کمیته تبلیغات و اطلاع رسانی سی و سومین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم؛ در آستانه برگزاری این دوره از مسابقات (22 تا 28 اردیبهشت ماه)، مقاله نگاهی به سی و دو دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران به عنوان بزرگترین رویداد قرآنی جهان اسلام را طی روزهای آتی منتشر می کند که در شماره هشتم...
 

به گزارش راسخون به نقل از ستاد خبری سی و سومین دوره مسابقات قرآن کریم، توسعه و ترویج فرهنگ غنی قرآن در سطح ایران وجهان اسلام و دنیا و معرفی اهتمام نظام جمهوری اسلامی ایران به برنامه های قرآنی، افزایش تبادل فرهنگی در سایه قرآن در بین مسلمانان جهان وبه وجود آوردن زمینه وحدت ؛ همگرایی و بيداري امت اسلامی حول محور قرآن از اصلی ترین اهداف برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم است.
 
نگاهی گذرا به برنامه‌های متنوع فرهنگی و قرآنی اجرا شده در این دوره ها نشان می‌دهد که در حد امکان به موضوع تنوع برنامه‌ها، استفاده مناسب از ظرفیت‌های موجود و بهره برداری لازم از این فرصت ارزشمند برای ایجاد انس و ارتباط بیشتر آحاد جامعه با زیبایی، آموزه‌ها و هنرهای قرآنی و بهره مندی از مفاهیم و معارف قرآنی با محوریت دیدگاه‌های رهبر فرزانه انقلاب توجه شده است،اگر چه در این میان وجود برخی کاستی‌ها هم اجتناب‌ناپذیر بوده است.
 
حضور اقشار مختلف مردم در این برنامه‌ها، برگزاری مراسم افتتاحیه با حضور روسای جمهور و سخنرانی آنها، حضور بالاترین مقام‌های کشور در تمامی ایام برگزاری مسابقات، برگزاری مراسم اختتامیه در محضر مقام معظم رهبری و رهنمودهای ارزشمند معظم له، انتخاب مکان‌هایی چون حسینیه ارشاد و سالن همایش‌های بین المللی به عنوان محل برگزاری، همزمانی مسابقات با ایام عید مبعث و آغاز نزول قرآن، حضور مستمر میهمانان خارجی بویژه سفرا، اجرای برنامه‌های جذاب توسط نونهالان، برگزاری نمایشگاه قرآنی، ایجاد فر صت مناسب برای معرفی حافظان و قاریان جهان اسلام به ویژه قاریان ممتاز کشور مصر و بهره مندی جامعه از قرائت‌های زیبا و جذاب آنان و کیفیت بالای داوری مسابقات بین‌المللی که جایگاه آن را به سطح بزرگترین رویداد قرانی جهان اسلام ارتقا داده است از جمله دیگر ویژگی‌هایی است که می‌توان برای مسابقات بین المللی قرآن کریم در ایران برشمرد.
 
در ادامه نگاهی کوتاه به رویدادهای برگزاری دوره های بیست و پنجم تا بیست و هفتم مسابقات بین المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران می اندازیم و دوره های بعد نیز در گزارش های بعدی بازخوانی خواهد شد:
 
* دوره بیست و پنجم،
ربع قرن مسابقات قرآن
 
بیست و پنجمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم 8 تا 15 مرداد ماه 1387 در سالن همایش های صدا و سیما در مشهد مقدس برگزار شد. در این دوره 106 نفر از قراء و حفاظ 60 کشور جهان در مسابقات حضور داشتند. در بخش مقالات نیز 187 مقاله از 11 کشور ارسال شد و پنج داور خارجی به همراه پنج داور ایرانی قضاوت این مسابقات را انجام دادند.
 
نفرات برتر در رشته حفظ کل:

 
1-عیسی خورشیدی از ایران
 
2- احمد عدنان عبدالرزاق از عراق
 
3-محمد محمود موسی یونس از لیبی

 

نفرات برتر در رشته قرائت:
 
1-صالح اطهری فرد از ایران
 
2- علی حسن صالح از لبنان
 
3-ایّاد عباس رشید از عراق

 

نفرات برتر در رشته مقاله نویسی:
 
1- کمال صحرائی اردکانی از ایران
 
2- احسان کوثری نیا و زهرا اخوان از ایران
 
3-بهرام اخوان کاظمی از ایران

 
گزیده‌ای از سخنان دکترمحمود احمدی نژاد رئیس جمهور در مراسم اختتامیه :
 
کتاب خدا و عترت پیامبر هر دو یک حقیقت هستند و هیچ گاه از هم جدا نمی شوند و عترت پیامبر عینیّت و تجسم قرآن است و ورود به قرآن بدون امام ممکن نیست و راه به جایی نمی‌برد.
 
* بیست و ششمین دوره مسابقات
 
افتتاحیه این دوره از مسابقات که در آن 47 قاری و 37 حافظ کل حضور داشتند روز یکشنبه 28/ 4/ 88 در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی با حضور آیت الله شاهرودی رییس قوه قضائیه، آیت الله جنتی دبیر شورای نگهبان و آیت الله محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری و برخی دیگر از مسئولین برگزار شد. این دوره از مسابقات در تاریخ 2/ 5/ 88 با برتری جمهوری اسلامی به پایان رسید.
 
اسامی برگزیدگان دوره بیست و ششم:

 
رشته حفظ کل:
 
1-شجاع زویدات از ایران
 
2- عبدالله احمد انیس از سوریه
 
3- محمود الکفری از لبنان
 
4- عبدالحمید نصر محمد از لیبی
 
5-شیخ تیجان دونگو از سنگان

 
رشته قرائت:
 
1-سید محمد جواد حسینی از ایران
 
2-مومن عین المبارک از اندونزی
 
3- علی عبدالسلام قایه از عراق
 
4-ناجی فارس از ساحل عاج
 
5-محمد اوکا از فیلیپین

 
 در بخش مقاله نویسی:  
 
1- دکتر محمدرضا بندرچی از ایران
 
2- دکتر فتحیه فتاحی زاده و خانم مریم بنان از ایران
 
3-محمد اسماعیل زاده از ایران

 
 4  -نبیل ی عقوبی از عراق
 
5-دکتر فتیح کارا از ترکیه
 
 
در پایان بخشی از بیانات مقام معظم رهبری در دیدار شرکت کنندگان مسابقات بین المللی قرآن را با هم می‌خوانیم :
 
سعی بکنیم که بهره ما (از قرآن) فقط بهره فی المجلس و بهره گوش و چشم نباشد؛ دل ما بهره ببرد. قرآن برای عمل کردن است. قرآن برای فهمیدن و اندیشیدن است. چرا امت اسلامی عزتی که شایسته اوست امروز در دنیا ندارد؟ چرا؟ چرا ما در علم عقبیم؟ در جایگاه سیاست و تدبیر مسائل جهانی چرا امت اسلامی عقب است؟ علت این است که به قرآن عمل نمی‌کنند؛ علت این است که قرآن بر خلاف ادعاهای ما معیار و محور معرفت و عمل ما نیست. هر مقداری که به قرآن عمل کنیم همان قدر اثرش را خواهیم دید. ما در جمهوری اسلامی سعی کردیم به تعالیم قرآن عمل کنیم ؛ قدری موفق شدیم. به همان اندازه خدای متعال بالمعاینه به ما اثر این عمل کردن را نشان داد.
 
*
رونق برنامه‌های جنبی در دوره بیست و هفتم مسابقات بین‌المللی قرآن
 
بیست‌ و هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران طی روزهای 18 تا 23 تیرماه سال 1389 به همت سازمان اوقاف و امور خیریه در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی تهران برگزار شد.
 
در این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی، نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه طی سخنانی گفت: 60 کشور با 93 متسابق در این مسابقات شرکت کردند که در این میان تعدادی از متسابقان هم موفق به کسب مجوز حضور در این مسابقات نشدند؛ البته در این دوره علاوه بر رشته حفظ و قرائت قرآن کریم، رشته‌های جدیدی هم اضافه شده است.
 
همچنین در اواخر سال 88 فراخوان بخش مقالات قرآنی با 25 محور صورت گرفت، که با استقبال خوبی مواجه شد به نحوی که بخش مقالات قرآنی این مسابقات، بیش از 600 مقاله دریافت کرد.
 
در مراسم افتتاحیه این دوره «محمود احمدی نژاد» رئیس جمهور حضور داشت.
 
در این دوره از مسابقات 60 کشور با معرفی 43 حافظ و 50 نفر قاری حضور پیدا کردند، متسابقان کشورهایی مثل نیجریه، سوئد، لبنان، هلند، قطر، لیبی، الجزایر، کویت، عمان، امارات متحده، عراق، استرالیا، انگلستان، مالزی و تونس و. .. طی سه روز در مرحله مقدماتی در دو رشته حفظ و قرائت با هم به رقابت پرداختند.
 
در بیست و هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم ، شش‌ نفر از داوران داخلی و هشت نفر از داوران خارجی با نظارت سه داور ایرانی و خارجی به قضاوت پرداختند.
 
تجلیل از بانوان قرآنی
 
برگزاری همایش تجلیل از بانوان فعال عرصه قرآنی، معرفی نویسندگان برتر مقالات قرآنی، تجلیل از برگزیدگان سومین جشنواره قصه‌های قرآنی در روز 22 تیر و برگزاری نمایشگاه محصولات فرهنگی و هنری از جمله برنامه‌های جانبی این دوره از مسابقات بین‌المللی قرآن کریم بود.
 
همچنین برگزاری دو میزگرد علمی با حضور استادان و قرآن‌پژوهان در ایام برگزاری مسابقات بین‌المللی از دیگر برنامه‌های این دوره از مسابقات بود.
 
برگزاری بیش از 17 محفل انس با قرآن کریم در سطح بقاع متبرکه و مراکز و سازمان‌ها با حضور استادان احمد نعنیع و شاذلی از کشور مصر و قاریان و حافظان ایرانی و گروه‌های هم‌خوانی از دیگر برنامه‌های جنبی مسابقات بین‌المللی پارسال بود.
 
همچنین قاریان، حافظان، مدعوین، متسابقین شرکت‌کننده در بیست‌ و هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم به همراه مسئولان سازمان اوقاف و امور خیریه، روز 20 تیرماه با حضور در حرم بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران از مقام شامخ ایشان تجلیل کردند.
 
همچنین قاریان و حافظان، مدعوین و متسابقان حاضر در بیست‌ و هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم، روز 21 تیرماه، با حضور در سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، با فعالیت‌ها و خدمات این سازمان آشنا و از این محل بازدید کردند.
 
در پایان این دوره از مسابقات در  رشته حفظ کل قرآن کریم  «م هدی محمد خلیل از کشور عراق رتبه اول، علی رجبی از کشور ایران رتبه دوم، محمود سید علی سید احمد از کشور کویت رتبه سوم، بدر عبدالحافد حد از کشور لیبی رتبه چهارم، محمد ثالث عبدالسلام از کشور نیجریه  رتبه پنجم، مد جادی عیسی از کشور الجزایر رتبه ششم را به دست آوردند و به مرحله نهایی راه یافتند.  
 
همچنین در  رشته قرائت ، مرحله نهایی هم «مسعود نیکدستی از ایران، عبدالله داوود محمد از تانزانیا، فتح الله وحیودین از اندونزی، عبدالله حسن از کویت، انور بن هاسین از مالزی به ترتیب رتبه های اول تا رتبه پنجم» را کسب کردند.
 
در  رشته  حفظ کل قرآن کریم نیز «عل ی رجبی از ایران، مهدی محمد خلیل از عراق، بدر عبدل الحفیظ الحد از لیبی، مد جادی عیسی از الجزایر و محمدثالث عبدالسلام از نیجریه» با کسب بیشترین امتیازات به ترتیب به عنوان نفرات برتر انتخاب شدند.
 
انس با قرآن؛ زمینه ساز نفوذ معارف حقیقی
 
امام خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، در دیدار اساتید، داوران و شرکت کنندگان در بیست و هفتمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم، که همزمان با میلاد پُر برکت امام حسین علیه السلام در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد، قرآن را ریسمان مستحکم الهی دانستند و خاطر نشان کردند: قرآن حیات طیبه را وعده داده است و این حیات طیبه همان زندگی همراه با عزت، امنیت، رفاه، استقلال، علم، پیشرفت، اخلاق، حِلم و گذشت است که در پرتو انس با قرآن و چنگ زدن به این ریسمان الهی، محقق می‌شود.
/2759/