مدیرکل دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع، تنظیم بازار و ذخایر راهبردی وزارت جهاد کشاورزی گفت: با افزایش ۱۱.۲ درصدی تخصیص ارز برای واردات برنج، نگرانی در این زمینه به ویژه برای تنظیم بازار شب عید وجود ندارد.

به گزارش راسخون به نقل از خبرگزاری تسنیم، مدیرکل دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع، تنظیم بازار و ذخایر راهبردی وزارتخانه ­گفت: میزان کل ارز تخصیص یافته به برنج وارداتی برای رفع کسری این محصول در بازار مصرف کشور تا کنون بیش از کل سال قبل است.

مسعود بصیری اظهار داشت: براساس اطلاعات اخذ شده از معاونت امور تولیدات زراعی میزان تولید برنج کشور بین دو تا 2.2 میلیون تن است و نیاز برنج وارداتی با احتساب سرانه مصرف 37.7 کیلو گرم برای هر نفر نزدیک به 800 هزار تا یک میلیون و 100 هزار تن برآورد شده که این مقدار به غیر از ذخیره راهبردی است.

وی افزود: به رغم اعمال تحریم‌های ظالمانه، خوشبختانه با برنامه ریزی‌هایی که از قبل صورت گرفته در همه کالا‌های اساسی از جمله برنج وضعیت ذخایر راهبردی در وضعیت بسیار خوبی است و هر زمان بازار نیاز به ورود دولت داشته باشد می‌توانیم ورود پیدا کنیم.

بصیری تصریح کرد: به منظور تخصیص ارز دولتی به واردات برنج مورد نیاز کشور هیچ مشکلی نداریم و تا تاریخ 31 تیر 98 به هر میزان که بازار نیاز داشته باشد می‌توانیم نسبت به تخصیص و واردات اقدام کنیم.

وی با بیان این که از ابتدای سال تا 15 دی ماه بالغ بر یک میلیون و 117 هزار تن برنج وارد کشور شده است، اظهار داشت: در مدت مشابه سال گذشته حدود یک میلیون و 113 هزار تن واردات این محصول به کشور صورت گرفت.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی، تامین، توزیع، تنظیم بازار و ذخایر راهبردی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در برنامه واردات، اولویت تخصیص ارز با کالا‌هایی است که به بنادر و مبادی ورودی کشور رسیده‌اند و سپس کالا‌هایی که در مسیر هستند و بارنامه دارند.

وی ادامه داد: مسئولیت تامین با وزارت جهاد کشاورزی است و واردات برنج مورد نیاز کشور نیز توسط بخش خصوصی صورت می‌گیرد، اما نظارت بر توزیع در شبکه‌های مویرگی این محصول بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

بصیری با اشاره به واردات برنج از کشور‌های هند، پاکستان و تایلند اظهار­داشت: سلامت و استاندارد‌های این برنج‌ها از سوی سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تایید می‌شود.

وی ادامه داد: بر اساس اطلاعات گمرک ایران، از اول آذر تا 10 دی ماه امسال بالغ بر 93 هزار تن برنج وارد کشور شده است.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی، تامین، توزیع، تنظیم بازار و ذخایر راهبردی وزارت جهاد کشاورزی زمان ممنوعیت واردات برنج را از 31 مرداد سال 98 اعلام کرد و گفت: تجار باید قبل از این تاریخ مقرر برنج خود را وارد کشور کنند.

وی اضافه کرد:­­وزارت جهاد کشاورزی هر سال از 31 مرداد تا پایان آبان ماه برای حمایت از تولیدکنندگان در زمان برداشت، واردات برنج را ممنوع می‌کند و این زمانبندی بر اساس شرایط کشور گاهی جابه‌جا می‌شود.

بصیری افزود: با توجه به شرایط تحریم، ضرورت تامین برنج به اندازه کافی در بازار، رفع نگرانی‌ها و جلوگیری از افزایش قیمت برای مصرف کننده، امسال ممنوعیت واردات برنج از 31 شهریور تا اوایل آذر اعمال شد.




 

مطالب مرتبط
دو تصمیم مهم درباره بازار ارز توسط شورای پول و اعتبار
واردات بنزین از مهرماه متوقف شد/ حرکت به سمت صادرات بنزین
قیمت های جدید انواع محصولات ایران خودرو اعلام شد/ رشد ۱۰ میلیون تومانی قیمت‌ها