از آنجا که کلیه ها در تصفیه خون نقش مهمی ایفا می کنند، آنها در مقابل سمومی که در جریان خون وجود دارند بسیار آسیب پذیرند. از این رو نارسایی های کلیوی در زمانی که از داروهای خاص به مقدار زیاد استفاده می شود بسیار شایع است.

 

به گزارش راسخون ، برای درمان این مشکل، محققان ابزاری ساخته اند که به صورت کلیه ایی بر روی یک تراشه شناخته شده است.

 

یکی از مسائلی که در آزمایشگاه های جانوری مطرح می باشد این است که روند درمان دارویی جانوران در نسبت های مختلف با درمان در انسان متفاوت است و در تست ها محققین را با چالش مواجه می کند. گفته شده که تراشه های جدیدی ساخته شده که مشابه با کلیه های انسان عمل می کنند و می توانند دارو ها را با نسبت های مختلف از جریان خون بگیرند. به علاوه از آنجا که جانوران متفاوت از یکدیگرند، تراشه ها این امکان را فراهم می کنند که در آزمایشات پارامترها به صورت کنترل شده مشخص شوند.

 

ان تراشه به صورت یک صفحه شیشه ایی بوده که دارای سلولهای زنده کلیه انسان می باشد و در داخل یک غشای پلی استری نفوذ پذیر قرار دارد. محلول هایی که دارای غلظت های دارویی مختلف هستند از روی تراشه عبور داده می شوند و از طریق کانال های ریز داخل آن و همچنین غشائ و سلول های کلیه گرفته می شوند. سپس این سلول ها در زیر میکروسکپ قرار می گیرند.

 

منبع : گیزمگ

مترجم : فرزانه عالی نژادیان

/117/