طاهر سمیع زاده هاشمی
ملیت : ایرانی
-
قرن : 14
خلاصه : سيدطاهر سميع زاده هاشمي درسال 1332 ه.ش در باختران ديده به جهان گشود. وي در ده دولت آباد شروع به تحصيل الفبا و عم جزء كرد و بعد از ساخت مجدد مدرسه دولت آباد تحصيل را در امور مختلف و در محضر اساتيد آن دوران آغاز نمود.
ايشان در زمينه خط نسخ و خط نستعليق به مهارت هايي هم رسيده بود كه توانست كتابهاي مهم از جمله قرآن مجيد ، صحيفه سجاديه را به خط خوش در آورد.
آثاري در زمينه هاي مختلف عروض و بديع و .. به جا مانده است.
گروه : علوم انساني
رشته : ادبيات كردي
تحصيلات رسمي و حرفه اي : سيدطاهر سميع زاده هاشمي در ده دولت آباد شروع به تحصيل الفبا و عم جزء كرد و بعد از متواري شدن پدرش و خراب شدن مدرسه دولت آباد مدتي از تحصيل بي نصيب ماندند تا پدر ملا محمد رحيم سنندجي را به دولت آباد دعوت و علوم متداول را نزد ايشان دوباره فراهم آورد. از ديگر دروسي به مشغول به تحصيل آن شد عبارتند از: تصريف زنجاني كه شرحي بر آن آمده و در جامع المقدمات وجود دارد، عوامل جرجاني كه از حروف جاره و حروف مشبه بالفعل است و در در مبحث حرف ادامه مي يابد، صمديه كتابي است كه بين كردها متداول است و به نام تصريف ملا علي اشنوي از مردم اشنويه كه در مصر به چاپ رسيده است . اين كتاب شرحي است مختصر و مفيد بر متن تصريف، شرح جامي بر كافية ابن حاجب و شرح سيوطي بر الفية ابن مالك را حفظ كردند ، شرح نظام و شرح شافيه، حاشية ملا عبدالله ، گلنبوي و برهان كه در رابطه با منطق است ، در علم كلام هم شرح عقايد نسفي و شرح تهذيب الكلام از مرحوم شيخ عبدالقادر سنندجي كه شرحي بر تهذيب الكلام سعد تفتازاني است مطالعه كرده است، جمع الجوامع را در اصول فقه از تاج الدين سبكي و تفسير بيضاوي را كه از تفاسير مهم است تحصيل كرده است.
خاطرات و وقايع تحصيل : سيدطاهر سميع زاده هاشمي در رابطه با مدرسه دولت آباد مي گويد:
« اين مدرسه از سال 1271قمري كه مرحوم جد بنده( مرحوم سيد رسول سميع زاده هاشمي) آن قريه را خريد و با طلاب علوم و مدرس به آنجا آمد و بحمدالله تا كنون باقيست - با خرج خود ما اداره مي شده است. الان، كتابخانة آنجا را بنده برايشان تهيه كرده ام و هركدام كه مجاز مي شوند برايشان جشن مفصلي مي گيريم. عبا به آنها مي پوشانيم، عمامه برايشان مي بنديم و خلاصه آنها مي روند و ملاي يك جايي مي شوند، بعد هم به استخدام در مي آيند. كه اين دوره تحصيل براي اشخاص با ذكاوت 12 سال طول مي كشد.»
استادان و مربيان : از استادان سيد طاهر سميع زاده هاشمي مي توان به موارد زير اشاره كرد:
ملامحمد رحيم سنندجي
بديع الزمان سنندجي كه دروسي همچون كافيه و قاموس را در محضر ايشان تكميل كرده اند.
آيت الله سيد مرتضي نجومي استاد خط نسخ و اساتيدي چون سيدشيخ حسين، شيخ محمد نجيب كرداني و شيخ مصطفي فرزندش، شيخ حبيب الله كاشوري از استادان خط نستعليق ايشان بوده اند.
چگونگي عرضه آثار : از سيد طاهر سميع زاده هاشمي مقالاتي در روزنامه گلايش و مقاله اي هم در فصلنامه هنر كه درباره شعراي عصر جاهليت مي باشد به چاپ رسيده است. همچنين به همكاري محمد امين شيخ الاسلامي هم مقالاتي را در روزنامة « سروه » در اروميه به چاپ رسيده است.
________________________________________
آثار :
1 تحشيه و تعليقات بر سفرنامه حاجي ملك الكلام مجدي
ويژگي اثر : اين كتاب در زمينة بديع و عروض به زبان كردي مي باشد.
2 ترجمه بهجت الاسرار
ويژگي اثر : اين كتاب تاليف شيخ ابوالحسن علي شتنوفي از مردم مصر مي باشد.
3 ترجمه سفرنامه ريچ
ويژگي اثر : ترجمه اين كتاب از انگليسي به عربي مي باشد.
4 ترجمه كتاب قلائد الجواهر
ويژگي اثر : اين كتاب تاليف شيخ محمد طائفي حنبلي از مردم حلب مي باشد.
5 ترجمه كتاب نشر المحاسن
ويژگي اثر : اين كتاب تاليف امام عبدالله يافعي است.
6 دلايل الخيرات
ويژگي اثر : اين كتاب را به خط نسخ نوشته است. اين كتاب از ادعيه معتبر اهل سنت است و نسخه هايي از آن در ايران و تركيه موجود است.
7 صفيحه سجاديه
ويژگي اثر : اين كتاب را بنا به توصيه آيت الله نجومي به خط نسخ در آورده است.
8 قرآن مجيد
9 كتاب قرة العين في مناقب سيد ناشيخ حسين
10 كتابچه اي به نام مرات الحق
فعالیت ها : : مشاهیر / نویسندگی مشاهیر / عالمان و دانشمندان / ادبیات و کتاب
تازه های مشاهیر
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}