کشف قابلیت دارویی گاز سمی مونواکسیدکربن
محققان آمریکایی با مطالعه بر روی فکهای عظیمالجثه دریافتند که غلظت مونواکسیدکربن در خون این جانوران بسیار زیاد و در حد کشنده برای انسان است.
به گزارش راسخون به نقل از ایسنا ، اگرچه غلظت بالای مونواکسیدکربن محلول در خون انسان بسیار مرگآور است، اما محققان معتقدند که برخی از پستانداران مثل فکفیلها با بالا نگهداشتن غلظت این گاز سمی در خون از آسیبدیدن اندامها در شرایط کمبود اکسیژن یا کاهش جریان خون جلوگیری میکنند.
هماکنون محققان در حال آزمایش درمان عفونتهای ریه با گاز مونواکسیدکربن هستند که در برخی موارد التهابهای ریوی کاهش یافته است.
دکتر میشل تیفت، متخصص بیماریهای ریوی از دانشگاه کالیفرنیا اظهار کرد: مطالعه بر روی پستانداران دریایی مثل فکفیلها باعث شگفتی دانشمندان شده است چرا که غلظت گاز سمی مونواکسیدکربن در خون این جانوران بسیار زیاد است که این امر نشاندهنده ماهیت ناشناخته درمانی این گاز به ظاهر سمی است.
وی در ادامه افزود: ما معتقدیم که توانایی کنترل و بهرهوری از گاز سمی مونواکسیدکربن در فکفیلها نتیجه میلیونها سال تکامل است.
محققان معتقدند که پستانداران دریایی قادر به کنترل غلظت دقیق گاز مونواکسیدکربن در سطح درمانی هستند در صورتی که اگر میزان غلظت درمانی مونواکسیدکربن در خون کشف شود، میتوان برخی از بیماریهای ریوی را درمان کرد.
/117/
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}