لطف الله هنرفر
ملیت : ایرانی
-
قرن : 14
منبع : نشريه دانش نما ،شماره ي 162-161.
زندگي نامه
دکترلطف الله هنرفر درسال1298هـ.ش. در محله شيخ يوسف (از محلات قديمي اصفهان) متولد شد؛براي تحصيلات ابتدايي به مکتب امجديه و سپس به دبستان هاي نوريه و حکيم نظامي رفت و دوره اول متوسطه را در دبيرستان صارميه اصفهان به پايان رساند و درسال1316هـ.ش. به اخذ ديپلم ممتاز دانش سرا موفق گرديد. در خرداد1320هـ.ش. به اخذ درجه ليسانس در رشته تاريخ و جغرافيا از دانش سراي عالي دانشگاه تهران با رتبه اول نايل آمد و به همين مناسبت در ديماه سال1320هـ.ش. افتخار دريافت مدال درجه اول علمي وزارت معارف و اوقاف و صنايع مستظرفه ي ايران را بدست آورد.
استاد هنرفر سالها با تدريس در دبيرستان ها و دانش سراهاي اصفهان مصدر خدمات ارزنده ي فرهنگي بود و در خلال اين سالها توفيق اخذ فوق ليسانس تاريخ از دانشگاه تهران را نيز يافت و در تيرماه سال1341هـ.ش.به اخذ دانش نامه دکتري دوره اول تاريخ دانشگاه تهران با درجه «بسيار خوب» نايل آمد.
وي از سال1331 تا سال1339هـ.ش.، ضمن ادامه تدريس، در اداره باستان شناسي اصفهان مشغول به انجام خدمات ارزنده اي در راستاي حفظ مواريث تاريخي و فرهنگي بود.
استاد هنرفر پس از 26سال خدمت مداوم در فرهنگ اصفهان درسال1346هـ.ش. به دانشگاه اصفهان دعوت شد و گروه تاريخ را در دانشکده ادبيات و علوم انساني پايه گذاري کرد و درعين حال نخستين درجه استادي تاريخ را در دانشگاه اصفهان کسب کرد. وي درسال1385هـ.ش. در اصفهان بدرود حيات گفت.
خدمات فرهنگي
برخي ازتأليفات و تحقيقات وي به شرح زيرند:
- ازاصفهان ديدن کنيد (راهنماي شهر اصفهان)؛ اين اثر چندين بار ازسال1340هـ.ش.،با عناوين مختلف به چاپ رسيده است.
- گنجينه آثار تاريخي اصفهان (بهترين کتاب ايران درسال1344هـ.ش.).
- راهنماي شهر اصفهان، چاپ اول1346هـ.ش.،ازانتشارات مؤسسه فرانکلين.
- آشنايي با شهر تاريخي اصفهان، چاپ اول1372هـ.ش.
- سه فصل از کتاب سيري در صنايع دستي ايران.
- اصفهان شهر تاريخ، در چهار جلد.
- استاد حدود چهل مقاله در موضوعات مختلفي از تاريخ و آثار تاريخي ايران و اصفهان در مجلات «باستان شناسي»، «نشريه دانشکده ي ادبيات و علوم انساني دانشگاه اصفهان»، «هنر و مردم»، «گسترش»، «ميراث جاويدان»، «فصلنامه فرهنگ اصفهان» و... به چاپ رساند.(2)
پي نوشت ها :
1.در شماره157-155 ماهنامه «دانش نما» در بخش خاطرات شهر با ايشان مصاحبه شده است.
2. در شماره143-142 ماهنامه «دانش نما» به مناسبت درگذشت دکتر هنرفر، يادنامه اي براي ايشان به چاپ رسيده است.
تازه های مشاهیر
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}