به مناسبت نزدیک شدن به برگزاری سی و دومین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم، مصاحبه ای انجام دادیم با جناب حجت الاسلام و المسلمین حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه که متن کامل آن در ادامه می آید:
 
•    مهمترین اهداف برگزاری مسابقات قرآن چه چیزهایی است؟ 
 
با توجه منویات مقام معظم رهبری مسابقات بین المللی قرآن کریم در داخل کشور به دنبال ترویج انس با قرآن کریم است. مسابقات و شور و شوق آن باعث می شود مردم به قرآن علاقه‌مندتر شوند و از این بسترها ترویج انس با قرآن کریم را خواهیم داست  و اینکه با توجه به شعار سال قرآن را الگویی برای حرکت به سمت همدلی و همزبانی قرار دهیم و در خارج از کشور به دنبال وحدت و قرار گرفتن تمام جامعه اسلامی حول محور قرآن کریم هستیم که اگر این توجه محقق شود استکبار ستیزی و مسائل حال فعلی جهان اسلام حل خواهد شد. قرآن معیار وحدت مسلمانان و مسابقات نمایش عزت جهان اسلام و نمایش قدرت قرآن است.
 

•    با توجه به تلاش استکبار برای منزوی کردن ایران در منطقه، حضور کشورهای متعدد از سراسر جهان در این مسابقات چه تأثیری در مقابله با آن دارد؟
 
با توجه به اینکه بیش از 80 کشور در این مسابقات شرکت می کنند این رویداد نمایشی برای قدرت و وسعت جهان اسلام است.
 
حضور حفّاظ و قاریان در مسابقات بین المللی، جمهوری اسلامی ایران را به عنوان کشوری همراه و دوست در مسائل اسلامی با سایر کشورها مطرح می کند و در میان مردم سایر ادیان، توجه به قرآن کریم را به عنوان راهی برای عبور بشر از مشکلاتش مطرح می کند.
 

•    حضور و حمایت مسئولان دولت در برگزاری، استقبال و بهبود کیفیت مسابقات چقدر اهمیت دارد؟
 
اهمیت بسیار بالایی دارد و در داخل و خارج اهمیت مسابقات را بیش از پیش نشان خواهد داد و نشانگر این است که هم مردم و هم مسئولان حول محور قرآن قرار دارند و همدل و همزبان.
 

•    برگزاری این مسابقات تا چه اندازه در فرهنگ و اقبال مردم به قرآن موثر است؟
 
با توجه به منویات مقام معظم رهبری این مسابقات در جهت ترویج انس با قرآن کریم میان توده های مختلف مردم به شدت مؤثر است. مردم با دیدن حفاظ و قاریان برجسته و با توجه به برنامه های جنبی جذاب این دوره اقبال بیشتری به قرآن خواهند داشت.
 

•    چه انتظاری از مسئولان دولت برای اینگونه مسابقات بزرگ دارید؟
 
با توجه به بین المللی بودن مسابقات، از سایر دستگاه ها انتظار می رود ظرفیت های خود را در این خصوص فعال کنند. نظیر صدا و سیما؛ شهرداری تهران. زیرا این مسابقات ویترین قرآنی جهان اسلام است و این همکاری مسابقات را در سطوح مختلف بالا می برد.
 

•    به نظر شما نقاط ضعف و نقاط قوت مسابقات قبلی چه عواملی بوده است؟
 
باید به سمتی برویم که درصد بیشتری از مردم و مسلمانان را درگیر مسابقات کنیم. همانگونه که مردم درگیر مسابقات مختلف ورزشی، فرهنگی و ... می شوند. از نقاط قوت نیز نمایش قدرت جهان اسلام و قرار گرفتن ایران اسلامی به عنوان منادی وحدت می توانیم اشاره کنیم.

 
مصاحبه: روابط عمومی – رضا جمشیدکیانی
/2759/