با ​توضیحات امروز وزیر کار، ابعاد تازه‌ای از نحوه اعطای کمک‌های جبرانی و سبدهای حمایت غذایی به کارمندان و بازنشستگان روشن شد.

به گزارش راسخون به نقل از ایسنا، موضوع توزیع بسته‌های حمایت غذایی و پس از آن اعطای کمک‌های جبرانی دولت در هفته‌های اخیر در صدر اخبار روز قرار گرفته و با وسواس خاصی از سوی مردم و گروههای درآمدی دنبال می‌شد تا این که وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی امروز در وزارت کار، جزئیات جدیدی از نحوه ارائه بسته‌های حمایت غذایی و کمکهای جبرانی را اعلام کرد.

آنطور که شریعتمداری گفته قرار است این طرح در دو فاز کالایی و نقدی دنبال شود به این نحو که در گام اول ظرف این هفته تمام افراد و دهک‌های تحت پوشش‌ نهادهای حمایتی در دستور کار قرار می گیرند و با جدول جدیدی که بر این اساس تعریف شده، هر خانوار یک نفره تا پنج نفره از رقمی بین ۱۰۰ هزار تا ۳۰۰ هزار تومان بهره مند می‌شوند.

او با اشاره به توزیع بسته حمایت غذایی، گفت: شکل این بسته کالایی است و لیست کالاها هم متنوع است تا دست خانواده‌ها در انتخاب کالا باز باشد.

وزیر کار درعین حال گام دوم را پرداخت نقدی عنوان کرد و گفت: برنامه ما در گام دوم این است که همراه با حقوق این ماه یا زودتر از آن، به کارمندان دولت در بخشهای مختلف واریز نقدی داشته باشیم که این کار توسط دولت یا وزارت امور اقتصاد و دارایی صورت خواهد گرفت.

شریعتمداری همچنین از برنامه ریزی برای آن دسته دهک‌های کم درآمدی که جزو اقشار تحت پوشش نهادهای حمایتی نیستند، خبر داد و گفت: این افراد جزو گروه سوم هستند که طرح مربوط به ‌آنها دو هفته بعد از اجرای طرح در مرحله اول،‌ به اجرا درخواهد آمد.

به این ترتیب با گفته‌های امروز وزیر کار در فاز نخست، مبلغ ریالی بسته حمایت غذایی بر اساس مصوبه دوم آبان ماه هیات وزیران و در راستای طرح حمایت غذایی از گروههای کم درآمد جامعه، از این هفته به تمام خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی اختصاص خواهد یافت و در فاز دوم، این مبلغ ریالی تحت عنوان کمک جبرانی که دولت قبلا مصوبه آن را از تصویب هیات وزیران گذرانده بود، از طریق واریز به حسابهای حقوق کارکنان دولتی، ‌عملیاتی خواهد شد.

در فاز سوم،‌ اقشار و گروههای با درآمد کمتر که جزو اقشار حمایت شده تحت پوشش نهادها نیستند، در دستور کار قرار می‌گیرند که طرح مربوط به آنها دو هفته بعد از اجرای این طرح آغاز خواهد شد.
براساس طرح حمایت غذایی از خانوارهای کم درآمد، تمام خانوارهای تحت پوشش و پشت نوبتی‌های کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی، خانوارهای تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران و خانوارهای کم درآمد با دریافتی و درآمد ماهانه کمتر از سه میلیون تومان که توسط وزارت کار شناسایی شده و یا به تایید سازمان بهزیستی و کمیته امداد رسیده باشند مشمول بهره‌مندی از مزایای این بسته غذایی قرار می‌گیرند.

همچنین بر اساس مصوبه پرداخت کمک جبرانی دولت، همه کارکنان رسمی و پیمانی کشوری و لشکری، کارکنان قراردادی و شرکتی و مستمری بگیران صندوق‌های بازنشستگی کشوری و لشکری ، حمایت و بازنشستگان شرکت فولاد و سایر صندوق‌ها که مجموع پرداختی آنها کمتر از ۳۰ میلیون ریال در ماه است،از طریق حسابهای بانکی مرتبط با حقوق و دستمزد خود کمک جبرانی دریافت می‌کنند و سازمان برنامه و بودجه مجاز است این کمک جبرانی را به حسابهای حقوق واریز کند.

موضوع اعطای کمکهای جبرانی و بسته‌های حمایت غذایی در هفته‌های اخیر از سوی فعالان کارگری و کارشناسان حوزه کار مورد بحث و بررسی قرار گرفته و واکنشهای مختلفی را به دنبال داشته است.

علی اصلانیـ عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار در این باره به دولت پیشنهاد کرده بود که به جای دادن سبد کالا به خانوارهای کارگری، مبلغی را به عنوان کمک خرجی به حساب یارانه آنها واریز کند.

به گفته وی در شرایط حاضر که خط فقر و تورم افزایش یافته است انتظار می‌رود این کمک جبرانی برای کارگران هم که عمدتا حداقل‌بگیرند و حقوق آنها بیشتر از یک میلیون تومان نیست، پرداخت شود.

فتح الهی، رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران نیز با اشاره به جامعه هدف این طرح که شامل حقوق بگیران زیر سه میلیون تومان می‌شود، گفته بود: امروز برای همه مسجل شده که با این ارقامی که کارگران و کارمندان و بازنشستگان می‌گیرند دیگر نمی‌شود یک زندگی را اداره کرد و در این بین خانوارهای کارگری که حتی قادر به برآوردن نیازهای اولیه خود نیستند، بیشترین آسیب را در این شرایط دیده‌اند.

وی از دولت خواسته بود تا در کنار اختصاص سبد کالا و اعطای کمک‌های جبرانی به اقشار کم درآمد و کارمندان و بازنشستگان، برای کارگران هم کمک‌های جبرانی و بسته‌های حمایت غذایی جداگانه‌ درنظر بگیرد تا بیش از این معیشت کارگران به خطر نیفتد.




 

مطالب مرتبط
چرا کرکوک عراق برای آمریکا مهم است؟
جهانگیری: ارزش سهام عدالت به ۱۴میلیون تومان رسیده است/پرداخت ۱۸ هزار میلیارد تومان وام به روستائیان
نحوه وام‌دهی بانک‌ها تغییر کرد/۸۰ تا ۹۰ درصد سپرده خود وام بگیرید