کولر گازی وسیله‌ای است که با استفاده از قطعات و اجزای تعبیه شده داخل آن هوای محیط اطراف را خنک و تهویه می‌کند؛ در واقع کولر گازی هوا گرم محیط اطراف را جذب کرده و آن را به هوای سرد تبدیل نموده و به محیط اطراف باز می‌گرداند. در گذشته برای خنک‌سازی محیط از کولر آبی استفاده می‌شد. کولرهای آبی هر چند امروزه نیز کاربرد دارند اما با مشکلاتی همراه‌اند. این کولرها قابلیت و توانایی خنک کردن محیط را مانند کولر گازی ندارند و همین‌طور با سر و صدای زیادی همراه‌اند. از طرفی مدتی پس از استفاده کولر آبی آن‌ها نیاز به تعمیر یا تعویض قطعات دارند؛ به همین دلیل امروزه بیشتر افراد تمایل دارند تا در فصول گرم سال از کولرهای گازی استفاده نمایند.
 

انتخاب و خرید کولر گازی
بهتر است پیش از انتخاب کولر گازی درباره میزان قدرت خنک کنندگی آن و میزان مصرف برق آن پرس و جو کنید. همچنین از طرفی میزان مصرف انرژی کولر گازی را نیز در نظر بگیرید. از طرفی برای کاهش احتمال وقوع خرابی قطعات بهتر است از برندهای معبتر خرید کنید و برای تهیه کولر گازی بودجه‌تان را نیز مد نظر قرار دهید تا بتوانید متناسب با آن کولر گازی مناسبی را تهیه کنید. از طرفی قبل از خرید کولر گازی بهتر است با انواع آن نیز آشنا شوید که عبارتند از:
 
انواع کولر گازی
کولرهای گازی با توجه به نوع، مدل، قدرت خنک کنندگی و نحوه نصب آن‌ها به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند که عبارتند از:
 

کولر گازی اسپلیت
کولر گازی اسپلیت یکی از محبوب‌ترین انواع کولر گازی محسوب می‌شوند که معمولا قیمت بیشتری نسبت به سایر کولرهای گازی دارد. کولر گازی اسپلیت از دو بخش داخلی و بیرونی تشکیل شده که قسمت خارجی آن در بیرون فضای ساختمان نصب شده و قسمت داخلی آن در محیط قرار می‌گیرد. از طرفی نصب و راه‌اندازی کولر گازی اسپلیت به تخصص و مهارت نیاز دارد؛ ینابراین خدمات نصب آن باید توسط فردی ماهر انجام شود.
 

کولر گازی ایستاده
کولر گازی ایستاده معمولا در مصارف صنعتی یا در امکانی که امکان نصب کولر گازی اسپلیت وجود نداشته باشد مانند فروشگاه‌ها، پایانه‌های مسافرتی و کارخانجات صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. کولر گازی ایستاده نیازی به انجام خدمات نصب ندارد و در قسمتی قرار می‌گیرد. کولر گازی ایستاده عملکری مشابه سایر کولرهای گازی دارد؛ اما به ضربه حساس است و نباید در زمان نصب به آن آسیب وارد شده یا دربرابر برخورد افراد قرار بگیرد.
 

کولر گازی یک تکه
این نوع کولر گازی نیازی به برقکشی جداگانه مانند سایر کولرهای گازی ندارد و تنها به اتصال کابل برق به پریز کار می‌کنند. کولر گازی پنجره‌ای عموما داخل کانال یا پنجره قرار می‌گیرد و قدرت خنک کنندگی بالایی دارد. کولر گازی پنجره‌ای مزایا و فواید زیادی دارد اما به دلیل وزن زیاد، ایجاد سر و صدای زیاد و همین‌طور مصرف برق بالا بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند از این کولر استفاده نکنند.
 
کولر گازی سرمایشی و گرمایشی
این نوع کولر گازی یکی از زیر مجموعه‌های کولر گازی اسپلیت شناخته می‌شود. کولر گازی سرمایشی و گرمایشی قدرت تغییر دما بین 16 الی 34 درجه سانتی گراد را دارد؛ بنابراین در مناطق سردسیر از این نوع کولر گازی برای گرم کردن محیط نیز استفاده می‌کنند.
 

کولر گازی اینورتر یا کولر گازی کم‌مصرف
این نوع از کولر گازی به کولر گازی کم مصرف معروف است. کولر گازی اینورتر به دلیل مصرف برق پایین و قدرت خنک کنندگی بالا یکی از پرکاربردترین کولرهای گازی شناخته می‌شود. کولر گازی اینورتر مزایای زیادی دارد؛ اما قطعات و تجهیزات این کولر گازی کاملا دیجیتال هستند و خدمات نصب آن به تخصص و مهارت زیادی نیاز دارد. از طرفی زمانی که یکی از قطعات این سیستم از کار بی‌افتد سایر بخش‌های آن نیز دچار اختلال و خرابی می‌شوند.
 

کولر گازی پرتابل
کولر گازی پرتابل نوع دیگری از کولر گازی است که با توجه به سیستم سرمایشی که خود دارد؛ گرما را از یک طریق یک لوله خارجی به بیرون هدایت می‌کند. کولر گازی پرتابل قدرت خنک‌کنندگی بالایی دارد و تا 500 فوت مربع را خنک کند. از معایبی که این نوع کولر گازی  دارد این است که رطوبت زیادی تولید می‌کند؛ بنابراین فن آن باید همواره کار کند تا بتواند رطوبت را از محیط خارج می‌کند.  
 
 
این مقاله توسط واحد محتوای سایت
ایرانگان تولید شده و هرگونه کپی‌برداری از آن با ذکر منبع بلامانع است.