توضیح وزارت بهداشت درباره وبا
در پی طرح برخی شایعات مبنی بر مشاهده موارد ابتلا به وبا در کشور، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ضمن رد این مباحث، تاکید کرد که امسال هنوز هیچ موردی از وبا در کشور گزارش نشده است.
در پی طرح برخی شایعات مبنی بر مشاهده موارد ابتلا به وبا در کشور، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ضمن رد این مباحث، تاکید کرد که امسال هنوز هیچ موردی از وبا در کشور گزارش نشده است.
به گزارش راسخون به نقل از ایسنا، دکتر محمد مهدی گویا در پاسخ به برخی شایعات مطرحشده در خصوص مشاهده چندین مورد ابتلا به بیماری وبا در کشور، این اظهارات را کذب دانست و گفت: هیچکدام از این مباحث صحت ندارد و هیچ موردی از ابتلا به وبا در کشور دیده نشده است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته نیز با همهگیری و شیوع بیماری وبا مواجه نبودیم، اظهار کرد: در سال گذشته شش مورد ابتلا به این بیماری را در جمعیت غیر ایرانی و تنها یک مورد ایرانی که به دلیل تماس با این افراد مبتلا شده بود در کشور شناسایی کردیم. امسال نیز تا کنون هیچ موردی از ابتلا به بیماری وبا نداشتهایم.
گویا افزود: هنوز فصل شیوع وبا فرا نرسیده است. معمولا بیماری وبا دو پیک دارد و احتمال همهگیری آن یکی در ماههای خرداد و تیر و یکی در ماههای شهریور و مهر است.
توصیههای وزارت بهداشت جهت جلوگیری از ابتلا به وبا
وی با تاکید بر لزوم حصول اطمینان از سلامت آب آشامیدنی هنگام مصرف آن ادامه داد: آب شبکههای آبرسانی شهری و روستایی، سالم و قابل شرب است؛ چرا که این آب کلرزنی شده و تحت نظارت مراکز بهداشتی قرار دارد. نباید از آب چشمهها، رودخانهها و آبهایی که از سلامت آنها اطمینان نیست از جمله شیرهای آب در پارکها که قابل شرب نیستند، استفاده شود.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت به مسافران نیز توصیه کرد که حتما آب بطریشده همراه داشته باشند و بر لزوم تهیه و مصرف غذای سالم تاکید کرد و افزود: غذا باید به طور کامل پخته شود. غذاهای پختهشده نیز باید در اسرع وقت مصرف شوند. همچنین غذای پختهشدهای که مصرف نمیشود باید در درجه حرارت کمتر از چهار درجه در یخچال نگهداری شود.
وی افزود: غذاهای پختهشده که در یخچال نگهداری میشوند، در زمان مصرف باید به طور کامل گرم شوند. لازم است از تماس غذاهای پختهشده با مواد غذایی خام در یخچال و خارج از یخچال جلوگیری شود. هنگام تهیه غذا دستها به طور مکرر شسته شود و تمام سطوح آشپزخانه تمیز باشند. همچنین باید غذاها از دسترس حشرات، جوندگان و سایر حیوانات محفوظ باشند. برای تهیه غذا نیز از آب سالم استفاده شود. همچنین مردم باید میوه و سبزیجات مصرفی خود را طی چهار مرحله شستوشو دهند.
گویا بر لزوم خودداری از شناکردن در آب چشمهها، رودخانهها و کانالهای آب به منظور جلوگیری از انتقال بیماریها به فرد تاکید و اظهار کرد: جهت شناکردن تنها باید از استخرهای بهداشتی که کلرزنی را با رعایت موازین مربوطه انجام میدهند، استفاده شود.
/987/
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}