وزیر ورزش و جوانان با حضور در استودیوی گفت‌و‌گوی ویژه خبری صحبت‌هایی را درباره اتفاقات رخ داده این وزارتخانه با فدراسیون کشتی و تیراندازی و همچنین مشکلات قریب با باشگاه استقلال و بحث ساماندهی کمیته مبارزه با فساد در فوتبال انجام داد.

به گزارش راسخون به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، مسعود سلطانی فر در برنامه گفتگوی ویژه خبری با موضوع چالش های پیش رو جوانان و جامعه ورزشی در پاسخ به سوال مجری این برنامه که پرسید آیا در وزارت ورزش و جوانان، بخش جوانان فدای موضوع ورزش نشده است افزود: گفته می شود که این اتفاق افتاده است ولی عملکرد، آمار، ارقام و شاخص های ما در چهار سال اول دولت فعلی (دولت یازدهم) که الان جای خود را به دولت دوازدهم داده است حکایت از این می کند که آنطور که گفته و انتقاد می شود مسائل جوانان و مشکلاتشان تحت شعاع ورزش قرار نگرفته است.

وی گفت: آمارهای ما نشان می دهد که در بحث ازدواج، در سال 92 تسهیلاتی که برای ازدواج جوانان پرداختیم مجموعا دو هزارو 900 میلیارد تومان بود که این تسهیلات در سال 95 با توجه به اینکه وام ازدواج سه میلیون تومانی، 10 میلیون تومان شد جمعا این رقم به 9 هزار و 800 میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.

سلطانی فر افزود: این افزایش تسهیلات ازدواج حدود چهار برابر رشد داشته است.

وی با اشاره به خانه های جوانی که در این مدت تشکیل شد گفت: در ابتدای دولت یازدهم خانه های جوان در کشور نداشتیم، اما الان 46 خانه جوان داریم.

سلطانی فر افزود: تعداد سازمان های مردم نهاد مرتبط با جوانان در سال 92 حدود 50-60 تشکل در کل کشور بود که الان به مرز دو هزار سازمان رسیده است یعنی رشدی حدود 40 برابر داشته است.

وی گفت: چهار سال پیش دفاتر مشاوره راهنمایی و ازدواج مرتبط با جوانان و مجموعه ورزش و جوانان در کل کشور شاید بیش از ده دفتر نبود، اما الان این دفاتر به حدود 250 دفتر در کل کشور رسیده است.

سلطانی فر افزود: همچنین اقدامات دیگری که در ستادهای ساماندهی امور جوانان در مرکز استانها به ریاست استانداران و شهرستانها به ریاست فرمانداران تشکیل شده اقدامات خوبی شده است.

وزیر ورزش و جوانان گفت: حالا اینکه گفته می شود مسائل جوانان تحت شعاع ورزش قرار گرفته است، حداقل این آمار و ارقام و کارنامه نشان می دهد که آنطوری که نقد می شده و می شود نبوده است.

وی افزود: البته شاید خیلی ها می گفتند که اگر سازمان ملی جوانان به شیوه گذشته احیا می شد و مسائل جوانان به صورت مستقل مورد پیگیری قرار می گرفت شاید دستاوردهای مان بیشتر از این بود.

سلطانی فر گفت: در هر صورت ما فکر می کنیم که با همین قوت و قدرت و رویکرد و تاکیداتی که آقای رئیس جمهور همواره در بحث حل مشکلات جوانان داشتند بایستی این موضوع را با جدیت دنبال کنیم.

وزیر ورزش و جوانان گفت: ما برای کمک به حل مشکلات جوانان به دستگاه های دیگر نیاز داریم که بانک اطلاعاتی و آماری دقیق تر داشته باشیم.

مسعود سلطانی فر در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: ما به سامانه هایی نیاز داریم که بتوانیم ارتباطات گسترده تر با جوانان برقرار کنیم و سامانه هایی داشته باشیم که بتوانیم از نقطه نظرات صاحبنظران استفاده کنیم.

وی گفت: بسیاری از جوانان ما چه در دوران مجردی و چه متأهلی دچار مشکلاتی می شوند که بررسی ها نشان می دهد که آنها به هر دلیلی رغبت ندارند که مراجعه حضوری بکنند و از طریق امکانات ارتباطی یا سامانه های مختلف ما با اینها ارتباط برقرار بکنیم.

سلطانی فر افزود: ان شاء الله بتوانیم با رصد دقیقی که انجام می دهیم در خصوص از یک طرف مسائل و مشکلات جوانان و از طرف دیگر ظرفیت دستگاه های اجرایی که وجود دارد و پیوندی که ایجاد می کنیم به روند حل مشکلات جوانان کمک کنیم و سرعت آن را افزایش دهیم.

وی گفت: هم اکنون ما مسائل مربوط به جوانان را ازجمله مسائل مربوط به ازدواج، تحصیل، پر کردن اوقات فراغت و اشتغال را از طریق همگرایی و برنامه ریزی برای دستگاه های اجرایی مختلف در حال انجام هستیم.

سلطانی فر افزود: در شورای عالی جوانان و ستادهای ساماندهی جوانان، در کشور و استان های مختلف، نمایندگان دستگاه های مختلف اجرایی و وزارتخانه ها حضور دارند و همه کمک می کنند که این گونه مسائل و مشکلات جوانان را مورد بررسی قرار دهند.

وزیر ورزش و جوانان گفت: جمعی که به هر حال منتقد وضعیت فعلی بودند و ابراز می کردند که با تشکیل و احیای سازمان ملی جوانان به شیوه ای که در دولت های هفتم و هشتم بود، امور جوانان در مجموعه ای متمرکز می شود که اگر مسئول آن سازمان، همزمان با پست سازمان ملی جوانان، معاونت رئیس جمهور هم داشته باشد به عنوان معاون رئیس جمهور می تواند از اقتدار بیشتری برای این همگرایی و هم افزایی که نیاز است استفاده کند.

وی افزود: در هر صورت هم طرفداران انتزاع و هم طرفداران باقی ماندن به همین شکل فعلی و ادامه کار، استدلال های مختلف و قابل تأملی را دارند.

سلطانی فر گفت: فعلاً این لایحه که مربوط به انتزاع بخش هایی از سه وزارتخانه ورزش و جوانان، صنعت معدن و تجارت و راه و شهرسازی است در مجلس و در کمیسیون های مختلف در حال بررسی است.

وی افزود: در این دوره که ما ایام رأی اعتماد در کمیسیون ها و فراکسیون ها و مجامع مختلف استانی و منطقه ای و قومی را داشتیم که نزدیک به 30 جلسه در این کمیسیون ها و فراکسیون ها در این 10 روز را داشتم، نقطه نظرات خوبی از طرف نمایندگان مجلس در زمینه باقی ماندن امور جوانان در داخل وزارت ورزش و هم احیای سازمان ملی جوانان ابراز می شد.

سلطانی فر گفت: دولت به هر حال این را به عنوان یک لایحه تقدیم مجلس کرده است و ما هم از این لایحه بایستی دفاع کنیم و نهایتاً هر تصمیمی که مجلس بگیرد برای ما لازم الاجراست.

وی افزود: در 9 ماه گذشته که افتخار خدمتگزاری در این وزارتخانه را داشتم تقریباً در 30 سفر استانی با سازمان های مردم نهاد جوانان، جداگانه جلسه گذاشتم و پای حرف آنها نشستم و ایده ها، پیشنهادات و انتقادات آنها را شنیدم و تلاش کردیم با ارتباطی نزدیکتر و تعاملی بیشتر بتوانیم رضایت جوانان و سازمان های مردم نهاد را کسب کنیم و شرایطی را به وجود آوریم که آنها بتوانند در عرصه های تصمیم گیری و اجرایی کشور حضور پیدا کنند.

وزیر ورزش و جوانان گفت: زیرا نفس وجود این سازمان های مردم نهاد این است که ما زمینه ای را فراهم کنیم تا نسل جوان ما با عرصه های مختلف اجرایی و برنامه ریزی کشور آشنا و برای ورود به مسئولیت ها و عرصه اجرایی کشور آماده شوند.

سلطانی فر در پاسخ به سؤال مجری که پرسید شورای عالی جوانان در سال گذشته چند جلسه برگزار کرده است و انتقادهایی وجود دارد که این شورا یا تشکیل جلسه نداده یا اگر داده مصوبات آن اجرایی نشده است، افزود: اینجانب از آبان آمدم و از آبان تا پایان سال یک جلسه تشکیل شد که مصوبات آن همه پیگیری و بیش از 70 تا 80 درصد آن اجرایی شده است.

وی گفت: آنهایی که مربوط به حوزه و در حیطه مسئولیت بنده بوده اجرایی شده است و بخش هایی نیز اجرایی نشده است.

سلطانی فر افزود: بحثی که هم اکنون مطرح شد که وضعیت جوانان در آینده چگونه خواهد شد؟ آیا لایحه دولت به تصویب مجلس خواهد رسید و جدا می شود یا وضعیت گذشته استمرار پیدا می کند، مقداری در کارها سکته ایجاد کرد.

وی گفت: ان شاء الله اگر تشخیص بر این بود که وضعیت فعلی استمرار پیدا کند، هم شورای عالی جوانان را مرتب تر و منسجم تر تشکیل خواهیم داد و هم پیگیری می کنیم و اگر هم جدا شد که ما به عنوان وزارتخانه مسئول در کوتاهترین زمان ممکن پیگیری می کنیم که این انتزاع و احیای سازمان جوانان انجام شود.

وزیر ورزش و جوانان افزود: بر اساس آمارهای مختلف، متأسفانه بیشترین طلاق ها در دو سه سال اول زندگی شکل می گیرد و ما با یک سری اقدامات مانند فعال کردن دفاتر مشاوره و راهنمایی ازدواج در بدو ازدواج زوجین که این گونه مشاوره ها بسیار می تواند در تحکیم بنیان های خانواده مؤثر باشد.

سلطانی فر افزود: توسعه این دفاتر مشاوره و راهنمایی ازدواج ، آمار طلاق را در بسیاری از استان ها کاهش داده است و امیدواریم با این گونه تمهیدات بتوانیم این روند کاهشی را دنبال کنیم.

وی با اشاره به افزایش تسهیلات مربوط به ازدواج از طریق سیستم بانکی، گفت: در سال جدید هم با همگرایی خیلی خوب بین بانکهای مختلف کشور از ابتدای مرداد شروع شده است و هم اکنون بیش از 320 هزار مورد وام ازدواج دریافت کرده اند.

سلطانی فر در پاسخ به سؤال مجری که پرسید آیا میزان این تسهیلات مربوط به ازدواج افزایش پیدا می کند؟ افزود: خیر، فعلاً برای هر طرف از زوجین 10 میلیون تومان و در مجموع به هر دو طرف 20 میلیون تومان تسهیلات وام ازدواج پرداخت می شود.

وی گفت: فعلاً آن چیزی که در قانون بودجه سال 96 داریم رقم و سقف آن همین 10 میلیون تومان است، حال اینکه برای بودجه سال 97 با توجه به منابعی که سیستم بانکی دارد چه از محل منابع قرض الحسنه ، این رقم را بتوانیم افزایش بدهیم، آن بحث مربوط به بودجه سال 97 است.

وزیر ورزش و جوانان افزود: هم اکنون بانکها خوب شروع کرده اند و این روال و پشتیبانی می تواند در افزایش آمار ازدواج ها کمک کند. 

سلطانی فر در پاسخ به سؤال مجری که پرسید چند برنامه در حوزه جوانان اعلام شده بود مانند پورتال اوقات فراغت، سند اشتغال جوانان یا سامانه ملی خدمات ازدواج خانواده، آیا این برنامه ها تحقق پیدا کرده اند؟ گفت: بسیاری از این طرح ها مراحل پایانی کار خود و همچنین داوری خود را می گذرانند و ما مصمم هستیم که در دو- سه ماه آینده همه اینها را به نتیجه برسانیم.

وی افزود: ما معتقدیم چه جوانان در شکل فعلی آن در وزارت ورزش و جوانان بماند و چه سازمان ملی جوانان تشکیل شود، ما برای حل کردن مشکلات جوانان و کمک به حل کردن مشکلات آنها به دستگاه های دیگر نیاز داریم.

کارنامه جمهوری اسلامی از جهت افتخارات ورزشی کارنامه قابل قبولی است

وزیر ورزش و جوانان گفت: کارنامه جمهوری اسلامی از جهت دستاوردها و افتخارات ورزشی، کارنامه قابل قبولی است.

مسعود سلطانی فر در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما در پاسخ به سؤال مجری برنامه در مورد نتایج اخیر تیم ملی کشتی در پاریس و نامه ای که رسانه ای شد با اشاره به تاریخچه ای از وضعیت ورزش کشتی در کشورمان افزود: کشتی در کشور ما به عنوان ورزش اول از جهت مدال آوری مطرح است و خود من نیز وقت زیادی در این 9 ماهه برای آن گذاشته ام.

وی با بیان اینکه ما در کشتی همواره عناوین خوبی در مسابقات جام جهانی، المپیک و آسیایی کسب کرده ایم، گفت: ما در 1961 یوکوهاما، 1965 منچستر، 1998 تهران، 2002 تهران و 2013 بوداپست پنج بار قهرمان جهان شدیم.

وزیر ورزش و جوانان افزود: همچنین ما 7 بار نایب قهرمان و 11 بار سوم دنیا شدیم و در این رشته فوق ستاره های بسیاری هم داشته و داریم.

سلطانی فر گفت: ما در مجموع در 17 دوره المپیک شرکت کرده ایم که در 16 دوره آن مدال آورده ایم که هشت دوره قبل از انقلاب و هشت دوره بعد از پیروزی انقلاب است.

وی افزود: در مجموع در مسابقات المپیک ما 18 طلا، 21 نقره و 29 برنز کسب کرده ایم که تعداد قابل توجهی از این مدال ها در کشتی بوده است.

وزیر ورزش و جوانان گفت: از این 18 مدال طلا، 4 مدال طلا قبل از انقلاب و 14 مدال طلا بعد از انقلاب کسب شده است و این نشان می دهد که کارنامه جمهوری اسلامی از جهت دستاوردها و افتخارات ورزشی، کارنامه قابل قبولی است.

سلطانی فر افزود: ما فوق ستاره هایی مانند مرحوم غلامرضا تختی داشته ایم.

وی گفت: ما در مسابقات المپیک سه ورزشکار سه مداله داریم که جهان پهلوان تختی یک طلا و دو نقره، محمد نصیری در وزنه برداری یک طلا، یک نقره، یک برنز و هادی ساعی در تکواندو دو طلا و یک برنز کسب کردند.

وزیر ورزش و جوانان با اشاره به فوق ستاره های ورزش کشتی کشورمان افزود: از این فوق ستاره ها می توان از مرحوم تختی، مرحوم عبدالله موحد با شش مدال طلای المپیک و جهانی، علیرضا سلیمانی و سوخته سرایی در فوق سنگین، برادران خادم، علیرضا دبیر و حمید سوریان نام برد.

سلطانی فر گفت: در شرایط فعلی نیز کشتی گیران بسیاری داریم مانند رضا یزدانی و حسن یزدانی که دو مدال طلای المپیک جهانی را دارد.

وی افزود: کشتی برای مردم اهمیت و ارزش دارد و خود من هم وقت زیادی برای آن گذاشته ام و در 9 ماه گذشته در رویدادهای کشتی بین المللی در کشورمان مانند جام جهانی کشتی آزاد در کرمانشاه، جام جهانی کشتی فرنگی در آبادان، مسابقات دهه فجر در مشهد و مسابقات جام یادگار امام در قم حضور داشتم.

وزیر ورزش و جوانان گفت: با حضور در اردوهای مختلف از نزدیک این موضوع را پیگیری می کردیم که بتوانیم هم کمک و هم پشتیبانی و هم نیازهایشان را تأمین کنیم.

سلطانی فر افزود: نتیجه ای که این بار بدست آمد نتیجه ای دور از انتظار و سنگین بود و یک مقدار مردم را نگران کرده است.

وی گفت: ما هم به تبع وظایف و مسئولیت های قانونی و حاکمیتی که داریم هم در ارتباط با کشتی و هم با ارتباط با همه ورزشها، همان گونه که وظیفه داریم نیازهای فدراسیون های مختلف را مانند نیازهای مالی، نیاز به سالن و مشکلات سفرشان را حل کنیم، همین طور وظیفه نیز داریم که نتایج و دستاوردهایشان را بتوانیم رصد کنیم و مورد ارزیابی قرار دهیم.

وزیر ورزش و جوانان در پاسخ به سؤال مجری که پرسید فدراسیون از این نامه دلخور است، افزود: این طور نیست، رسانه ها دارند این طور می کنند، هیچ مشکلی در فدراسیون وجود ندارد و امروز شورای فنی را خودشان تشکیل داده اند.

سلطانی فر گفت: نتایج این جلسه شورای فنی را حتماً اعلام می کنند و به ما هم خواهند داد و ما هم با توجه به بحثی که داشتیم با حضور اعضای شورای فنی، مسئولان فدراسیون و دیگر دست اندرکاران، کارگروهی تشکیل می شود و فکرهایمان را روی هم می گذاریم و کمک می کنیم که بتوانیم مشکلات فعلی را حل کنیم.

وی افزود: بالأخره فدراسیون کشتی حرکت جدیدی را انجام داده و مسابقات انتخابی گذاشت و تیم خود را از داخل این مسابقات انتخاب کرد و این ایده ای بوده که باید ارزیابی شود.

وزیر ورزش و جوانان گفت: در هر صورت ما می دانیم که مسئولان فدراسیون هم خود از نتایجی که بدست آمده است مکدر و دلخور هستند و خود ریاست فدراسیون از کادر فنی انتقادات تندی را کرده بودند.

سلطانی فر افزود: در جلسه امروز شورای فنی مباحثی که مطرح شد، بخشی از انتقادات متوجه کادر مربیگری تیم بوده است و فکر می کنیم در یک فضای کاملاً آرام و به دور از جنجالی که برخی رسانه ها درست کرده اند بایستی که با تعامل و همفکری و با همگرایی بین همه دست اندرکاران و با دلسوزی که وجود دارد کمک کنیم که مشکلات کشتی کشور حل شود.

وی گفت: فعلاً قرار شده کادر مربیگری تا یک ماه دیگر بمانند تا بعداً تصمیم گیری شود.

وزیر ورزش و جوانان ابراز امیدواری کرد که بتوانند به فوریت این ضعف ها را با آسیب شناسی برطرف کنند.

سلطانی فر افزود: از هم اکنون برای مسابقات جاکارتا 2018 و المپیک 2020 برنامه ریزی می کنیم تا بتوانیم نتایج تاریخی بگیریم.

وزیر ورزش و جوانان گفت: در حال ساماندهی و تشکیل کمیته ای به عنوان کمیته صیانت از اخلاق و ارزش های اسلامی و انسانی در محیط های ورزش هستیم و آیین نامه آن در حال نگارش است.

مسعود سلطانی فر در پاسخ به سؤال مجری برنامه در مورد اینکه گاهی مطالبی در مورد فساد در فوتبال شنیده و فیلم هایی منتشر می شود، رویکرد شما در مورد اینکه در دوره جدید اینها کاهش پیدا کند و یک نظم و نسخی در قواعد اخلاقی و مرامنامه اخلاقی تدوین شود، افزود: ما به هر شکل ممکن خود را موظف می دانیم که با فساد در ورزش مقابله کنیم و شرایطی را به وجود بیاوریم که به لحاظ فرهنگی، همه محیط های ورزشی اعم از باشگاه ها، اردوها، استادیوم ها بتوانند شرایط فرهنگی مناسب را داشته باشند و این دغدغه همه دلسوزان ورزش کشور است.

وی گفت: در همین دوره ای که من برای رأی اعتماد در مجلس بودم در بسیاری از کمیسیون ها، نمایندگان مجلس دغدغه این موضوع را داشتند و در دولت، آقای روحانی چندین بار تا کنون تأکید کرده اند که ما راجع به مبارزه با فساد در ورزش و فراهم کردن شرایط فرهنگی مناسب اقداماتی را انجام بدهیم.

سلطانی فر افزود: ما کمیته ای را به عنوان «کمیته صیانت از اخلاق و ارزش های اسلامی و انسانی در محیط های ورزش» در حال ساماندهی و تشکیل هستیم و آیین نامه آن در حال نگارش است.

وی گفت: این کمیته با حضور نمایندگان دستگاه های مختلف ذیربط؛ آنهایی که مسئولیت فرهنگی دارند و آنهایی که بعضاً مسئولیت های اطلاعاتی و قضایی دارند، با حضور نمایندگان همه این دستگاه ها ظرف دو- سه ماه آینده تشکیل خواهیم داد.

وزیر ورزش و جوانان افزود: امیدوار هستیم بتوانیم اقداماتی اساسی در جهت هم مبارزه با فساد و هم حاکم کردن ارزش های اخلاقی و اسلامی در محیط های ورزشی داشته باشیم و در این زمینه قدم های اساسی برداریم و دستاوردهای خوبی داشته باشیم.

سلطانی فر گفت: پیش نویس آن آماده شده است و در مراحل نهایی نگارش آن هستیم که آن را در شورای معاونین وزارتخانه مورد بررسی قرار می دهیم و در کمیسیون فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی که در آن عضو هستیم به تصویب می رسانیم.

وی در پاسخ به سؤال مجری در مورد موضوع واگذاری تیمهای استقلال و پرسپولیس افزود: حدود دو سال قبل در دولت مطرح شد، واگذاری آنها به بخش خصوصی منتفی شد و از لیست خصوصی سازی خارج شدند.

سلطانی فر گفت: ما مجدداً در حال انجام بررسی هایی هستیم تا ببینیم که واگذاری آنها به بخش خصوصی به صورت تمام و کمال به مصلحت ورزش و فوتبال کشور هست یا اینکه واگذاری اختیار مدیریتیشان به بخش های اقتصادی و یا استمرار وضعیت فعلی به مصلحت است.

وی افزود: هم اکنون خوشبختانه این دو باشگاه از جهت تأمین هزینه های سالیانه روزمره شان به خودکفایی رسیده اند.

وزیر ورزش و جوانان تصریح کرد: البته بدهی هایی از 10- 15 سال قبل به دلیل برخی سوء مدیریت ها برای اینها به جا مانده مثل بدهی های مالیاتی که متأسفانه در سال های گذشته به دلیل اینکه آنها حسابرسی نشده اند، اظهارنامه مالیاتی نداده اند، اسناد و مدارک لازم را نداده اند، مالیات علی الرأس برای آنها در نظر گرفته شده است و رقم های سنگین بدهی مالیاتی دارند.

سلطانی فر افزود: با حسن نیتی که در سازمان مالیاتی کشور وجود دارد، جلساتی را داشتیم و قرار شد در فضایی کاملاً مثبت و سازنده، مجدداً با استفاده از ظرفیت های قانونی که در قانون مالیات ها وجود دارد، دوستان وضعیت بدهی مالیاتی این دو باشگاه را بررسی کنند.

وی گفت: امیدوار هستیم که خیلی از مواردی که تا کنون برای سازمان مالیاتی مشخص نبوده، مشخص شود و این بدهی ها تعیین تکلیف شود. 

سلطانی فر افزود: هم اکنون این دو باشگاه از جهت درآمدهایشان با شیوه های مختلفی که دارند، تبلیغات مختلف از طریق سامانه 3090 و ان شاء الله حق پخشی که بعداً مشخص خواهد شد و به آنها تعلق خواهد گرفت، خودکفا هستند. 

وی گفت: اعتقاد داریم هر گاه حال فوتبال در این دو باشگاه خوب باشد، حال فوتبال ملی ما خوب است.

وزیر ورزش و جوانان افزود: الآن هم همین حالت شده است یعنی سال گذشته یکی از این دو تیم اول و دیگری دوم شد.

سلطانی فر گفت: ان شاء الله بتوانیم ترتیبی بدهیم که این دو تیم تبدیل به دو باشگاه شوند.

وی افزود: باشگاه به معنایی که سازمان و ساختار مشخصی وجود داشته باشد، ساختار رده های سنی پایین تر، تیم های مختلف، پشتوانه بخش اقتصادی فعال، اینها چیزهایی است که در باشگاه های امروز دنیا وجود دارد و این دو تیم فعلاً فاقد آن هستند.

سلطانی فر گفت: خوشبختانه این دو تیم دو مدیر خوب و دلسوز دارند و هواداران نیز کمک می کنند و ما هم پشتیبانی و حمایت می کنیم که بتوانیم روز به روز مشکلاتشان را کم و برطرف کنیم و ساماندهی بشوند.

وی در پاسخ مجدد به مجری که پرسید هنوز تصمیمی برای واگذاریشان نیست؟ افزود: خیر- در حال کامل کردن بررسی ها هستیم.

وزیر ورزش و جوانان در پاسخ به سؤال مجری که پرسید گفته می شود آقای غریب چند روزی است در محل کارش (باشگاه استقلال) حضور پیدا نمی کند و در مورد تغییر سرمربی این تیم که در هیأت مدیره استقلال ضرب الاجلی دو هفته ای برای سرمربی آن در نظر گرفته شده است، گفت: آقای غریب مشکلاتی شخصی و کاری دارند که امیدواریم ظرف یکی دو هفته آینده برطرف شود و ایشان حضور پیدا کنند و در مورد مربی و بقیه مسائل هم هیأت مدیره و مدیرعامل باید تصمیم بگیرند و اختیار کامل دارند.

سلطانی فر افزود: هیأت مدیره با سه نفر رسمیت دارد و هم اکنون چهار نفر در آن حضور جدی دارند که انصافاً حضورشان حضوری مؤثر است و طبیعتاً با اختیارات قانونی که دارند هر تصمیمی که بگیرند مورد حمایت ما است.
وزیر ورزش و جوانان گفت: در هیچ جامعه و عرصه ای بدون ثبات و آرامش، توسعه تحقق پیدا نمی کند و شکل نمی گیرد.

مسعود سلطانی فر در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما در پاسخ به سؤال مجری برنامه که در مورد موضوع مالیاتها پرسید که گفته می شود حساب سازمان لیگ هم مسدود شده است، افزود: در این موضوع که مالیاتی که قانوناً به ما تعلق می گیرد و باید توسط باشگاه ها و لیگ بپردازیم شکی در آن نیست.

وی گفت: در گذشته خیلی اهتمام نشده است برای اینکه حساب و کتاب مالی مجموعه باشگاه ها و بخش های مرتبط با فدراسیون حساب و کتاب دقیقی باشد که بر اساس آن بتوانند اظهارنامه مالیاتی بدهند و مشمول علی الرأس نشوند که متأسفانه این اتفاق افتاده است.

سلطانی فر افزود: اقداماتی که بعضاً سازمان مالیاتی برای اینکه تعیین تکلیف بکند انجام می دهد، قابل درک است اما مثل مالیات های استقلال و پرسپولیس که به خاطر ندادن اظهارنامه مالیاتی علی الرأس شده اند، در حالی که هیچگاه درآمد این دو باشگاه اضافه بر هزینه شان نبوده است که مشمول مالیات شوند.

وی گفت: در جلساتی که با مسئولان سازمان مالیاتی داشتیم در این مورد بحث شد و آنها کلیات قضیه را پذیرفتند و ما هم فکر می کنیم به مرور به دنبال حل مشکلات برویم.

وزیر ورزش و جوانان افزود: متأسفانه در این بخش در باشگاه ها و تعدادی از فدراسیون های سازمان لیگ نابسامانی هایی وجود داشت که کم کم باید آنها را حل کنیم و جلوی این کشمکش ها را بگیریم.

سلطانی فر گفت: رویکرد اصلی و سیاست من این بوده است که با ثبات و آرامش بتوانیم مسائل حاشیه ای را جمع کنیم.

وی افزود: ما اگر بخواهیم در هر عرصه و جامعه ای توسعه را مدیریت و حرکت را شتابان کنیم باید ثبات و آرامش داشته باشیم.

سلطانی فر گفت: خوشبختانه رویکرد بسیاری از مسئولان کشور در وزارتخانه ها و دستگاه های دیگر به تبع رویکردی که دولت و جناب آقای رئیس جمهور دارند، در حل مشکلات ورزش کشور، رویکرد مثبتی است.
وی افزود: همه علاقه مندند که ورزش کشور را یاری کنند و دوست دارند از این طریق به ایجاد جامعه ای که سلامت داشته باشد در توسعه کشور کمک کنند.

سلطانی فر در پاسخ به سؤال مجری در مورد برنامه وزارت ورزش در زمینه ورزش تکواندو گفت: تکواندو هم مثل کشتی هم اکنون کم کم وضعیت خیلی خوبی پیدا کرده است و ظرفیت ورزشکاران ما در این رشته بخصوص در رده های پایه بسیار زیاد است.

وی افزود: اگرچه برای ما خوشایند و مطلوب نیست که تعدادی از ورزشکاران و مربیان ما برای کشورهای دیگر مسابقه بدهند اما برخی تحلیل می کنند این هم به نوعی صادرات خدمات است و می تواند باعث افزایش درآمدهای ارزی بشود.

وزیر ورزش و جوانان گفت: معتقدم که تکواندو جزو رشته هایی است که آینده بسیار روشنی دارد و اگر هم در مقطعی دچار افتی شده است امیدوارم با برنامه ریزی که مسئولان این فدراسیون دارند و با توجه به ظرفیت خوبی که این رشته دارد و تعداد ورزشکاران خوبی که در رده های سنی مختلف داریم بتوانیم به زودی موقعیت قبلی خود را کسب کنیم.

سلطانی فر افزود: به هر حال قهرمان شدن سخت است و قهرمان ماندن سخت تر است.

وی گفت: واقعیت این است که سطح تکواندوی آسیا، سطح تکواندوی جهان است و ایران و کره حرف اصلی را می زنند و در دنیا هم دو- سه کشور اروپایی برابری می کنند و من امیدوارم در بازی های آسیایی جاکارتا و هم در المپیک 2020 بتوانیم نتایج بهتری به نسبت گذشته کسب کنیم.

وزیر ورزش و جوانان افزود: تغییر رئیس فدراسیون تکواندو فعلاً در دستور کار نیست.

سلطانی فر در پاسخ به سؤال مجری در مورد ماجرای فدراسیون تیراندازی و نامه دیوان عدالت اداری که آقای هاشمی به دلیل دو شغله بودن برکنار شد و آقای دادگر آمد گفت: از روزی که من وارد این وزارتخانه شدم در کنار دهها پرونده و مشکلات مختلف ورزش کشور، با موضوع تیراندازی مواجه شدم.

وی افزود: ما برای المپیک آینده علاوه بر چهار رشته که تا کنون در 16 دوره المپیک مدال آورده ایم شامل کشتی، وزنه برداری، تکواندو و تک مدال دو میدانی احسان حدادی در 2012 لندن، امیدوار هستیم در المپیک 2020 در کاراته، جودو، تیراندازی، سنگ نوردی و قایقرانی بتوانیم مدال بیاوریم.

سلطانی فر گفت: در کنار آن پرداختن جدی به ورزش های پایه و پرمدال مانند ژیمناستیک، شنا و دو میدانی هم در دستور کارمان قرار دارد.

وی افزود: در تیراندازی هم شانس داریم و ما با وجود این همه علاقه مند و این همه نیروهای مسلح، جوانان با استعداد و هم در بین پسران و هم در بین دختران تا الآن متأسفانه نتوانسته ایم یک مدال برنز بگیریم.

وزیر ورزش و جوانان گفت: از روزی که ما آمدیم دیدیم که اجرای احکام دیوان عدالت اداری مرتب، معاون ورزش قهرمانی آن زمان آقای سجادی را تهدید می کند که سریعاً اقدام کنید و رئیس فدراسیون آن زمان، آقای هاشمی را بردارید، اگر برندارید شما را منفصل می کنیم.

سلطانی فر افزود: ما گفتیم صبر کنیم یک هفته بعد یک حکم دیگر از اجرای احکام آمد و باز خواستیم صحبت کنیم دیدیم هفته بعد سومین تهدید اجرای احکام از سوی شعبه یک تجدید نظر دیوان عدالت اداری آمد.

وی گفت: ما بر اساس نظر دیوان عدالت اداری نهایتاً ایشان را برکنار کردیم و طبق قانون و اساسنامه فدراسیون ها سرپرست گذاشتیم و بر اساس همان اساسنامه، انتخابات برگزار و فرد دیگری انتخاب شد.

سلطانی فر افزود: چند روز بعد از انتخاب شدن از سوی یکی دیگر از شعب تجدید نظر دیوان حکمی آمد که حکم قبلی نباشد و ایشان به سر کارش برگردد.

وی گفت: البته حال اینکه این حکم دوم به لحاظ حقوقی لازم الاجرا هست یا نیست، دوستان ما ابهاماتی دارند.

وزیر ورزش و جوانان افزود: من تحت یک نامه از ریاست دیوان عدالت اداری استعلام کردم که این دو حکم آمده است و ما به این صورت عمل کرده ایم و بالأخره نظر نهایی را بدهید که ما چکار کنیم.

سلطانی فر گفت: ما منتظر نظر نهایی دیوان عدالت اداری هستیم و به عنوان مرجع قانونی هر تصمیمی که بگیرند ما اجرا خواهیم کرد.

وی در پاسخ به سؤال مجری در مورد انتخاب رئیس فدراسیون والیبال افزود: آقای داورزنی هم اکنون با موقعیتی که در وزارت ورزش دارند بهتر از گذشته با اختیارات بیشتر از والیبال حمایت می کنند.
سلطانی فر گفت: جایگاه قانونی و اقتداری که ایشان امروز دارند خیلی بیشتر و گسترده تر از گذشته است.

وی با اشاره به نتایج خوب فدراسیون والیبال به ویژه در رده های جوانان و نوجوانان و اینکه در رده نوجوانان و در بخش دانشجویان قهرمان دنیا شده ایم، افزود: در آینده ای نزدیک زمینه برگزاری انتخابات فدراسیون والیبال را فراهم خواهیم کرد.

وزیر ورزش و جوانان گفت: امیدواریم به دور از جنجال، هیاهو و جوسازی بتوانیم در همه رشته ها هم در ورزش همگانی، هم در بخش ورزش قهرمانی، هم در بخش ورزش بانوان و همچنین ورزش جانبازان و معلولین و ورزش روستائیان و عشایر، زمینه رشد ورزش را فراهم و بتوانیم از همه ظرفیت های کشور استفاده کنیم.
/2759/