ویرایش عکس اسفندماه 98

حضرت عبدالعظیم(ع) صد و پنجاه سال قبل از تألیف نهج‌البلاغه به وسیلۀ سید رضی، نهج‎البلاغه‎ای متشکل از خطب امیرالمومنین(ع) تالیف کرده است که این مقام علمی این بزرگوار را در امر دین روشن می‌کند.

 
به گزارش راسخون به نقل از تسنیم، عبدالعظیم (ع) فرزند عبدالله بن علی، از نوادگان حضرت امام حسن مجتبی (ع) است و نسبش با چهار واسطه به آن حضرت می‎رسد. پدرش عبدالله و مادرش فاطمه دختر عقبة بن قیس نام داشت. 
 
در عصر ما امام خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی  پیوسته در مناسبات مختلف با نوع نگاه و بصیرت نافذشان بارها و بارها به مناسبات مختلف به بیان مسائل و عبرتهایی از ماجراهای اهل‌بیت (ع) و نوادگان آن بزرگواران پرداختند، امروزه پس از گذشت سالها از آن طرح بحثها، وقتی کمی دقیق می‎شویم، قیمت و بصیرت چنین افرادی برایمان بیش از پیش نمایان می‌شود و لزوم به کارگیری آنها در جامعه را به وضوح حس می‎کنیم.
 
در همین راستا و به مناسبت سالروز ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، به برخی از بیانات رهبر معظم انقلاب دربارۀ جایگاه والای علمی و معنوی ایشان اشاره می‎کنیم : 
 
مرجع علم دین در زمان امام‌ هادی (ع)
 

یک روایت از حضرت هادی (ع) است که هم جنبه‌ علمی حضرت عبدالعظیم و هم جنبه‌ معنوی آن بزرگوار را نشان می‌دهد. کسی خدمت امام هادی (ع) رسید. حضرت به او فرمودند: تو در کجا هستی؟ گفت: در ری. فرمودند: هر مشکلی در امر دین داشته باشی، می‌توانی از عبدالعظیم‌ بن‌ عبداللَّه الحسنی بپرسی. یعنی امام‌هادی (ع)، عبدالعظیم حسنی را به عنوان یک مرجع علم دین به شیعیان خودشان معرفی کردند. بعد در همین روایت هست که حضرت فرمودند: سلام مرا به او برسان. این هم جنبه‌ معنوی. 
 
درباره جناب عبدالعظیم الحسنی که من فقط به عنوان عرض ارادت به این بزرگوار لازم می‎دانم، در این سخنرانی مطرح کنم. چون ما در زیر سایۀ این بزرگوار و در کنار این بقعۀ مقدس قرار داریم و تهران در حقیقت با همۀ عظمتش منور به نور این بقعۀ مبارکه است. (73/8/5)
 
تألیف نهج‌البلاغه توسط عبدالعظیم(ع)
 
این بزرگوار هم از لحاظ معنوی و هم از لحاظ علمی دارای مقام برجسته‌ای بوده است. این برای مردمی که در اینجا به خصوص زندگی می‎کنند، حایز اهمیت است. از جنبۀ علمی عبدالعظیم حسنی(ع) یک محدث بزرگ و یک مؤلف بزرگ است.
 
یعنی اول کسی شاید؛ (تا آنجایی که برای ما تاکنون روشن و محرز است) اول کسی که خطب امیرالمومنین(ع) را در یک کتاب گردآوری کرده است، جناب عبدالعظیم حسنی است.
 
یعنی صد و پنجاه سال تقریباً قبل از تألیف نهج‌البلاغه به وسیلۀ سید رضی، یک «نهج البلاغه»ای متشکل از خطب امیرالمومنین(ع) تألیف کرده است که این مقام علمی این بزرگوار را در امر دین روشن می‌کند.
 
درباره مقام معنوی این بزرگوار هم دو روایت هست از امام هادی (ع) که یکی از آنها همین روایت معروف است؛ کسی از اهل ری خدمت امام هادی (ع) رسید و عرض کرد که: «من زیارت حسین ‌ابن ‌علی رفته بودم به کربلا». حضرت فرمودند که : «اگرعبدالعظیم را در ری زیارت بکنی، مثل این است که ابی عبدالله الحسین (ع) را در کربلا زیارت کرده باشی». این یک روایت مقام معنوی حضرت عبدالعظیم را نشان می‌دهد.
 
آن روز امام هادی (ع) می‌خواستند این مشعل در این نقطه از ایران بدرخشد. بی‌خود تعریف نمی‌کردند. می‌خواستند که آحاد ملت مسلمان در این نقطۀ عالم به وسیلۀ نور این مشعل که آن روز از دنیا هم رفته بود و دیگر خطری او را تهدید نمی‎کرد، انوار ولایت اهل‎بیت در فضا، دل‌ها را روشن بکند. این یک روایت.
 
یک روایت دیگر باز از حضرت هادی(ع) است، که هم جنبه‌ی علمی عبدالعظیم و هم جنبه‌ی معنوی آن بزرگوار را نشان می‎دهد. کسی خدمت امام هادی می‌رسد، حضرت می‌فرمایند «تو در کجا هستی؟» می‌گوید: «در ری». می‌فرمایند: «هر مشکلی در امر دین داشته باشی، می‌توانی از عبدالعظیم‌ابن عبدالله‌الحسنی بپرسی». یعنی او را به شیعیان به عنوان یک مرجع علم دین معرفی می‌کنند. بعد در همین روایت هست که حضرت فرمودند: «سلام من را هم به او برسان».
 
(بیانات در دیدار مردم شهرستان ری و زائران حضرت عبدالعظیم الحسنى(ع) ـ 5/ 73/8)
/2759/