مشاور امور بانوان سازمان اوقاف :
وقف راهگشای بسیاری ازمشکلات جامعه / لزوم تولیدمحتوا درفضای مجازی
مشاور امور بانوان سازمان اوقاف گفت : اگر مسئولین و اندیشمندان کشور برنامه ای را برای توسعه وقف داشته باشند مشکلات جامعه حل و فصل می شود.
به گزارش راسخون به نقل از ستاد خبری دهه وقف، نشست تخصصی نقش خانواده در توسعه و ترویج فرهنگ وقف در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.
براین اساس، در ابتدای این نشست که با حضور حجت الاسلام والمسلمین محمدی، نماینده ولی فقیه و رییس سازمان اوقاف و امور خیریه،حجت الاسلام والمسلمین شرفخانی، معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف، اساتید حوزه و دانشگاه، صاحب نظران و طلاب حوزه های علمیه خواهر در سازمان اوقاف برگزار شد، معصومه فرزانه، مشاور امور بانوان سازمان اوقاف با گرامیداشت روز دانشجو، یاد و خاطره واقفین خیر اندیش را گرامی داشت و اظهار کرد: انسانهایی که قدرت بخشندگی دارند از جانب خدای متعال قدردانی می شوند، به طور قطع وقف و اجرای آن یکی از مواهبی است که از سوی خدای متعال به برخی ها ارزانی می شود.
وی ماندگاری را یکی دیگر از آثار وقف خواند و گفت: ماندگاری یکی از خیرات وقف در عرصه های مختلف است، بسیاری از افرادی بودند که سالهای دور اموال خود را وقف کرده و امروز در تاریخ به نیکی از آن ها یاد می شود.
وی با اشاره به آثار وقف و ماندگاری آن در جامعه، به تبیین برخی از این آثار پرداخت و بیان کرد: شاید از ابتدای تولدمان در یک بیمارستان وقفی به دنیا آمده باشیم و در مدارس وقفی تحصیل کرده باشیم، لذا همه ما نسبت به وقف مدیون هستیم.
مشاور امور بانوان سازمان اوقاف ادامه داد: اگر مسئولین و اندیشمندان کشور برنامه ای مدون را برای توسعه وقف داشته باشند مشکلات جامعه حل و فصل می شود.
در بخش دیگری از این همایش، دکترعظیم زاده، استاد حوزه و دانشگاه و عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) نقش خانواده را در تولید موقوفات جدید مهم ارزیابی کرد و گفت: خانواده تنها نهادی است که میتواند در تمام عرصهها ورود پیدا کند و خود را نشان دهد.
وی افزود: نهاد وقف و خانواده ارتباط تنگانگی دارند و با یکدیگر در تعامل هستند، از این رو می توان نقش این نهاد را در تبلیغ وقف در جامعه مهم ارزیابی کرد.
استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: در کشورهای اروپایی نیز وقف وجود دارد اما اسلام به صورت تخصصی در این حوزه ورود پیدا کرده است و نقش سازنده ای را در این راستا ایفا کرده است.
عظیم زاده خاطرنشان کرد: وقف پس اندازی است که عین مال می ماند و دیگران هم می توانند از آن منتفع شوند.
لزوم تولید محتوا در فضای مجازی برای وقف
لاله افتخاری، استاد حوزه و دانشگاه و نماینده سابق مجلس گفت: وقف شکر عملی مخلوق از خالق است، در حقیقت شکرانه نعمات الهی در وقف ظهور و بروز می کند.
وی افزود: باید در راستای گسترش فرهنگ وقف و تعمیق و تجلی آثار آن در جامعه تلاش کرد چرا که وقف به گونه ای است که ارتباط بین نسل های گذشته و آینده را رقم می زند.
افتخاری ورود در عرصه فضای مجازی و تولیدمحتوای دینی و اسلامی را یکی دیگر از عرصه های فعالیت وقف دانست و عنوان کرد: باید مشارکتی در عرصه تولید محتوای درست در فضای مجازی صورت گیرد، وقف برای تولید محتوای سالم یکی از بهترین حرکات های مناسب و در خور توجه است.
ائمه اطهار بهترین الگو برای ترویج وقف هستند
حجت الاسلام وطن خواه، استاد حوزه و دانشگاه نیز در ادامه این همایش به بررسی مصادیق و برکات وقف در خانواده پرداخت و اظهار کرد: تمام ائمه اطهار(ع) سنت حسنه وقف را اجرا می کردند و اگر این الگوها در جامعه نهادینه شوند به طور قطع ترویج وقف در جامعه به درستی اتفاق خواهد افتاد.
استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد: باید گفتمان وقف را در میان خانواده ها به راه انداخت تا وقف بتواند به درستی در میان جامعه تبیین و ترویج شود.
/2759/
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}