رئیس پژوهشکده غدد درون‌ریز دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه اکثر گره‌ها و سرطان‌های تیروییدی همراه با کم کاری و پرکاری تیرویید نیستند، گفت: در 90 تا95 درصد افراد که گره تیرویید دارند، ضایعه خوش خیم است

به گزارش راسخون به نقل از خبرگزاری فارس؛ فریدون عزیزی در ارتباط با احتمال ابتلا به سرطان تیرویید در بیماران مبتلا به کم کاری و پرکاری تیروئید اظهارداشت: احتمال ابتلا به سرطان در مبتلایان به کم کاری تیرویید بسیار کم است و در اکثر موارد بیشتر از افراد معمولی نیست.

وی با بیان اینکه اکثر گره‌ها و سرطان‌های تیروییدی همراه با کم کاری و پرکاری تیرویید نیستند و در بیشتر این بیماران کار تیرویید طبیعی بوده و آزمایش‌های هورمونی نیز در حدود طبیعی است، افزود:  این مشکلات معمولاً با بزرگ شدن یک قسمت تیرویید به نام گره تیرویید شروع می‌شوند. تشخیص اینکه این گره خوش خیم یا سرطانی است توسط فوق تخصص غدد درون ریز و یا متخصصین داخلی آموزش دیده انجام می شود.

رئیس پژوهشکده غدد درون‌ریز دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد:این افتراق بسیار مهم است زیرا در 90 تا95 درصد افراد که گره تیرویید دارند، ضایعه خوش خیم است و فقط 5 تا 10 درصد ممکن است گره سرطانی باشد.


 

مطالب مرتبط
چرا کارشناسان بهداشت عمومی درباره نسل جدید اینترنت 5G نگران هستند؟
ارزان‌ترین سوخت دنیا اختراع شد
دستگاهی که به ریه گوش می‌کند تا مشکلات قلبی را چک کند