محمد نصیری
ملیت : ایرانی
-
قرن : 14
محمد نصيري در سال 1285 ، در اصفهان به دنيا آمد. وي تحصيلات ابتدايي و متوسطه را در همان شهر به پايان برد و به موازات آن از تعليمات ديني و فقه و اصول و ادبيات عرب نيز نزد بستگان و استادان بهره جست. سپس به تهران رفته و از مدرسه حقوق فارغ التحصيل گرديد. در سال 1309 جزء نخستين دانشجويان برگزيده و اعزامي دولت به كشور فرانسه رفت. ابتدا در دانشكده حقوق اكس (Aix ) دوره ليسانس كه با رتبه عالي ( لورا در حقوق ) به اتمام رسانيد و در دو رشته حقوق بين الملل خصوصي و اقتصاد از دانشگاه پاريس به سال 1316 موفق به اخذ درجه دكتري گرديد و به ايران بازگشت. دكتر نصيري پس از فارغ التحصيل شدن به مشاغلي چون منصب قضا در دادگستري ، رئيس اداره كل تصفيه املاك، مدير كل وزارت دارايي و رئيس هيات مديره بيمه ايران مديريت كل بانك ملي ايران در زمان دكتر مصدق،مديريت گروه توسعه اقتصادي ايران ، عضويت در هيات داوران ديوان دائمي بين المللي و رياست دانشكده حقوق و علوم سياسي دست يافت. دكتر محمد نصيري سرانجام در هشتم دي ماه 1375 دار فاني را وداع گفت.
گروه : علوم انساني
رشته : حقوق
گرايش : حقوق بين الملل
اوضاع اجتماعي و شرايط زندگي : محمد نصيري همزمان با آغاز انقلاب مشروطيت در شهر اصفهان ديده به جهان گشود.
تحصيلات رسمي و حرفه اي : محمد نصيري تحصيلات ابتدايي و متوسطه را در شهر اصفهان به پايان برد؛ موازي با آن از تعليمات ديني و فقه و اصول و ادبيات عرب نيز نزد بستگان و استادان بهره برد. سپس به تهران رفته و از مدرسه حقوق ( كه قبل از تشخيص دانشكده حقوق علوم سياسي و اقتصادي در دانشگاه تهران در سال 1313 وجود داشت) فارغ التحصيل گرديد. در سال 1309 جزء نخستين دانشجويان برگزيده و اعزامي دولت به كشور فرانسه رفت. ابتدا در دانشكده حقوق اكس (Aix ) دوره ليسانس كه با رتبه عالي ( لورا در حقوق ) به اتمام رسانيد و در دورشته حقوق بين الملل خصوصي و اقتصاد از دانشگاه پاريس به سال 1316 موفق به اخذ درجه دكتري گرديد و به ايران بازگشت.
زمان و علت فوت : محمد نصيري در هشتم دي ماه 1375 دار فاني را وداع گفت.
مشاغل و سمتهاي مورد تصدي : محمد نصيري پس از فارغ التحصيل شدن به مشاغل زير دست يافت: - از سال 1316 تا 1322 منصب قضا در دادگستري ـ از سال 1322 تا 1325 رئيس اداره كل تصفيه املاك - در سال 1325 مدير كل وزارت دارايي و رئيس هيات مديره بيمه ايران - مديريت كل بانك ملي ايران در زمان دكتر مصدق - مديريت گروه توسعه اقتصادي ايران - عضويت در هيات داوران ديوان دائمي بين المللي - رياست دانشكده حقوق و علوم سياسي
فعاليتهاي آموزشي : محمد نصيري از سال 1333 وارد دانشگاه تهران شد و استاد كرسي حقوق بين المللي خصوصي دانشكده حقوق گرديد.
--------------------------------------------------------------------------------
آثار :
1 تارخچه سي ساله بانك ملي ايران
2 تحقيق در زمينه تابعيت شركت ها
3 تحقيق در زمينه قانون حاكم بر اموال شخصيه
4 تحقيق در زمينه قانون حاكم بر قراردادها
5 تفسير قرار دادها
6 حقوق بين المللي خصوصي ( كليات ) و ( تعارض قوانين )
7 دروس دوره دكتري حقوق
8 هبه در حقوق ايران
ويژگي اثر : ( به زبان فرانسه )
فعالیت ها : : مشاهیر / عالمان و دانشمندان / قضاوت، حقوق، علوم سياسي
تازه های مشاهیر
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}