احمد مبلغی در افتتاح کرسی فقه زیدیه دانشگاه مذاهب اسلامی :
مذاهب مختلف با همکاری و تعامل چالشهای جهان اسلام را حل کنند
ویرایش عکس آذرماه 98
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی در مراسم افتتاح کرسی فقه زیدیه در دانشگاه مذاهب اسلامی گفت: مذاهب مختلف با همکاری و تعامل، چالشهای جهان اسلام را حل کنند.
به گزارش راسخون، حجت الاسلام و المسلمین احمد مبلغی رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی در آیین افتتاح کرسی فقه زیدیه در این دانشگاه، مذاهب مختلف را جزئی از امت اسلام دانست و تاکید کرد: مذاهب به شرط همکاری و تعامل علمی میتوانند مشکلات و چالش های فراروی جهان اسلام را حل کنند.
در این مراسم که با حضور دکتر مرتضی بن زید المحطوری رئیس مؤسسه فرهنگی بدر یمن و از علمای برجسته فقه زیدی در این کشور، آیت الله محمد علی تسخیری مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام، و جمعی از استادان و پژوهشگران حوزه فقه در سالن همایش شهید ماموستا شیخ الاسلام برگزار شد، حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمد مبلغی با تبریک و تهنیت ایام الله دهه مبارک فجر، تصریح کرد: دانشگاه مذاهب اسلامی براساس رسالت وجودی خود، به دنبال استفاده از فرصت های حقوقی، قانونی و اجتماعی برای توجه و اهتمام به همه مذاهب است.
وی افزود: در ابتدا که این دانشگاه تاسیس شد، تمامی مجموعههای فقهی اسلامی و رشتههای مرتبط با آن به تصویب رسید ولی با توجه به عدم تصویب برخی از رشتهها تا آن زمان که تمامی رشتهها بتوانند دایر شوند، لازم دانستیم تا برای پرکردن خلاءهای موجود کرسیهایی را تاسیس نماییم.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی با اشاره به راه اندازی کرسی فقه مالکی با حضور استادان فقه تونس و سودان و فقه اباضی با حضور مفتی کشور عمان در سال گذشته، گفت: همان موقع قول دادیم تا کرسی فقه زیدی و حنبلی نیز راه اندازی شود و امروز این فرصت دست داد تا فقه زیدی که در گذشته رشته آن به تصویب رسیده بود، کرسی آن برگزار شود.
دکتر مبلغی تاسیس کرسیهای فقهی مذاهب مختلف در دانشگاه را با حضور علما و اندیشمندان همان مذاهب در راستای استفاده از نقش نخبگان جهت رسیدن به علوم اسلامی یکپارچه عنوان کرد و تاکید کرد: مذاهب مختلف جزئی از امت اسلام هستند و به شرط همکاری و تعامل علمی میتوانند مشکلات و چالش های فراروی جهان اسلام را حل کنند.
وی افزود: علوم اسلامی از ابتدای بعثت پیامبر اسلام(ص) و در قرنهای اول و دوم دارای وحدت (و البته با اختلاف در مدارس) بودند ولی با دیوارهای مختلفی از یکدیگر جدا شدند لذا معتقدیم علوم اسلامی نیازمند بازگشت به قرون اول و دوم است و ادبیات تعامل و همکاری بر آن حاکم شود.
حجت الاسلام مبلغی با اشاره به نگاه عمیق و افق گشای مقام معظم رهبری در ارتباط با دانشگاه، اعلام کرد که این دانشگاه آماده گشودن فضاهای علمی خود به روی همه مذاهب است.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی با تأکید بر اراده جدی دانشگاه برای حضور بخشیدن به مذاهب مختلف، اظهار داشت: امروزه نوعی اعتماد به دانشگاه مذاهب اسلامی در جهان اسلام بوجود آمده است و این اعتماد می تواند برای کمک به جهان اسلام مفید باشد.
مبلغی در ادامه فقه زیدی را یکی از مذاهب قدیمی و برخوردار از انعطاف و تعامل با دیگر مذاهب اسلامی توصیف کرد و اضافه کرد: فقه زیدیه توان تعامل و تبادل رای را با مذاهب مختلف دارد و در گذشته ثابت کرده است که میتواند با تمامی مذاهب جهان اسلام به گفتگو بنشیند.
وی حضور دکتر المحطوری از علمای برجسته و معروف یمن برای شرکت در آیین افتتاح کرسی فقه زیدی در دانشگاه را ارزشمند توصیف کرد و با توجه به نگاه تقریبی وی به اسلام، گفت: ایشان توانستهاند با بسیاری از علمای اهل سنت و جهان اسلام ارتباط برقرار کنند و در این راستا کتب بسیاری را تالیف کردهاند.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی تصریح کرد: این حضور بهانهای است تا بتوانیم با شخصیتهای مختلف زیدی صحبت و تبادل نظر نماییم و آنها هم اعلام کردهاند که با دانشگاه همکاری می نمایند.
/2759/
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}