ملیت :  ایرانی   -  قرن : 15

زندگی صحنه یکبار هنرمندی ماست       هرکسی نغمه خویش خواند و از صحنه رود

مختصری از شرح حال خانوادگی ، فرهنگی و علمی اینجانب محسن پورمحمد :
بنده از یک خانواده متوسط روستایی هستم. پدرم کشاورز و مادرم خانه دار است. سه فرزند دارم به ترتیب فاطمه متولد 1368 و حسین متولد1373 و محمد مهدی متولد 1381. همسرم نیز با مدرک کارشناسی معلم هستند .
در رشته خدمات بازرگانی در سال تحصیلی 1362-1363 دیپلم گرفتم. بلافاصله به حوزه علمیه قم رفتم و در مدرسه علمیه رسول اکرم (ص) به تحصیل علوم حوزوی پرداختم. تحصیلات حوزوی را در مدرسه امام باقر (ع) ادامه داده و سطوح را تمام کردم و در دروس خارج آیات عظام: فاضل لنکرانی (حج) جوادی آملی(صوم و خمس) و مکارم شیرازی(حدود و ارتداد) سبحانی(نماز و طهارت)و در درس خارج اصول از اساتید معظم آیت الله صادق لاریجانی و آیت الله سبحانی بهره بردم . البته از درس های خارج اصول فقه آیت الله محفوظی و فقه مرحوم آیت الله خاتم یزدی نیز استفاده کرده ام و درتفسیر حضرت آیت الله جوادی آملی به طور مستمر و علوم قرآن از مرحوم آیت الله معرفت، و اسفار(حکمت متعالیه) را در محضر حضرت استاد مصباح یزدی و استاد فیاضی آموختم در کنار تحصیل در حوزه در این دوره به مدت یکسال در جبهه های نور علیه ظلمت داوطلبانه حضور داشته ام .
 بعد از جنگ در سال 1368 با شرکت در کنکور سراسری در رشته فلسفه دانشگاه تهران پذیرفته شدم و در سال 1373 از دانشگاه تهران کارشناسی فلسفه غرب را دریافت نمودم . در سال 1373  در موسسه آموزشی و پزوهشی امام خمینی ره در رشته دین شناسی در مقطع کارشناسی ارشد پذیرفته شدم و در این دوره  با معدل 27 /17  به عنوان  دانش پژوه ممتاز شناخته شدم و از پایان نامه خود در سال 1376 درموضوع"روح القدس در کتب مقدس ادیان ابراهیمی"با درجه عالی (نمره 20) دفاع کردم. همزمان در گروه تحقیقاتی ادیان به مدت 5 سال در محضر استاد حسین توفیقی و پرفسورلگنهاوزن فعالیت داشتم.
با توجه به اینکه از دروس اسفار آیت الله مصباح یزدی بهره مند می شدم از طرف ایشان در سال 1373 ماموریت یافتم تا گزارشی جامع در خصوص فعالیت های علمی در عرصه های علوم عقلی در سطح کشور تهیه نمایم در نهایت با جمعی از شاگردان ایشان طرح دایرة المعارف علوم عقلی اسلامی تهیه گردید و بنده به عنوان معاون و مسئول گروههای علمی در آن فعالیت داشتم. این کار زیر نظر آیت الله مصباح به مدیریت حجه الاسلام والمسلمین دکتر محسن قمی آغاز شد . با توجه به ماموریت جناب حجه الاسلام والمسلمین محسن قمی به عنوان ریاست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها؛ بنده نیز به حسب وظیفه در آن شرایط حساس(سال1377) مسئولیت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی گیلان را بر عهده گرفتم در این سنگر بودم در سالهای 82 و83 به عنوان مسئول نهاد نمونه کشوری انتخاب شدم. ودر سوم خرداد سال 1385 به عنوان مسئول نهاد نمایندگی در دانشگاه گیلان منصوب گردیدم .
با حفظ سمت از سال 1382 با حفظ سمت به عنوان دبیر شورای منطقه 2 کشوری ونیز از سال 1385 به عنوان دبیر شورای استانی نهاد نمایندگی در استان گیلان انجام وظیفه نمودم. و نیز  از سال 1381 به عنوان امام جمعه موقت شهرستان  ماسال  توفیق خدمت داشته ام. در تابستان 1386 درآزمون گزینش دکترای دانشگاه معارف و دانشگاه باقرالعلوم (ع) شرکت کردم و علی رغم قبولی در هردو دانشگاه به دلیل اینکه دانشگاه معارف اسلامی زود تر اقدام به ثبت نام کرد؛ در رشته" مبانی نظری اسلام " در دانشگاه معارف اسلامی پذیرفته شدم  و در 10/12/1391 از رساله دکترای خود، تحت عنوان « عقل و ایمان از دیدگاه ملا صدرا و پاپ ژان پل دوم» با درجة عالی و نمرة 5/19 دفاع نمودم. در ضمن از سال 1387 تا سال 1389 مدیر نظارت و بازرسی وارزیابی نهاد نمایندگی در دانشگاههای کشور بودم و در حال حاضر عضو هیئت علمی و مدیر گروه معارف اسلامی  دانشگاه علوم پزشکی گیلان هستم.
سوابق علمی :
1-    تدریس ها :
الف : تدریس در دانشگاه : از سال 1373 در دانشگاههای قم؛جامعه المصطفی العلمیه(در مقطع کارشناسی ارشد جامعه الزهرا) و در دانشگاه آزاد اسلامی تهران؛  دانشگاه گیلان ؛ آزاد اسلامی گیلان (انزلی،لاهیجان...) ؛ و نیز دانشگاه علوم پزشکی گیلان درسهای زیر را تدریس نموده ام :
 1- فلسفه اسلامی 2- فلسفه دین  3-  ادیان  4- علوم قرآن 5- معارف اسلامی 1و2  6 – اندیشه اسلامی 1و2  7- تاریخ تحلیلی صدراسلام 8- تاریخ ایمه اطهار (ع) 9- اخلاق اسلامی 10 – متون فقه اسلامی 11- دانش خانواده 12- تفسیر قرآن کریم 13- قواعد فقه 14- انقلاب اسلامی 15- نهج البلاغه  ونیز تدریس در کارگاههای سازمان تبلیغات اسلامی؛ اداره کل ارشاد اسلامی و نیروی انتظامی در موضوعات مختلف تدریس داشته و دارم.  
ب: تدریس در حوزه علمیه :
1-    شرح لمعه 2- اصول فقه 3- فلسفه اسلامی 4- نهج البلاغه 5- اعتقادات و . . . .  
2-    مقالات :
1-  زمینه ها و عوامل پیدایش  فرق اسلامی     مجله معرفت شماره 18 مورخه 1375
2- دین و سوالات  مهم                            مجله معرفت شماره 20  مورخه 1376
این مقاله به دنبال حکم اعدام تاریخی سلمان رشدی در پاسخ به برخی از شبهات متفکران غربی نوشته شد، اگرچه از نگارش این مقاله قریب 15 سال می گذرد اما پاسخی است به ابهاماتی که ممکن است پخش فیلم مستهجن«معصومیت مسلمین»  درتوهین به پیامبر اکرم(ص) ایجاد نماید.
3- مسیح در عهد عتیق                             مجله معرفت شماره 23  
4- پیامبر اکرم (ص) در عهدین                   مجله معرفت  شماره 25
5 – علی (ع) انسان کامل – این مقاله در سال امام علی (ع) به کنگره امام علی (ع) ارایه گردید . و برنده جایزه زیارت عتبات عالیات گردید.
6- " استقراء در نزد شهید صدر و تجربه مسلکان انگلیس"  مقاله برگزیده وچاپ شده در مجموعه مقالات کنگره بین المللی شهید صدر
7- " عبرتهای عاشورا "  مقاله برگزیده همایش عبرتهای عاشورا در سال امام حسین (ع)
8- " روح القدس در نزد سید حیدر و علامه طباطبایی"  ارایه شده به کنگره سید حیدر آملی
9- "عدم اطاعت از پیامبر اکرم (ص) زمینه ساز حادثه عاشورا"ارایه شده به همایش عرفان و عاشورا
10- «صدور انقلاب اسلامی»چرایی ؛ چیستی و چگونگی ؛ چاپ شده در نشریه معارف شماره 63
11- نظریات منشاء حیات و مهندسی آفرینش مجله معرفت شماره 141
12- کارآمدی حکومت دینی
13- عقل و ایمان از دیدگاه مرحوم ملاصدرا و پاپان ژان پل دوم (فصلنامة علمی پژوهشی علوم اسلامی شماره 20-زمستان1389
14- " اصالت روح و ایدآلیسم دکارت "  جهت ارایه به معاونت امور اساتید
15-"  هفت ایت در یک ایت " ( تفسیر آیه 164 سوره بقره ؛ شرحی بر براهین اثبات وجود خدا)  ارایه شده به معاونت امور اساتید نهاد
16- سلسله مقالات اخلاقی  در نشریه مسجد دانشگاه
17- مدیر مسؤل نشریه دانشجویی اشاره و شرح الف در دانشگاه علوم پزشکی گیلان بین سالهای 1380تا 1385
18-راهکار هایی برای ایجاد «کار مولد» و «اقتصاد پایدار»  بر اساس قرآن و روایات ارایه شده به «اولین همایش فرصت ها و چالش ها در تولید ملی و معرفی الگوهای برتر ملی»
19- مقاله: راه کارهای حل بحران جهانی  بر اساس قرآن کریم
"The Significant Role of the Intellect in Confronting Contemporary Global Challenges, Based on the Taught of the Holy Quran"
 که به زبان انگلیسی به یازدهمین کنفرانس جهانی اندیشه اسلامی در کشور مالزی  در 11-12 سپتامبر 2012 (شهریور 1391)  (WORLD CONFERENCE ON ISLAMIC THOUGHT 2012 : CONTEMPORARY CHALLENGES AND REALITIES)  ،به صورت سخنرانی ارایه گردید. و در Global Journal Al-Thaqafah (GJAT | DECEMBER 2012 | VOL 2 ISSUE 2 | 47  ISSN : 2232-0474 | E-ISSN : 2232-0482. www.gjat.my   )چاپ مالزی منتشر شد.
20- نظریه خلقت یا نظریه تکامل انواع؟ نقد و بررسی؛ این مقاله به «همایش دین و تکامل» که در 12 و 13 شهریور 1393 در دانشگاه شهرکرد ارایه گردید و مورد پذیرش جهت سخنرانی قرار گرفت.
و مقالاتی دیگر با عناوین مختلف
3- کتابها : کتاب روح القدس در ادیان ابراهیمی؛ عقل و ایمان از دیدگاه ملاصدرا و پاپ ژان پل دوم
امیدوارم خداوند متعال ما را به آنچه خود می پسندد موفق نماید و فرج مولا و سرورمان حضرت امام زمان (عج ) را  نزدیک فرماید . دکتر محسن پورمحمد     13/6/1393