صعید : سازمان ثبت املاک برای حفظ موقوفات با تمام توان تلاش می کند
معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت و اسناد املاک کشور با بیان اینکه وظیفه این سازمان تثبیت مالکیت مالکان است، گفت : سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری بزرگترین دارنده زمین در کشور است. همچنین سازمان اوقاف و امور خیریه موقوفات زیادی دارد که باید برای تثبیت مالکیت آن فعالیتهای مشترکی بین ما انجام شود.
به گزارش راسخون به نقل از روابط عمومی سازمان اوقاف وامور خیریه، در نشست خبری همایش ملی صیانت از وقف که در محل سازمان اوقاف بر گزار شد حسین صعید با بیان اینکه متاسفانه پیش از انقلاب کوتاهیهای زیادی درباره وقف وثبت مالکیت زمینهای آن صورت گرفته، افزود: تفاهمنامهای بین سازمان اوقاف و امور خیریه و همچنین سازمان ثبت و اسناد املاک کشور به امضاء رسید که بر اساس آن اسناد مالکیت زمینهای موقوفی صادر شود.
وی افزود: پس از این تفاهمنامه و تاکنون اسناد زیادی در خصوص ثبت مالکیت زمینها صادر شده و در آینده نزدیک قرار است این موضوع با قوت ادامه ادامه پیدا کند.
وی با بیان اینکه همچنین تفاهمنامهای مشترک بین سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری و سازمان اوقاف و امور خیریه منعقد شده که همگی اختلافات گذشته را رفع و رجوع کرده است.
وی خاطرنشان کرد: سازمان ثبت و املاک کشور برای حفظ و تثبیت مالکیت موقوفات و این امر خیر تمام تلاشهای خود را به کار خواهد بست.
مسعود منصور معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری نیز در این نشست با بیان اینکه بیش از 85 درصد عرصه زمینهای سازمان جنگلها در زمره اراضی ملی است و بر اساس اصل 145 قانون اساسی این اراضی جزو انفال و دارای تقدس است گفت: ارزشهای اکولوژیکی این زمینها بسیار زیاد و حفظ آن یکی از ضرورتهای مهم است.
وی گفت: عرصه وسیع زمینهای ایران میتواند بستری برای توسعه پایدار و تحقق اقتصاد مقاومتی باشد. لذا ضرورت حفظ آنها بسیار بالاست و میکوشیم ضمن حفظ موقعیت مکانی و حقوقی مالکیت آن آنجا را سنددار کنیم.
وی گفت: از 140 میلیون هکتار عرصه و زمین 135 میلیون هکتار آن سنددار شده و 23 میلیون هکتار نیز در سامانه کاداستر ثبت شده است.
منصور با بیان اینکه در موارد اختلافی بین سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری و اوقاف امور خیریه باید به دستگاه قضایی مراجعه میشد که بسیار زمانبر و هزینهبر بود، تصریح کرد: تفاهم نامه منعقد شده بین این دستگاهها منجر به صدور دستورالعمل خاص و رفع اختلافات گذشته شده است.
وی تصریح کرد: از یک ونیم میلیون هکتاری زمینهای اختلافی یک میلیون و 300 هزار هکتار تعیین تکلیف و همچنین 850 هزار هکتار به عنوان اراضی ملی تثبیت و 450 هزار هکتار هم به عنوان موقوفه ثبت شد.
وی افزود: در گردهمایی مشهد قرار است عملکرد چند ساله این سه دستگاه مطرح و برای باقی کارها نیز اقدامات جدی و تفاهمنامههای اختصاصی صورت گیرد.
منصور گفت:اجرای تبصره 6 قانون کمک زیادی برای حفظ اراضی ملی و تثبیت مالکیت وقفی آن صورت داده است.
وی با بیان اینکه برگه تشخیص زمین صادر شده از سوی سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری در حد سند رسمی است، که قبل از انقلاب خیلی تلاشی برای گرفتن سند صورت نمیگرفت خاطرنشان کرد: تلاشهای صورت گرفته ما بعد از انقلاب منجر به صدور سند یک میلیون و 300 هزار هکتار زمین شده است.
وی خاطرنشان کرد: یک ونیم میلیون هکتار زمین بلاتکلیف منجر به بروز ضررهای زیادی شده بود که از سال 1390 به بعد با تفاهمنامههای منعقده وضعیت تغییر و منجر به صدور سند برای 850 هزار هکتار زمین از یک میلیون و 300 هزار هکتار شده است.
/2759/
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}