مرقد مطهر عبدالعظیم حسنی(ع) همواره در طول تاریخ محل زیارت شیعیان و محبان اهل‌بیت(ع) و نیز برترین علمای اسلام قرار گرفته است.

به گزارش راسخون به نقل از باشگاه خبرنگاران پویا،  حضرت عبدالعظیم حسنی از عالمان سادات حسنی و از راویان حدیث شیعه است که نسب ایشان با چهار واسطه به امام حسن مجتبی(ع)‌ می‌رسد. این عالم بزرگ شیعه توفیق درک سه امام معصوم یعنی امام رضا، امام جواد و امام هادی(ع) را داشت و همواره مورد توجه و عنایت ایشان بود. صاحب بن عَبّاد در رساله‌ای که در شرح حال حضرت عبدالعظیم علیه السّلام نوشته در توصیف علمی ایشان آورده است: ابو تراب رویانی، روایت کرد که شنیدم ابوحمّاد رازی می‌گفت : خدمت امام هادی (ع) در سامرا رسیدم و مسائلی از حلال و حرام از ایشان پرسیدم . امام به پرسش‌های من پاسخ داد و هنگامی که خواستم از ایشان خدا حافظی کنم به من فرمود: «ای ابو حماد، هنگامی که چیزی از امور دینی در منطقه‌ات برای تو مشکل شد، از عبدالعظیم بن عبدالله حسنی بپرس و سلام مرا به او برسان؛ یا أبا حَمّاد! اَشکَلش عَلشیک شَی ءٌ مِن امرِ دینِک بنا حِیَتِک فَسَل عَنهُ عَبدَالعَظیمِ بنَ عَبدِاللهِ الحَسَنِیّ و اقرِئهُ مِنِّی السَّلامَ». 
در عظمت زیارت ایشان همین بس که شیخ صدوق به نقل از محمّد بن یحیی عطّار نقل می‌کند خدمت امام هادی(ع) رسیدم. ایشان فرمود:«کجا بودی؟» گفتم : حسین بن علی علیه‌السلام را زیارت کردم. امام فرمود: بدان که اگر قبر عبدالعظیم را در شهر خودتان زیارت کنی، مانند کسی هستی که حسین بن علی علیه السّلام را زیارت کرده باشد؛ أما إنّک لَوزُرتَ قَبرَ عَبدِالعَظیمِ عِندَکُم کُنتَ کَمَن زارَ الحُسَینَ بنَ عَلِیٍّ علیه السّلام». (ثواب الاعمال، ص99) 

از این جهت مرقد ایشان همواره در طول تاریخ محل زیارت شیعیان و محبان اهل‌بیت(ع) و نیز برترین علمای اسلام قرار گرفت. در ادامه برای درک اهمیت زیارت عبدالعظیم حسنی به دو داستان از تشرف امام خمینی(ره) و آیت‌الله بهجت به مرقد مطهر این عالم بزرگ اشاره می‌شود. 
سردار سرتیپ محسن رفیق دوست در کتاب امید انقلاب نقل می‌کند: «امام(ره) در مدت اقامت در مدرسۀ علوی یک شب اراده کردند بروند حضرت عبدالعظیم را زیارت کنند. فرمودند: یک ماشین بیاورید مرا سوار کنید و برویم زیارت. ما می‏‌دانستیم که به این سادگی امکان‌‏پذیر نیست. بالاخره یک شب عده‏‌ای را مسلح به داخل حرم فرستاده بودیم و تمام مناطق مهم را تحت کنترل گرفتیم و بعد امام را به وسیله ماشین حفاظت کردیم و رفتیم تا حرم عبدالعظیم(ع). تا لحظه ورود امام به حرم کسی نمی‏‌دانست جریان چیست. به محض این‌که فهمیدند امام به حرم آمده به قدری ازدحام جمعیت زیاد شد که دربازگشت ماشین را از داخل بازار به کنار در حرم آورده بودیم. مردم آن‌چنان روی ماشین ریختند که برادر ابوالفضل توکلی راننده ماشین امام می‏‌گفت: «من به علت نبودن هوا احساس نفس تنگی کردم که با مشکلات فراوان توانستم ماشین را از آن شلوغی جمعیت خارج کنیم و به تهران برگردیم».

همچنین حجت‌الاسلام ناطق نوری در جلد ششم کتاب  «پا به پای آفتاب» با اندکی تغییر نسبت به روایت رفیق‌دوست می‌نویسد «در ایامی که امام در مدرسه علوی اقامت داشتند یک شب _ ساعت 10 مورخ 19 / 11 / 57 به طور ناشناس با ایشان و مرحوم شهید عراقی به زیارت حضرت عبدالعظیم(ع) رفتیم. البته قبلاً به مسئولان حرم گفته شده بود حرم را خلوت کنند. اما آن‌ها نمی‏‌دانستند قضیه چیست؛ لذا تا مردم خبردار شدند امام زیارت‌شان را کرده بودند. امام در دو سه روز اولی که از پاریس تشریف آورده بودند فرموده بودند: «من متأثرم که در این چند روز که به ایران آمده ام هنوز به زیارت حضرت عبدالعظیم(ع) موفق نشده‌ام»




 

مطالب مرتبط
فردا| استقبال اهل سنت بندرعباس از ۷۵ شهید دفاع مقدس + فیلم
ترجمه اصول کافی اثر استاد انصاریان در قم رونمائی می‌شود
گلایه سوزناک مادر شهید مدافع حرم از نیش و کنایه‌های مردم + فیلم