محققان هندی کاغذی آغشته به ژلاتین، کیتوزان و نانوذرات نقره ساختند که می‌توان با آن تخم‌مرغ را تا یک ماه سالم نگه داشت.

 

به گزارش راسخون به نقل از مهر ، عمر این کاغذ ۹ ماه بوده و می‌توان با کمک آن زمان نگهداری مواد غذایی را افزایش داد.

 

محققان هندی نشان دادند که اگر تخم‌مرغ را میان نوعی کاغذ آغشته به نانوذرات نقره قرار داد، فاسد نمی‌شود. آن‌ها برای این کار کاغذی ساختند که درون آن نانوذرات نقره قرار دارد و در نهایت ثابت کردند که اگر تخم‌مرغ درون این کاغذ پیچیده شود، می‌توان تا یک ماه بدون فاسد شدن آن را نگهداری کرد.

 

این گروه تحقیقاتی معتقدند که با توسعه این روش می‌توان ابزاری ساخت که به دامداران و مزرعه‌داران کمک کند تا محصولات خود را مدت طولانی‌تری ذخیره کرده و دیگر نگران زوال و فساد محصولات خود نباشند.

 

گوپال دیناکارراج از دانشگاه علوم دامپزشکی تامیل نادو (TANUVAS) می‌گوید: «این یک کاغذ آغشته به نانوذرات نقره، کیتوزان و ژلاتین است که شما می‌توانید به راحتی با یک اسپری ساده آن را تولید کنید. در صورتی که تخم‌مرغ در میان این کاغذ آغشته با این ترکیبات قرار داده شود، از گزند آلودگی باکتری‌ها مصون می‌ماند. دلیل دور ماندن باکتری‌ها از این تخم مرغ آن است که یون‌های نقره خواص آنتی‌باکتریال دارند.»

 

در صورتی که از این کاغذ استفاده شود، می‌توان زمان ماندگاری تخم‌مرغ را از ۱۰ تا ۱۴ روز به ۲۵ تا ۳۰ روز رساند.

 

گوپال می‌گوید: «فعالیت‌های قوی آنتی‌باکتریال نانوذرات نقره می‌تواند محیط امن برای مواد غذایی ایجاد کند به طوری که باکتری‌هایی نظیر Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Streptococcus و Salmonella به سرعت از بین می‌روند.

 

از مزیت‌های این روش آن است که به سرعت می‌توان آن را با یک اسپری ساده ایجاد کرد. البته مشکل این روش آن است که روی سطح پلاستیک قابل انجام نیست. این گروه معتقد است که هزینه تولید یک ورق کاغذ برای حفظ ۶ عدد تخم‌مرغ بین ۴ تا ۵ روپیه است و اگر شما بخواهید این کاغذ را بازیافت کنید این هزینه کاهش خواهد یافت. با توجه به این که عمر این کاغذ تقریبا ۹ ماه است، می‌توان در دراز مدت از آن استفاده کرد.»

 

نتایج این پروژه در قالب مقاله‌ای در بولتن علم مواد به چاپ رسیده است.

 

/117/