رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت : حاج شیخ احمد فیاض، فقیهی با بصیرت و دارای اخلاق نیکو بود که به شرایط موجود سیاسی و حاکمیتی کشور و جهان اسلام اشراف کامل داشت.
 
به گزارش راسخون، حجت‌الاسلام احمد سالک پیش از ظهر امروز در همایش تجلیل از مقام علمی و معنوی حاج شیخ احمد فیاض با اشاره به اینکه درطول تاریخ، جایگاه علما ایجاب می‌کرد که در مقابل ظلم ایستادگی کنند، اظهار کرد: در طول تاریخ، علما نقش بسزایی در مقابله با ظلم و استکبار و هدایت جامعه به سوی دین و ارزش‌های اسلامی ایفا کرده‌اند.
 
وی افزود: حاج شیخ احمد فیاض، فقیهی با بصیرت و دارای اخلاق نیکو بود که به شرایط موجود سیاسی و حاکمیتی کشور و جهان اسلام نیز اشراف کامل داشت.
 
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه این عالم بزرگوار دارای شجاعتی بی‌نظیر بود، گفت: البته ایشان از هیچ فردی جز خدا نمی‌ترسید.
 
وی با اشاره به آشنایی نزدیک خود با حاج شیخ احمد فیاض یادآور شد: ایشان به دلیل اخلاق و منش نیکوی خود در بین اهالی محل و شهر از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بود.
 
حجت الاسلام سالک در ادامه افزود: آیت الله فیاض یکی از مبارزان مهم و مؤثر در دوران خفقان رضا خان بود و همواره با خاندان ظالم و زورگوی پهلوی مبارزه کرد، حاج شیخ احمد فیاض از جمله کسانی بود که با تحریف مبانی دینی مبارزه می کرد و اجازه نمی داد اشخاص خواسته یا ناخواسته دست به تحریف دین بزنند.
 
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، آیت الله فیاض را دارای غیرت دینی دانست و تصریح کرد: ایشان شخصیتی دشمن شناس و موقعیت شناس بود و همواره حامی مردم و در میان مردم بود و علیرغم جایگاه علمی و معنوی بالایی که داشت بسیار متواضعانه با مردم مراوده داشت و همیشه در راه هدایتگری و روشنگری مردم در حال تلاش بود.
 
وی با اشاره به نقش مؤثر و ویژه علمای دینی در ظلم ستیزی و مبارزه با استکبار خاطرنشان کرد: جایگاه علما موجب می شد تا در برابر ظلم و فساد و انحرافات ایستادگی کنند و به مبارزه با دشمنان بپردازند و با تلاش بی وقفه جامعه را به سوی ارزش های دینی و اسلامی هدایت کنند.
 
حجت الاسلام سالک با بیان اینکه از نزدیک با آیت الله فیاض آشنایی داشته و با خصوصیات اخلاقی وی آشناست گفت: آیت الله فیاض از کسی به غیر از خدا ترس و واهمه نداشت، ایشان همواره پیگیر مسائل سیاسی جامعه و انقلاب اسلامی بود و علاقه بسیار زیادی به امام خمینی داشته و همواره در خدمت انقلاب اسلامی بود.
 
سالک با اشاره به اینکه حاج شیخ احمد فیاض علاقه زیادی به امام خمینی (ره) داشت و پیگیر مسائل انقلاب بود، گفت: در زمان حیات امام راحل هر زمان که با حاج شیخ احمد فیاض برخوردی داشتم، احوالات امام و وضعیت انقلاب را جویا می‌شدند.
 
آیت‌الله حاج شیخ احمد فیاض سال 1285 هجری شمسی در محله درب سید از محلات خمینی‌شهر کنونی دیده به جهان گشود.
 
وی در سن 12 سالگی وارد حوزه علمیه اصفهان شد و در سن 30 سالگی از آیت‌الله حاج شیخ محمد حسین فشارکی اجازه اجتهاد گرفت.
 
آیت الله فیاض در سن 40 سالگی به نجف اشرف هجرت کرد و پس از پنج سال تحصیل در این حوزه علمیه به اصفهان بازگشت و در مدارس علمیه صدر بازار و امام صادق (ع) چهارباغ مشغول به تدریس شد.
 
وی در هفتم تیر 1366 در سن 84 سالگی دار فانی را وداع گفت.
/2759/