برای اولین بار در جهان، دانشمندان استرالیایی موفق به باز برنامه نویسی سلول های استخوانی بالغ و سلول های چربی به منظور ساخت سلول های بنیادی شدند.

 

به گزارش راسخون به نقل از مهر ، دانشمندان استرالیایی با بکارگیری این روش می توانند هر بافت آسیب دیده بدن را بهبود ببخشند.  

 

این تیم تحقیقاتی از سمندر در اجرای این تکنیک منحصر به فرد الهام گرفته است. به گفته سرپرست تیم، زمانیکه سمندر دست یا پای خود را از دست می دهد قادر به ترمیم آن است.

 

در این شیوه سلول های بنیادی می توانند سلول های دیگری تکثیر و تولید کنند. این بدین معنی است که سلول های بنیادی جدید قادر به ترمیم هر نوع آسیب از قبیل ضایعات نخاعی، مفصل و آسیب های ماهیچه ای در بدن باشند.

 

دانشمندان استرالیایی بمنظور تولید سلول های بنیادی جدید، سلول های استخوانی بالغ و سلول های چربی را به دو بخش ۵-Azacytidine و پلاکت تقسیم کردند و بعد آنها را به وضعیت سلول های بنیادی چند توان تبدیل کردند و بعد از چند هفته به آرامی به سلول های بنیادی تغییر شکل دادند.

 

این دستاورد از این جهت مهم محسوب می شود که در حال حاضر سلول های بنیادی بالغی وجود ندارند که بطور طبیعی قادر به تولید انواع بافت ها باشند اما با بکارگیری این شیوه می توان بافت های جدیدی را در بدن شکل داد، این در حالی است که بکارگیری «سلول بنیادی درمانی» محدویت هایی را به همراه دارد.

 

یعنی مفیدترین آنها سلول های بنیادی جنینی محسوب می شوند اما به هنگام انتقال در بدن ممکن است که به هر نوع دیگری از سلول تبدیل شوند و در بعضی از موارد موجب بوجود آمدن تومور می شوند.  

 

در این شیوه دانشمندان می توانند سلول های بنیادی را تولید کنند که دقیقا بر روی بافت مورد نظر قرار بگیرد.

 

این شیوه در حال حاضر بر روی موش ها موفقیت آمیز بوده و قرار است بکارگیری این تکنیک بر روی انسان در اواخر سال آینده میلادی شروع شود.

 

تنیجه این تحقیق در نشریه «صورت جلسه آکادمی علمی علوم» منتشر شده است.

 

/117/