علی پایا
ملیت : ایرانی
-
قرن : 15
دكتر علي پايا در هشتم خرداد ماه سال 1332 ش. در تهران به دنيا آمد.ايشان داراي دكتري رشته فلسفه از دانشگاه لندن مي باشد.نامبرده مدرس فلسفة علم و تاريخ انديشة مؤسسة اسلامي در لندن بوده و هم اكنون به عنوان استاد مدعو در دانشگاه تربيت مدرس فعاليت دارد. كتاب"فلسفة تحليلي: مسائل و چشماندازها" تاليف علي پايا ، در دوره بيست و دوم انتخاب كتاب سال جمهوري اسلامي ايران از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ،به عنوان كتاب سال برگزيده شد.
گروه : علوم انساني
رشته : فلسفه
تحصيلات رسمي و حرفه اي : علي پايا تحصيلات ابتدايي و دبيرستان را در تهران سپري كرد. سپس وارد تحصيل در مقاطع دانشگاهي شد و ليسانس برق را از دانشگاه صنعتي شريف و فوق ليسانس فلسفه را از دانشگاه تهران اخذ نمود. وي جهت ادامة تحصيل عازم لندن شد و موفق به دريافت فوق ليسانس فلسفه و تاريخ علم و رياضيات و همچنين دكتراي فلسفه از دانشگاه لندن گرديد.
استادان و مربيان : علي پايا فلسفة اسلامي را در محضر اساتيدي چون مرحوم آيتالله مطهري و مرحوم آيت الله حائري گذرانده است.
مشاغل و سمتهاي مورد تصدي : دكتر پايا در مشاغل مختلف اجرايي، پژوهشي و آموزشي خدمت نموده است كه به برخي از آنها اشاره ميشود: عضو هيئت علمي و سرپرست گروه علم و فناوري و جامعه، پژوهشگر و مؤلف كتابهاي تاريخ و فلسفه مركز تحقيقات و تأليف كتب درسي وزارت آموزش و پرورش، مدرس فلسفة علم و تاريخ انديشة مؤسسة اسلامي در لندن، استاد مدعو دانشگاه تربيت مدرس.
جوائز و نشانها : كتاب"فلسفة تحليلي: مسائل و چشماندازها" تاليف علي پايا ، در دوره بيست و دوم انتخاب كتاب سال جمهوري اسلامي ايران از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ،به عنوان كتاب سال برگزيده شد.
--------------------------------------------------------------------------------
آثار :
1 اسطوره چارچوب در دفاع از علم و عقلانيت
2 ترجمة فارسي كتاب فرگه، هانس اسلوگا
3 جنبههاي اخلاقي تحقيقات در حوزة سلولهاي بنيادين
4 فلسفة تحليلي: مسائل و چشماندازها
ويژگي اثر : تاليف،اين كتاب ، در دوره بيست و دوم انتخاب كتاب سال جمهوري اسلامي ايران از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ،به عنوان كتاب سال معرفي و برگزيده شد. آشنايي با كتاب فلسفة تحليلي: مسائل و چشماندازها فلسفة تحليلي: مسائل و چشماندازها / علي پايا. - تهران: طرح نو، 1382. 797 ص. - (فلسفه و فرهنگ). كتابنامه. - 695 - 736. 1. فراتجدد - جنبههاي اجتماع. 2. علوم اجتماعي - تحقيق. الف. عنوان. فلسفة تحليلي يكي از شاخههاي مهم و اثرگذار فلسفه معاصر است كه در ايران نيز با اقبال و توجه فراوان از سوي پژوهندگان و علاقهمندان به مسائل فلسفي مواجه است. اين كتاب كوششي درخور و شايسته در جهت معرفي «واقع نمايانه» فلسفة تحليلي به خوانندگان فارسي زبان است. شاكلة اصلي كتاب فلسفة تحليلي مجموعه مقالاتي است كه نويسنده آنها را دربارة موضوعاتي كه با فلسفة تحليلي ربط و نسبتي مستقيم يا غير مستقيم دارند به نگارش درآورده است و در هريك از آنها جنبهاي خاص از اين روش خاص فلسفي را مورد بحث قرار داده است. براي ايرانيان كه در ميان بسياري از ملل و اقوام به داشتن ذوق و فطانت فلسفي ممتازند و در پياندازي بناي رفيع يك نظام فلسفي ويژه سهمي اساسي ايفا كردهاند، آشنايي دقيق و نقادانه با فلسفة تحليلي، امري لازم و مفيد است. در مقالة نخست اين مجموعه با عنوان «فلسفه تحليلي چيست؟» ضمن ارائه توضيح دربارة برخي رهيافتهاي نادرست كه در تحديد حدود فلسفه تحليلي اتخاذ شده، اين پرسش مورد بحث قرار گرفته كه آيا ارتباط ميان اجزاي اين نظام فلسفي از نوع شباهت خانوادگي و بنابراين اعتباري و عرضي است يا آنكه رشتهاي واقعي و اصيل موجب وحدت اين اجزا ميشود. «نگاهي اجمالي به سير تحولات تاريخي فلسفة تحليلي» كه به دلالت عنوانش به نهضت فكري فلسفة تحليلي به مثابة يك رويداد خاص در تاريخ انديشه نظر كرده، مكمل مقالة نخست است كه به چيستي اين پديدار نظر داشته است. مقالة «فلسفه از ديد من» نگاه خاص يكي از فيلسوفان نامبردار تحليلي را به موضوع كاوشهاي خود توضيح ميدهد. مقالة چهارم به بررسي نتايجي اختصاص يافته است كه از آموزههاي فلسفي ويتگنشتاين (به عنوان يكي از برجستهترين چهرههاي فلسفة تحليلي) متأخر براي پژوهشهاي حوزة علوم اجتماعي حاصل ميشود. مقالة «كارنپ و فلسفة تحليلي» به تفصيل چشمانداز تكاپوهاي فكري يكي از تأثيرگذارترين فيلسوفان تحليلي را پيش روي خواننده قرار ميدهد. در مقالة «جايگاه مفهوم صدق در آرأ فوكو» ارتباط مفهوم صدق با ديگر مفاهيم و عناصر اساسي نظام فكري وي همچون قدرت، معرفت، باستانشناسي آرأ و انديشهها و تبارشناسي مفاهيم از منظر فلسفة تحليلي مورد بررسي قرار ميگيرد. مقالة هفتم به بررسي «شهود» و موقعيت آن در فلسفة تحليلي معاصر اختصاص يافته است و در آن پس از بحث مختصري دربارة معاني مختلف «شهود» امكانِ يافتن وجه مشتركي ميان ديدگاههاي قديم و جديد درباره شهود مورد بررسي قرار گرفته است. در مقالة «نقش آزمايشهاي فكري در كاوشهاي علمي و فلسفي » پس از بحث تفصيلي دربارة ماهيت آزمايشهاي فكري، كوشش شده است تا حدود معرفت بخشي اين هستارهاي ذهني را روشن سازد
5 فلسفههاي بهداشتي و فلسفههاي غير بهداشتي ايران
6 فناوريهاي نو (نانو، بايو، اينفو) و فرهنگ
7 كارگاه بين المللي يك روزه اسلام و دموكراسي
8 گفت و گو در جهان واقعي
تازه های مشاهیر
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}