به گزارش راسخون به نقل از ایسنا؛ تاکنون حدود 170 روستا خالی از سکنه شده و ساکنان آنها در ۳۶ اردوگاه در نقاط مختلف خوزستان اسکان داده شده‌اند؛ خانه بسیاری از اهالی روستاهای حاشیه کرخه، دز و کارون با بالارفتن دبی این رودخانه ها تا بام زیر آب فرو رفته اند و حالا تنها چیزی که برای روستاییان مناطقی همچون بامدژ، شعیبیه شوشتر، حمیدیه، رفیع و باوی مانده جانشان هست که بر روی دست گرفته اند و پیراهن تن شان...

مزارع و دامهای این روستاییان از دست رفته، محتاج نان شب شده اند و و مشخص نیست سیل‌زدگان تا چه زمانی باید در واگن، بام خانه یا اردوگاه زندگی بگذرانند. سپاه، ارتش، بسیج و هلال احمر و جلوتر از همه مدیریت بحران به کمک سیل زدگان آمده تا با کمک مردم و نیروهای امدادی آذوقه و نیازهای اولیه را تامین کنند و با این حال هنوز به چادر، مواد غذایی، آب، سرویس بهداشتی و ماشین آلات نیازمندند.
جالب است بدانید، خوزستان غیر از سیلاب‌های سایر استان‌ها حدود 500 میلی‌متر بارش داشته در حالی که میزان بارش‌های بلندمدت آن به طور متوسط 240 میلیمتر است و متوسط بارش خوزستان در سال گذشته تا این موقع کمتر از 200 میلیمتر بوده است.  

آورد آب رودخانه‌های خوزستان در سال‌های قبل از خشکسالی، در یک سال آبی به طور متوسط 27 تا 28 میلیارد مترمکعب بود در حالیکه در سال گذشته این آورد آب به 13 میلیارد مترمکعب کاهش پیدا کرد و یک خشکسالی شدید در خوزستان تجربه شد.

این آمارها امسال تاکنون حدود 28.5 میلیارد مترمکعب بوده است. پیش‌بینی می‌شود آورد آبی خوزستان تا پایان سال آبی یعنی مهرماه به بیش از 50 میلیارد مترمکعب برسد و حالا استاندار خوزستان معتقد است زیرساخت‌های استان برای این آورد آبی فراهم نشده است و این مساله مشکلات جدی برای استان به همراه خواهد داشت.

 

حضور سردار سلیمانی در مناطق سیل‌زده خوزستان

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، سرلشکر قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، صبح امروز به همراه سردار شاهوارپور، فرمانده سپاه خوزستان و جمعی از مسؤولان ستاد اربعین کشور، از مناطق سیل‌زده خوزستان بازدید کرد.

این سفر به منظور بررسی هماهنگی راه‌اندازی مواکب اربعین در مناطق در معرض سیل صورت گرفته است.

فرمانده نیروی قدس سپاه، در پیامی با اعلام حضور فرماندهان و پیشکسوتان دفاع مقدس در ادامه کمک‌رسانی به سیل‌زدگان، از استقرار موکب‌های خدمت‌رسانی اربعین به مدت یک ماه در مناطق در معرض سیل خوزستان و لرستان خبر داده بود.

شهر اهواز در معرض خطر سیلاب نیست / اعلام تخلیه 14 روستا

فرماندار اهواز گفت: با اقدامات انجام شده در شهر اهواز هیچ نقطه‌ای در معرض خطر سیلاب نیست اما با توجه به حجم آبی که شهر اهواز را گرفته است شهروندان باید احتیاط‌ لازم را داشته باشند و به رودخانه نزدیک نشوند.

به گزارش ایسنا، جمال عالمی نیسی با اشاره به انتخاب چهار استان به عنوان استان‌های معین برای کمک به خوزستان در خصوص مساله سیلاب، اظهار کرد: تاکنون در حوزه من یعنی شهرستان اهواز کمکی به ما نرسیده است و منتظر هیات‌های استان‌ها هستیم. قرار بود شب گذشته هیات‌های برخی استان‌ها به خوزستان بیایند اما هنوز اقدامات مناسبی در این زمینه انجام نشده است.

وی افزود: در اهواز شیب دبی ورودی آب رو به افزایش است. تا شب گذشته 3009 مترمکعب در ثانیه ورودی آب داشتیم و امروز حدود 3050 مترمکعب در ثانیه ورودی آب داریم که این افزایش ورودی یعنی سطح آب رودخانه باز هم بالاترمی‌رود.

عالمی نیسی اظهار کرد: در شهر اهواز مناطق خطرناک نداریم اما در حواشی اهواز مانند منطقه روبه‌روی نیروگاه زرگان، سیل‌بندها تا حدی ضعیف هستند که اکیپ‌هایی در محل مستقر شده و ماشین‌آلات نیز در آنجا مستقر هستند.

فرماندار اهواز گفت: در سمت کشتارگاه نیز تا حدی وضعیت نامناسب است که با تقسیم کاری که روز گذشته انجام شد، در حال رایزنی هستیم تا با فرستادن ماشین‌آلات، در این منطقه نیز استحکام‌بخشی لازم را انجام دهیم.

اختصاص یک میلیارد دلار از صندوق توسعه برای جبران خسارت سیل

نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی گفت: درخواست داریم تا برای جبران خسارت سیل کل کشور مبلغ یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی تخصیص داده شود.

سید راضی نوری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: درخواست داریم تا برای جبران خسارت سیل کل کشور مبلغ یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی تخصیص داده شود تا شاهد حل بخشی از مشکلات مردم در بحث سیلاب اخیر باشیم.

وی افزود: اگر مردم بخواهند در انتظار پرداخت خسارت سیلاب بر اساس ماده 10 و 12 ستاد مدیریت بحران کشور باشند، قطعا چیزی عایدشان نمی‌شود و مشکلات آن‌ها حل نخواهد شد زیرا این اتفاق در سال 95 برای مردم شعیبیه شوشتر اتفاق افتاد و همچنان خسارتی به آن‌ها پرداخت نشده است.

نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در این زمینه با صحبت‌هایی که انجام گرفت از دولت درخواست کردیم که خسارت سیلاب خوزستان در سال 95 را بر اساس ماده 10 و 12 مدیریت بحران به خوزستان پرداخت کند و برای جبران خسارت سیلاب اخیر کشور از صندوق توسعه ملی کمک گرفته شود.

سیل خللی در تولید نفت ایجاد نکرده است

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان با بیان اینکه سیلاب اخیر خللی در بحث تولید نفت ایجاد نکرده است، گفت: سطح آب در تالاب هورالعظیم بالا آمده و جاده دسترسی برخی از چاه‌های نفت و گاز اروندان مسدود شده است و به همین دلیل برای آنکه ریسک زیست محیطی نداشته باشیم، برخی از چاه‌های نفت را بسته‌ایم.

جهانگیر پورهنگ در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به بحث تولید نفت این شرکت در شرایط سیلاب اخیر اظهار کرد: خوشبختانه سیلاب اخیر در خوزستان و در مناطقی که شرکت نفت و گاز اروندان نسبت به تولید نفت اقدام می‌کند مشکل ساز نشده و خللی در بحث تولید نفت نداشته‌ایم.

وی افزود: در همه مخازن سطح آب تالاب هورالعظیم بالا آمده است و به نوعی در برخی از نقاط مجبور شده‌ایم تا چاه‌ها را ببندیم اما این مساله خلل اساسی در تولید شرکت نفت و گاز اروندان ایجاد نکرده است.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان تصریح کرد: این شرایط عملیاتی فارغ از شرایط سیل و در مواقع عادی نیز پیش می‌آید و بر روی بحث تولید نفت اثر چندانی ندارد. برای مثال در برخی از مواقع ممکن است است خط لوله یکی از چاه‌ها مشکل داشته باشد و مجبور به بستن چاه می‌شویم و چنین مسایلی طبیعی است و جای نگرانی نیست.

 

اسکان بیش از یک هزار خانوار سیل‌زده در مدارس خوزستان

مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان از اسکان یک هزار و ۸۳۴ خانوار سیل زده در ۱۳۵ مدرسه خوزستان و بسیج همه امکانات مجموعه تعلیم و تربیت استان برای حمایت از اهالی مناطق سیل‌زده خبر داد.

به گزارش ایسنا - منطقه خوزستان، محمد تقی‌زاده در جلسه کمیته ویژه اسکان سیل زدگان استان، اظهارکرد: بالغ بر ۱۰ هزار و ۳۶۲ نفر از مردم اهالی مناطق سیل زده ۱۴ نقطه استان در مدارس، کمپ‌ها، اردوگاه‌های دانش‌آموزی و سالن‌های ورزشی اسکان داده شدند.

 

توزیع 5 هزار بطری آب معدنی در اردوگاه‌های سیل زدگان اهواز

مدیر امور آبفا روستایی شهرستان اهواز از توزیع بیش از 5 هزار بطری آب معدنی در اردوگاه های اسکان روستاییان این شهرستان خبر داد.

محمود آریاخاکی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به خدمات رسانی مجموعه آبفار اهواز به سیل زدگان اظهار کرد: پس از وقوع سیلاب 5 اردوگاه برای اسکان روستاییان تدارک دیده شده که آبفا روستایی وظیفه تامین آب مورد نیاز آن‌ها را بر عهده دارد.

وی افزود: طی یک هفته گذشته بیش از 5 هزار بطری آب معدنی در این اردوگاه‌ها و میان اهالی روستایی که در این اردوگاه‌ها ساکن شده‌اند، توزیع شده است.

دانشگاهیان در مورد بارندگی و سیلاب خوزستان چه می‌گویند؟

بارندگی‌های اخیر و وقوع سیلاب در چند استان کشور و از جمله خوزستان، حرف و حدیث‌های فراوانی را در جامعه به‌ راه انداخته و موارد متعددی، از مدیریت سدها تا موضوع ورود به دوره ترسالی، در جامعه مطرح می‌شود. خبرنگار ایسنا خوزستان به این بهانه با چند نفر از استادان دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز به گفت‌وگو نشسته است.
 
دکتر عبدعلی ناصری، مدیر گروه آبیاری و زهکشی دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: اینگونه تصور می‌شود که با احداث سد می‌توان خطر سیلاب را کنترل کرد؛ در حالی که تجربه نشان داده که نمی‌توان طبیعت را کنترل کرد و با این انگیزه هر چه بیشتر تلاش شود، شکست بزرگ‌تری متوجه جامعه بشری خواهد بود. بنابراین سیلاب نباید کنترل شود، بلکه باید مدیریت شود.
 
وی افزود: متاسفانه روی رودخانه دز و رودخانه کرخه سدهای برنامه‌ریزی شده کامل به اجرا در نیامده‌اند و به ناچار شرایط مدیریتی سیلاب‌های این دو رودخانه علی‌رغم موفقیت‌آمیز بودن مدیریت آن‌ها، برای مناطق پایین دست مشکلاتی ایجاد شده است. در صورتی که آسیب ناشی از پخش سیلاب در حاشیه رودخانه دز و کرخه، در صورت وجود این سدها، می‌توانست خیلی کم و ناچیز باشد. بنابراین ضرورت دارد وزارت نیرو در احداث سدهای لازم روی این رودخانه‌ها، اقدامات جدی انجام دهد. اما رودخانه کارون علی‌رغم داشتن سدهای ناکافی، با وجود پنج سد بزرگ، سیلاب در این رودخانه به بهترین حالت مدیریت شد.
 
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار کرد: رعایت حریم رودخانه، مورد مهم دیگری است که باید به آن توجه شود. توهم امنیت در مقابل سیلاب، خطرناک‌تر از احساس نا امنی در مقابل سیلاب است. اولی به توسعه و ساخت و ساز در حریم رودخانه و مسیرهای سیلاب تشویق می‌کند، اما دومی حداقل موجب می‌شود که خودمان را در معرض سیلاب قرار ندهیم. با علم مهندسی رودخانه ضمن رعایت حریم واقعی رودخانه، ظرفیت‌سازی برای عبور سیلاب کنترل شده را باید ایجاد کرد و آسیب پذیری آنچه که در معرض تهدید است را با فیوزهای تخلیه سیلاب و سیل‌بند به حداقل ممکن رساند.
 
وی ادامه داد: کنترل و تعمیر و نگهداری منظم مسیر رودخانه نیز بسیار مهم است. لایروبی منظم مسیر رودخانه، کاهش آسیب‌پذیری سازه‌های انتقال و توزیع، با افزایش استحکام در زمان ساخت، کنترل‌های منظم و در صورت نیاز انجام عملیات تعمیر و نگهداری آن‌ها می‌تواند در مدیریت سیلاب مفید باشد. باید گفت آنچه در معرض سیل باشد، چه به زعم ما مقاوم باشد و یا خیر، در واقع در معرض خطر است. سیل زمانی زیان‌بار می‌شود که آنچه در خطر تهدید است، آسیب‌پذیر باشد.
 
دکتر آخوندعلی، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز نیز به خبرنگار ایسنا خوزستان گفت: اگر چه بسیاری از پدیده‌ها در هستی و اطراف ما از نظم خاصی در تکرار برخوردارند، به‌طوری که وقوع و تکرار آن‌ها را می‌توان پیش‌بینی کرد، مثل حرکت زمین به دور خود و خورشید که تکرار شبانه‌روز و سال را می‌توان پیش‌بینی کرد، اما این موضوع در مورد بسیاری پدیده‌های دیگر به راحتی میسر نیست.
 
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز خاطرنشان کرد: حالا ممکن است این باران‌ها و سیلاب‌های سال آبی ۹۷-۹۸ بعضی را تشویق به بیان آغاز ترسالی کند. خوب معلوم است که احتمال و امکان قابل انکار نیست‌ ما هم امیدواریم ترسالی‌های خوب و بدون خسرانی در پیش داشته باشیم، اما هیچ کس به ضرس قاطع نمی‌تواند چنین ادعایی داشته باشد و اگر چنین اتفاقی افتاد، دلیل قانع کننده‌ای برای آن ‌موجود نیست.
 
وی ادامه داد: وقوع ترسالی و یا خشکسالی در بعضی مناطق تحت اثر پدیده النینو نیز یک پدیده احتمالاتی فصلی است و نمی‌تواند توجیه‌گر آغاز یک دوره ترسالی و یا خشکسالی درازمدت باشد.

 

تلف شدن 2 هزار و 515 راس دام در سیلاب خوزستان

رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: در سیلاب اخیر تا کنون 2 هزار و 515 راس دام سنگین و سبک از بین رفته‌اند.

کیخسرو چنگلوایی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: تا کنون به دلیل آبگرفتگی بسیاری از مناطق در خوزستان بیش از 225 هزار راس دام جابه‌جا و به مناطق امن استان منتقل شده‌اند. در صورت ادامه پیدا کردن روند افزایش دبی آب رودخانه‌ها و آبگرفتگی شهرها و روستاها در خوزستان نیاز است تا 350 هزار راس دام دیگر نیز جابه‌جا و به مناطق امن استان منتقل شوند.

 

زیرساخت‌های خوزستان برای حجم آورد آبی آینده فراهم نیست

استاندار خوزستان با بیان اینکه آورد آب رودخانه‌های استان در سال‌های قبل از خشکسالی در یک سال آبی به طور متوسط 27 تا 28 میلیارد مترمکعب بود، گفت: پیش‌بینی می‌کنیم آورد آبی خوزستان تا پایان سال آبی یعنی مهرماه به بیش از 50 میلیارد مترمکعب برسد. زیرساخت‌های خوزستان برای این آورد آبی فراهم نشده است و این مساله مشکلات جدی برای استان همراه دارد.

به گزارش ایسنا، غلامرضا شریعتی در جلسه مدیریت بحران خوزستان اظهار کرد: از آبان‌ماه تاکنون در خوزستان درگیر مساله سیل هستیم. در این مدت آنچه در توان داشتیم و باید انجام می‌دادیم را تنها به زمان بارش محدود نکردیم بلکه به طور مستمر و مداوم تمام دستگاه‌های اجرایی، نیروهای مسلح، انتظامی، قضایی و امنیتی از آبان‌ماه تا الان درگیر مسایل مربوط به سیل و بارش‌ها هستند.

وی افزود: یک برنامه جامع نوشتیم و برنامه‌ریزی کردیم تا در حد توان، لایروبی رودخانه‌ها را انجام دهیم. همچنین برای تقویت و استحکام سیل‌بندها و برای آمادگی خود ما، برنامه‌ریزی‌هایی انجام شد تا در حد توان برای مقابله با شرایط آماده باشیم. در زمان‌هایی که هیچ بارشی در خوزستان نبود بیش از 800 ماشین سنگین در سراسر استان در حال کار بودند و تمام دستگاه‌های خوزستان بسیج شده و تقسیم کار شده بود.

استاندار خوزستان گفت: ما این مسیر را طی کردیم و از این طریق توانستیم بارش‌های زیادی که در استان رخ داد را کنترل کنیم. در خوزستان غیر از سیلاب‌های سایر استان‌ها حدود 500 میلی‌متر بارش داشتیم در حالی که میزان بارش‌های بلندمدت ما به طور متوسط 240 میلیمتر است و متوسط بارش خوزستان در سال گذشته تا این موقع کمتر از 200 میلیمتر بوده است.  

شریعتی خاطرنشان کرد: ما خود را برای مواجهه با شرایط آماده کرده بودیم. در عین حال این را در ذهن داشتیم که باید سیلاب‌های استان‌های دیگر را نیز مدیریت کنیم. اگر تاریخچه بارش‌های سیلابی سال‌های مختلف در خوزستان را بررسی کنید می‌بینید که این پربارشی‌ها تنها در یک حوضه بوده است. در این چند سالی که سازمان آب و برق وجود دارد و این آمار ثبت می‌شود تاکنون چنین سالی که همه حوضه‌های آبریز فعال باشند گزارش نشده است.

وی افزود: با مدیریت مناسب و کارهای شبانه‌روزی که انجام شد توانستیم شرایط را کنترل کنیم. آورد آب رودخانه‌های خوزستان در سال‌های قبل از خشکسالی، در یک سال آبی به طور متوسط 27 تا 28 میلیارد مترمکعب بود. در سال گذشته این آورد آب به 13 میلیارد مترمکعب کاهش پیدا کرد و ما یک خشکسالی شدید را تجربه کردیم.

استاندار خوزستان ادامه داد: این آمارها امسال تاکنون حدود 28.5 میلیارد مترمکعب بوده است. پیش‌بینی می‌کنیم آورد آبی خوزستان تا پایان سال آبی یعنی مهرماه به بیش از 50 میلیارد مترمکعب برسد. زیرساخت‌های خوزستان برای این آورد آبی فراهم نشده است و این مساله مشکلات جدی برای استان به همراه دارد.
 
 

نیاز فوری مناطق سیل‌زده خوزستان به خدمات درمانی

دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در اطلاعیه‌ای از نیاز فوری مناطق سیل‌زده به خدمات درمانی و لزوم همکاری متخصصان داوطلب در این مناطق خبر داد.
 

کرخه و درس‌هایی که باید از آن آموخت

دکتر محمود شفاعی بجستان، عضو هیات علمی و استاد گروه سازه‌های آبی دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران در یادداشتی که در اختیار خبرگزاری ایسنا خوزستان قرار داده است، شرایط سد کرخه و سیلاب پایین‌دست را تشریح کرد.

تغییر آب و هوایی در منطقه خاورمیانه منجر به بارش‌های نسبتا خوبی از اوایل سال آبی ۱۳۹۸-۱۳۹۷ در ایران عزیز شده است که در اواخر اسفندماه و اوایل بهار، شدت بارش‌ها به‌خصوص در نواحی زاگرس بسیار زیاد بوده است. با توجه به خشکسالی‌های متمادی سال‌های قبل و عدم امکان پیش‌بینی‌های بارش درازمدت با دقت قابل قبول و طبق برنامه مدیریت منابع آب، بدیهی است که مخازن سدهای خوزستان در اویل زمستان تقریبا (۷۰-۸۰٪ حجم مخازن) باید پر شده باشند. چنین رویه‌ای به دلیل ذخیره‌سازی برای ایران که بیشترین بارش‌ها را در ماه‌های آبان تا فروردین دارد، معمول بوده است.

از اواسط بهمن‌ماه، پیش‌بینی بارش سنگین باران در هفته‌های بعد منجر به این شد که بخشی از مخازن سدها به تدریج تخلیه شود، ولی باز هم تصمیم به تخلیه بیشتر حجم مخزن با ریسک بسیار زیادی همراه بود؛ چون عدم قطعیت بارش‌های آتی به‌خصوص در حوضه کرخه بسیار زیاد بود.

با نزدیک شدن به اواخر اسفند ماه و پیش‌بینی دقیق‌تر بارش‌های سنگین در زاگرس، باز هم دریچه‌های سدها باز شد. در سد کرخه، رهاسازی با ۴۰۰ متر مکعب در ثانیه شروع شد که به دلیل وقوع خشکسالی‌های طولانی مدت سالیان گذشته و تغییر شدید مورفولوژی روخانه (که منجر به کاهش ابعاد شده بود) و تصرف اراضی حریم و حتی بستر رودخانه، مشکلاتی را برای اراضی کشاورزی ایجاد کرد.

با پیش‌بینی وقوع موج دیگری از بارش‌های سهمگین در اوایل فروردین، دریچه‌های سد کرخه به تدریج باز شد و هم‌زمان اجازه داده شد تا حجم بیشتری از آورد رودخانه در مخزن سد ذخیره شود. در این جبهه از بارش‌ها، میزان حجم ورودی به سد بسیار زیاد بود، به‌طوری که باعث شد تا رکورد ۶۰ ساله آورد رودخانه در سال آبی ۹۷-۹۸ (در حالی‌که هنوز 6 ماه از این سال آبی باقی است) شکسته شود و به حجم نزدیک به ۹ میلیارد مترمکعب برسد.

مقدار حداکثر دبی ورودی در این مرحله به عدد بیش از ۸۲۰۰ مترمکعب بر ثانیه رسید که بر اساس نظر کارشناسان هیدرولوژی، این دبی معادل دبی است که احتمال وقوع آن هر هزار سال یک‌بار است.

خوشبختانه با پیش‌بینی‌های خوبی که از قبل انجام شده بود و رهاسازی، توانستند سیلاب ورودی را در مخزن سد تسکین دهند و خروجی را به تدریج افزایش و به حداکثر ۲۵۰۰ متر مکعب بر ثانیه برسانند. در حال حاضر حجم مخزن بیش از ۶ میلیارد مترمکعب آب ذخیره دارد که در تاریخ سد کرخه بی‌سابقه است.

پیش‌بینی اراضی و شهرهایی که در چنین دبی خروجی مواجه با سیل خواهند شد توسط کارشناسان انجام و موضوع به ستادهای بحران استان و شهرستان‌ها ابلاغ ‌شد و از این رو، روستاییان فرصت تخلیه منازل و ترک روستاها را داشتند. هرچند که برای روستاییان و کشاورزان بسیار سخت است تا اراضی کشاورزی خود را که باید به‌زودی برداشت می‌کردند از دست بدهند و یا خیلی سخت‌تر است که مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شوند، ولی حفظ جان آنها از همه مهم‌تر است.

خوشبختانه در این سیلاب تلفات جانی گزارش نشده است و این نشان از مدیریت خوب در بحث کنترل سیل بوده است.

 

مردم سیل‌زده اهواز نیازمند چادر، مواد غذایی، سرویس‌های بهداشتی و آب هستند

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی در خصوص آخرین وضعیت بحران سیل در اهواز گفت: مردم در اردوگاه‌ها شرایط چندان خوبی ندارند و در برخی موارد سه خانوار در یک چادر زندگی می‌کنند.

علی ساری در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص آخرین وضعیت اهواز در پی بارش های سیل آسای اخیر اظهار کرد: با توجه به این‌که در روزهای گذشته دبی رودخانه کرخه افزایش پیدا کرده است علاوه بر روستاهای اطراف، شهرها نیز در حال تهدیدشدن هستند. متاسفانه وضعیت کارون هم تعریف چندانی ندارد. خروجی کارون در اهواز میزان بالایی دارد. بالادست اهواز زیر آب است و در بخش اسماعیلیه پایین‌دست اهواز زمین‌های کشاورزی به زیر آب رفته‌اند و احتمال سیل در نقاط روستایی و مسکونی وجود دارد.

وی افزود: تخلیه آب رودخانه کرخه به خوبی انجام نمی‌شود، به طوری که زندگی شهرهای حمیدیه، سوسنگرد و اطراف آن را تهدید کرده است. در حوزه کارون مسیر ارتباطی این رودخانه با تالاب هورالعظیم دچار مشکل است و دلیل همه اینها کمبود ماشین‌الات سنگین است.

نماینده مردم اهواز در مجلس اظهار کرد: مردمی که در اردوگاه‌ها اسکان داده شده‌اند شرایط چندان خوبی ندارند. کمبود امکانات اعم از چادر، مواد غذایی، سرویس‌های بهداشتی و آب بسیار به چشم می‌خورد در برخی موارد سه خانواده در یک چادر اسکان داده شده‌اند، چرا که چادر وجود ندارد این شرایط سخت در حال شدت گرفتن است و دولت باید نسبت به تامین امکانات کمک‌رسانی و ماشین‌آلات به شدت اقدام کند.

 

برپایی موکب شهدای جامعه فوتبال برای کمک به سیل‌زدگان خوزستان و لرستان

به گزارش ایسنا و به نقل از فدراسیون فوتبال، طی این نشست که در تهران برگزار شد، قرار شد با مشارکت هیات‌ها، باشگاه‌ها، فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ موکب شهدای جامعه فوتبال به منظور کمک‌رسانی به سیل‌زدگان خوزستان و لرستان  برپا شود.
 

نجات یک رأس گوزن‌زرد ایرانی از خطر سیلاب در خوزستان

معاون اداره کل محیط زیست خوزستان از زنده‌گیری یک رأس گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه و انتقال آن به منطقه امن و دور از خطر سیلاب و آبگرفتگی خبر داد.

به گزارش ایسنا، به دنبال بارندگی‌های کم سابقه و جاری شدن سیل در برخی از نقاط استان خوزستان در فروردین ماه، سایت تکثیر و پرورش گوزن زرد ایرانی در منطقه میانرود دزفول و پارک ملی کرخه به زیر آب رفت.

سید عادل مولا، معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: پس از بارندگی‌های شدید، سیلاب و آبگرفتگی در پارک ملی کرخه، یک رأس گوزن زرد ایرانی که در پارک ملی کرخه نگهداری می‌شده است، زنده‌گیری و به منطقه امن و دور از خطر سیلاب انتقال داده شد.

 

تکذیب سر ریز آب از دیوار سد کرخه

فرماندار اندیمشک سر ریز آب در بخشی از دیوار کناری سد کرخه را تکذیب کرد.

پیمان جهانگیری در گفت‌وگو با ایسنا - منطقه خوزستان، با اشاره به کلیپ منتشر شده در خصوص سر ریز شدن آب از بخشی از دیوار کناری سد کرخه، اظهار کرد: این خبر کذب است. در حال حاضر سد کرخه پایدار است و ورودی و خروجی آن مدیریت شد.