محمد حسین بهرامیان
ملیت : ایرانی
-
قرن : 14
محمد حسين بهراميان هنرمند و مجسمه ساز در سال 1350 به دنيا آمد.وي داراي مدرك فوق تخصص زيباييشناسي هنر (D.E.A) از دانشگاه سوربن پاريس است. او در سال 1384 براي اعتراض به موزه لوور به زندگي خود پايان داد.محمد حسين بهراميان يا به قول دوستاناش بهرام، يكي از 5 مجسمهساز برتر معاصر ايران و البته به خاطر تخصصي و سبك كارهايش علميترين آنهاست كه به دليل دوري از وطن، تنها ميان متخصصان و همكاراناش نامآشناست.
گروه : هنر
رشته : هنرهاي تجسمي
تحصيلات رسمي و حرفه اي : اخذ ليسانس مجسمهسازي از دانشكده هنرهاي زيباي دانشگاه تهران 1347 كسب مدرك تخصصي مجسمهسازي از دانشگاه سوربن پاريس عنوان رساله تخصصي: هنر مجسمهسازي معاصر در ايران (اميد كه روزي چاپ شود) گرفتن مدرك فوق تخصص زيباييشناسي هنر (D.E.A) از دانشگاه سوربن پاريس عنوان رساله فوق تخصص: مناسبات در ساختار اجتماعي و جغرافيايي شهر: نصب مجسمههاي مختلف در شهر تهران يك سال تدريس در دانشكده هنرهاي زيباي دانشگاه تهران
وقايع ميانسالي :
زمان و علت فوت : مسئولان موزه لوور پاريس ـ كه برچسب آثار ايراني موزه را مثل نام خليج فارس به عربي تغيير داده بودند ـ در آتليه مولاژ موزه لوور، اسم و امضاي بهراميان را از پاي آثارش حذف كردند و تمام حقوق مادي و معنوي را زير پا گذاشتند. او همه وقت و دارايياش را براي پيگيري اين پرونده در مراجع قضائي فرانسه صرف كرد. هزينه اين كارها براي شهروندان فرانسوي ارزان بود اما براي او ـ كه با وجود سالها تحصيل، زندگي و كار در فرانسه حاضر به پذيرفتن شهروندي آنجا و گرفتن اوراق هويت فرانسوي نشده و ايراني مانده بود ـ كلي آب ميخورد. تا روزي كه چيزي براي ادامه راه در كار نبود. يك روز با دعوت از همه رسانهها و خبرنگاران و بازگو كردن داستان، با پريدن از بام موزه لوور، به قصه پايان داد و شايد با اين كار، پيگيري كار را به رسانهها سپرد.
مشاغل و سمتهاي مورد تصدي : وي متخصص بخش مولاژ در مجموعه موزههاي ملي فرانسه بوده است.
فعاليتهاي آموزشي : يك سال تدريس در سال 1358 در دانشكده هنرهاي زيباي دانشگاه تهران را محمد حسين بهراميان در كارنامه دارد.
ساير فعاليتها و برنامه هاي روزمره : ترميم بسياري از مجسمههاي باستاني و ساخت مولاژ از آنها، نوآوري در ساخت مجسمه و استفاده از مواد در كار ساخت و اصلاح روشهاي قبل از فعاليتهاي وي ميباشد.
جوائز و نشانها : كسب عنوان مجسمهساز حرفهاي در موزه لوور در 1991 برنده نشان طلا و ديپلم افتخار بيست و هفتمين نمايشگاه اختراعات هنري ژنو سوئيس براي پازل سه بعدي در 1999 كسب نشان نقره و ديپلم افتخار بيست و هفتمين نمايشگاه اختراعات هنري ژنو سوئيس براي طراحي نوعي قالب براي ساخت مجسمه به تعداد زياد بدون افت كيفيت در 1999 پازل توپ چهل تكهاي از كره زمين؛ برنده مدال طلاي نمايشگاه اختراعات هنري ژنو
چگونگي عرضه آثار : ابتكار بهراميان با ساخت پازل از اشياي باستاني ايران، هنر و تاريخ را از موزهها به درون خانهها ميبرد و كودكان را در حس ساخت اشياي باستاني، با هنرمندان چند هزار سال قبل، سهيم ميكند. آشنايي با هنر باستاني بخشي از بازي كودك ميشود و هر كس ميتواند يك كپي مثل اصل را در خانه داشته باشد؛ مانند پازل وزنه قوي هخامنشي. ساخت پازلهايي از آثار باستاني ايران و اهرام مصر، 2 جايزه برتر نمايشگاه اختراعات هنري سوئيس را براي او به ارمغان آورد. در حال حاضر، موزه لوور - كه يك هرم شيشهاي در حياط مقابلش ساخته اند- درآمد هنگفت اين امتياز را به جيب ميزند. اثر ديگر بهراميان "جنگ شاهين و مار" در بانك ملي دوبي؛ باز هم ساكنان آن سوي خليج فارس. يك مجسمه او در يكي از پاركهاي تهران در غيابش به اسم يكي از همكاران ثبت و مجسمه ديگرش هم در پارك دانشجو ناپديد شد.
--------------------------------------------------------------------------------
آثار :
1 اسب آبي جاي فرعون خوابيده
ويژگي اثر : پوستر پازل سه بعدي بهراميان از هرم مصري و اسب آبي فيروزهاي مصر باستان كه در دل پازل قايم شده.
2 جنگ شاهين و مار
ويژگي اثر : مجسمه، در پارك دبي
3 دو زيباي خفته
ويژگي اثر : اين دو تا قوي طلايي زيباي خفته، 2 مدل از وزنههاي ترازوي زمان هخامنشي است كه در شوش كشف شده. ساخت مولاژ يا شبيهسازي آثار باستاني، يكي از تخصصهاي بيبديل بهراميان بود؛ تخصصي كه علاوه بر ذوق هنري نياز به مهارت و دانش زيادي دارد.
4 ماهيهاي در هم
ويژگي اثر : اين دو ماهي در هم پيچيده با فوارههايشان، در ساحل خليجفارس و خاطره بازديدكنندگان جا خوش كردهاند؛ تا حدي كه بسياري با ديدن عكس، محل آن در دوبي را به جا ميآورند. بهراميان با هنر وشناختش نسبت به فضاي نصب اثر، يك مجسمه محيطي بسيار عالي خلق كرده بود.
تازه های مشاهیر
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}