ویرایش عکس شهریور 99

آیت الله العظمی جوادی آملی در درس اخلاق خود گفت : نماز شب راه کسب عزت و شرافت است که در شب امکان پیمودن آن است اما راهی که برای رسیدن به عزت و شرافت در روز پیش پای ما گذاشته شده است، از مردم بی‌نیاز بودن است.

 
به گزارش راسخون به نقل از مهر، آیت الله العظمی جوادی آملی در جلسه درس اخلاق هفتگی که در محل نمازخانه بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء و پس از اقامه نماز ظهر و عصر برگزار شد، با بیان تأکید دین بر حفظ شرافت و عزت مومن توسط خود او، گفت: وجود مبارک پیامبر(علیه و علی آله آلاف التحیّة و الثناء) که برای هدایت همه ما مأمور شد، خود قدم به قدم راه‌ کمال را رفته و ما را نیز دعوت کرده است که به همراه او این مسیر را بپیماییم و این مژده را به ما داده است که اگر در بین راه کمبود علمی یا کسر عملی داشتیم خود ایشان آنها را جبران خواهد کرد.
 
وی ادامه داد: اینکه در مورد وجود پیامبر گرامی اسلام تعبیر رفاقت حَسن بیان شده است به این خاطر است که ایشان کمبود علمی و کسر عملی ما را جبران می کند، هرگاه افتادیم دست ما را می گیرد، هرگاه فراموش کردیم به یادمان می آورد و اگر ره‌توشه‌ای نداشتیم به ما ره توشه می دهد؛ این معنای رفاقت حَسن است.
 
آیت الله العظمی جوادی آملی با بیان حدیثی از وجود گرامی پیامبر اسلام (ص) اظهار داشت: حضرت به ما فرمود شرف مؤمن در این است که در آن نشئه‌ای که بسیاری افراد ساکت‌اند یا خاموش‌اند یا خواب‌اند و فضا آرام است او سحر خیز باشد و با خدای خود گفتگو کند؛ این نماز شب خواندن و شب‌زنده‌داری راه را برای گفتگو با الله باز می‌کند.
 
وی تصریح کرد: بعد از اینکه دین برای ما روشن کرد که انسان یک موجود ابدی است و مرگ، چاله و گودال نیست بلکه طبق بیان نورانی سیدالشهدا(سلام الله علیه) مرگ معبر و پل است که انسان از این پل می‌گذرد و به آن طرف که ابدیّت است می‌رسد لذا انسان باید شرف جاودانه طلب کند؛ شرف جاودانه فقط در کنار سجاده نماز شب است. قرآن کریم فرمود گرچه بامداد و شامگاه، نیمروز و آغاز روز و پایان روز فرصت عبادت هست اما نماز شب یک جایگاه خاص دارد. حضرت فرمود شرف مؤمن در سحرخیزی اوست؛ اگر کسی سحرخیز بود طرز فکرش، گفتارش، رفتارش، نوشتارش و مَنشش، آموزنده است.
 
آیت الله العظمی جوادی آملی بی نیازی از دیگران را مایه عزت فردی و اجتماعی دانست و اذعان داشت: نماز شب راه کسب عزت و شرافت است که در شب امکان پیمودن آن است اما راهی که برای رسیدن به عزت و شرافت در روز پیش پای ما گذاشته شده است، از مردم بی‌نیاز بودن است که این نکته دو بعد فردی و اجتماعی دارد؛ بی‌نیازی فردی این است که در روایات ائمه فرمودند دستی بدتر از دست بگیر نیست، انسان تا می‌تواند و تا نفس می‌کشد باید روی پای خود بایستد امام صادق(سلام الله علیه) فرمود من اگر آستینم را بالا ببرم و این دستِ برهنه را در دهن افعی بگذارم برای من بهتر است از اینکه از غیر خدا چیزی طلب کنم.
 
وی با اشاره به موضوع اقتصاد مقاومتی و پیوند آن با مساله عزت و شرافت ملی ادامه داد: اگر ما شیعه این امامیم، پس این کشور با اقتصاد مقاومتی می تواند به استقلال اقتصادی و حتی صادرات برسد و با توجه به اینکه این کشور همه چیز دارد می تواند به راحتی روی پای خود بایستد. صریح قرآن این است که می فرماید همه موجودات عائله من هستند و من معیلم یعنی بر من لازم است که روزی همه موجودات را بدهم و می‌دهم در نتیجه از مردم بی‌نیاز بودن و در عین حال به مردم خدمات دادن این فرد و جامعه را عزیز می‌کند.
 
این استاد برجسته حوزه در پایان سخنانش گفت: در مسائل فردی وظیفه ما روشن است، در مسائل جمعی هم که کشور ما به برخی مشکلات مبتلاست وظیفه افراد روشن است چون جامعه را فرد می‌سازد؛ اگر فرهنگ ما این شد که پیغمبر ما(علیه و علی آله آلاف التحیّة و الثناء) فرمود عزت یک ملت در بی‌نیاز آنهاست ما می‌توانیم مستغنی باشیم، لذا باید این مطلب به صورت یک فرهنگ عمومی نهادینه شود که از غیر خدا بی‌نیاز بودن باعث عزّت یک ملت و عزّت یک مملکت است و اصرار دین بر این است که ما عزیزانه زندگی کنیم.
/2759/