یک گزارش می‌گوید که نزدیک به 2 میلیارد کودک – حدود 93 درصد کودکان زیر 15 سال جهان – هوای سمی تنفس می‌کنند که این هوا می‌تواند تاثیر به شدت مخربی بر سلامتی آن‌ها بگذارد.

به گزارش راسخون به نقل از یو.اس تودی؛ طبق گزارشات سازمان بهداشت جهانی سازمان ملل (WHO)، 600 هزار کودک بر اثر بیماری‌های تنفسی ناشی از هوای کثیف و سمی در سال 2016 جانشان را از دست دادند.

دکتر تدرس ادهانوم قیبرسیوس، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، گفت: «هوای آلوده میلیون‌ها کودک را مسموم می‌کند و به آن‌ها آسیب می‌زند.»

«مسلم است که هر کودک برای رشد و باالفعل کردن توانایی‌هایش نیاز به استشمام هوای پاک دارد.»

 هوای آلوده بر توانایی‌های شناختی کودک تاثیر می‌گذارد و هم‌چنین می‌تواند باعث آسم و سرطان شود. کودکانی که بیشتر در معرض هوای آلوده هستند، بعدها در زندگی ممکن است بیشتر دچار بیماری‌های مزمن، مانند بیماری‌های قلبی – عروقی شوند.

در این گزارش آمده است که این مسئله و معضل بیشتر در کشورهای با درآمدهای پایین یا متوسط دیده می‌شود؛ مانند کشورهای آفریقایی، آسیار جنوب شرقی، شرق مدیترانه و غرب اقیانوس آرام.

هم‌چنین این گزارش (گزارش سازمان بهداشت جهانی سازمان ملل) افزوده است که به طور کلی، حدود 7 میلیون نفر در سرتاسر جهان سالانه به علت آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند. در حقیقت، یک‌سوم مرگ و میر ناشی از سکته مغری، سرطان ریه و بیماری‌قلبی ریشه در آلودگی هوا دارد.
به منظور کاهش آلودگی، سازمان جهانی بهداشت در نظر دارد تا جایگزین کردن سوخت و تکنولوژی پاک وسایل پخت‌و‌پز و گرمایشی را تسریع بخشد و هم‌چنین استفاده از حمل‌و‌نقل و طرح بهینه‌سازی انرژی خانگی و شهری را اجرایی کند.

سازمان مستقر در ژنو گفت: «مرگ و عوارض بسیار زیادی که این اطلاعات گویا آن است باید منجر به اقدام فوری جامعه جهانی شود.»

«برای میلیون‌ها کودک که در معرض روزانه با آلودگی هوا هستند، اتلاف وقت درست نیست و باید کاری کرد.»




 

مطالب مرتبط
برگزاری اجتماع بزرگ جاماندگان اربعین فردا در سراسر کشور/ مسیرها
زلزله 4.1 ریشتری زاغه لرستان را لرزاند
فرمانده قرارگاه اربعین ناجا: یک‌طرفه کردن محور مهران-ایلام فعلا منتفی است