و تنى چند از هنرمندان بنام و ارزنده، از سال 1349 نیز با رادیو و تلویزیون همكارى خود را آغاز كرد و یك سرى موسیقى براى برنامههاى مختلف این مركز ساخت. از سال 1357 به بعد سرپرستى اركستر شمارهى یك سنتى به وى واگذار گردید اعضاى اركستر عبارت بودند از عباس میاندهى، هادى آرزم، سعید مهرابى، خسروبیك، منصور سینكى و... كه برنامههاى متنوع موسیقى ارائه و اجراء كردند.
وى در حاشیه كارهاى هنرى در تلویزیون، رادیو و تالار وحدت (رودكى) و وزارت ارشاد اسلامى، براى كودكان و نوجوانان موسیقى بسیار ساخت كه نوارهاى آن گویاى این ادعا مىباشد. در ضمن براى سریالهاى مستند 13 قسمتى «طبیعت ایران» و چند فیلم سینمایى به نام «پیرك»، «شیلات» موسیقى ساخت. على درخشان از سالها پیش با اركستر سمفونیك تهران همكارى داشته و این فعالیت بعد از سال 1357 بیشتر گردید. وى علاوه بر تعلیم شاگرد در مراكز هنرى، به طور خصوصى هم مشغول تعلیم مىباشد و شاگردان خوبى را تربیت نموده و در حال حاضر سرپرست اركستر سنتى تالار رودكى مىباشد. و در سال 1367 بنابر ارزشیابى هنرى هنرمندان كه در مجلس شوراى اسلامى به تصویب رسید، موفق به دریافت درجه دوم هنرى كه معادل فوق لیسانس است گردید. بنا به گفته ایشان، تاكنون بیش از پانصد موسیقى كودك، متن فیلمها و سریالها و موسیقى آوازى جهت خوانندگان ساخته است.
فعالیت ها : : مشاهیر / هنر / موسيقي
تازه های مشاهیر
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}