محمدتقی مغربی
در سال 1355 در خانواده ای مذهبی متولد شدم. پس از اتمام تحصیلات اولیه، در سال 1370 با توفیق الهی برای تحصیل علوم دینی وارد حوزه علمیه مشهد شدم. در پرتو عنایات رضویه، تحصیلات حوزوی را تا اتمام کتب لمعه و اصول فقه در مدارس علمیه مشهد به انجام رسانده و از محضر علماء بزرگواری همچون آیه الله حجت هاشمی خراسانی و آیه الله سبزواری کسب فیض نمودم. احساس نیاز به تعمیق آموزش مرا بر آن داشت تا در کنار علوم مرسوم حوزوی به آموختن علوم اسلامی با زاویه و عمقی بیشتر بیندیشم و برای این منظور دانشگاه علوم اسلامی رضوی را مکانی مناسب یافتم. لذا در سال 1375 در آزمون ورودی این دانشگاه شرکت کرده و با کسب رتبه اول در رشته حقوق، وارد این دانشگاه شدم. در دانشگاه علوم اسلامی رضوی در کنار تحصیل دروس متعارف حوزوی شامل کتب رسائل، مکاسب و کفایه و نیز یک سال شرکت در درس خارج فقه و اصول، تحصیلات دانشگاهی مقطع لیسانس رشته حقوق را نیز به انجام رسانده و در سال 1380 از این دانشگاه فارغ التحصیل گردیدم. در دروس سطح عالی حوزه، افتخار تلمذ در محضر اساتید بزرگواری همچون آیه الله سید علی اصغر حسینی، آیه الله حائری، آیه الله مرتضوی و آیه الله فلسفی را یافتم.
در خلال تحصیل، در راستای ادای وظیفه و رسالت دینی، به تدریس ادبیات عرب و منطق در مدارس علمیه، اقامه نماز در مدارس تحت پوشش آموزش و پرورش و برگزاری کلاسهای معارف برای جوانان و نوجوانان در قالب طرح هجرت دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم می پرداختم.
در سال 1380 برای تکمیل درس خارج و به عزم کسب فیض از محضر علماء بزرگ عصر، به شهر قم هجرت کرده و تحصیل دروس خارج فقه و اصول را در محضر آیه الله مکارم شیرازی و آیه الله سبحانی، آغاز نمودم. علاقه به تکمیل همزمان دروس دانشگاهی رشته حقوق، مرا بر آن داشت تا در سال 1384 در کنکور ورودی مرکز آموزش عالی اهل بیت (ع) شرکت کرده و پس از موفقیت در آزمون ورودی، تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد رشته حقوق خصوصی را آغاز نمایم.
با توجه به مشکلات عمیق و عدیده وطنم افغانستان، تلاش کردم جهت تحقیق و مطالعه خود را به ویژه در نگارش پایان نامه، به سمت جستجوی راهکاری عملی برای توسعه سریع و متوازن افغانستان سوق دهم. با دقت نظر در نقاط قوت و نیز کاستی های جامعه افغانستان و نیز بررسی تجربه کشورهای موفق در این بخش، به این نظر رسیدم که یگانه راه برای برون رفت از بحران اجتماعی و اقتصادی فراگیر در افغانستان، توجه به تجربه، دانش و ظرفیتهای مالی سایر کشورها می باشد و برای استفاده هوشمندانه و بهینه از توان برون مرزی، استفاده از تجربه کشورهای مشابه و موفق می تواند بسیار راهگشا باشد. لذا موضوع «حمایتهای قانونی از سرمایهگذاری خارجی در حقوق افغانستان در مقایسه با حقوق ایران و مالزی» را به عنوان موضع پایاننامه برگزیدم.
پس از اتمام تحصیلات مقطع کارشناسی ارشد و دفاع از پایان نامه در سال 1388، بلافاصله به افغانستان عزیمت نموده و ادای وظیفه را با فعالیتهای علمی، و تدریس در دانشگاهها و مراکز تحصیلات عالی این کشور آغاز نمودم.
آشنایی نزدیک با فضای علمی و آکادمیک افغانستان و دریافتن آسیبها و نقاط قوت و ضعف نظام تحصیلات عالی این کشور به ویژه سیستم نوپای تحصیلات عالی خصوصی که کمتر از دو سال از آغاز آن در افغانستان می گذشت مرا بر آن داشت تا با هدفی بزرگ، در کنار دوستانی از تحصیل کردگان و فرهیختگان کشور، دانشگاهی خصوصی را پایه گذاری نماییم. این دانشگاه پس از فعالیتهای بسیار و دریافت مجوزهای متعدد لازم، رسما از آغاز سال 1389 با نام «موسسه تحصیلات عالی غرجستان» آغاز به فعالیت نمود. دانشگاه غرجستان به عنوان یک دانشگاه رسمی و دارای مجوز از وزارت تحصیلات عالی جمهوری اسلامی افغانستان، هم اکنون در دو مرکز کابل و استان فراه، و با رشته های حقوق، علوم سیاسی، روابط بین الملل، جامعه شناسی، اقتصاد، مدیریت، زبان انگلیسی، مهندسی نرم افزار، فن آوری اطلاعات، مهندسی عمران، مهندسی برق و مهندسی کشاورزی، پنجمین سال فعالیت موفقیت آمیز خود را سپری می نماید. در این دانشگاه من به عنوان استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی و نیز معاون اداری و مالی، ایفاء وظیفه می نمایم. از زمان تأسیس این دانشگاه، من در کنار فعالیتهای علمی و تدریس در سایر دانشگاهها (نظیر دانشگاه پیام نور واحد کابل، جامعه المصطفی العالمیه مرکز کابل، دانشگاه کاتب، دانشگاه خاتم النبیین، و تدریس در دو مقطع لیسانس و فوق لیسانس در این دانشگاهها) فعالیت اصلی خود را در دانشگاه غرجستان، با دو وظیفه فوق، متمرکز نموده ام.
.در سال 1392 جهت ادامه تحصیل به کشور جمهوری اسلامی ایران عزیمت نموده و هم اکنون در مقطع دکتری حقوق خصوصی در دانشگاه تهران- پردیس فارابی مشغول تحصیل می باشم
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}