شاید این طور به نظر برسد که رئیس جمهور دونالد ترامپ همچنان به دنبال ساختن و گسترده کردن آمریکا باشد، اما به نظر می‌رسد شهروندان بیشتری نسبت به قبل می‌خواهند کشور را برای همیشه ترک کنند.

طبق نظرسنجی گالوپ که مربوط به اوایل سال ۲۰۱۹ است، در سال ۲۰۱۸، ۱۶ درصد از آمریکایی‌ها می‌گویند که مایل به رفتن به کشور دیگری هستند و دوست ندارند در کشوری که بهشت آرزوی خیلی از جهان‌سومی‌هاست بمانند.

در حالی که این مقدار با رقم سال ۲۰۱۷ تفاوت زیادی ندارد و با استانداردهای جهانی هم متناقض نیست، اما همچنان به میزان قابل توجهی بالاتر از آنچه در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما یا جورج دبلیو بوش بود، باقی مانده است. در دولت اوباما ۱۰ درصد می‌خواستند از آمریکا مهاجرت کنند و این رقم در دولت بوش به ۱۱ درصد رسیده بود.

این رقم در زمان ترامپ به شکل مجزا برای مردان و زنان نیز به ۲۰ درصد برای زنان و ۱۳ درصد برای مردان است. تفاوت معنادار میان زنان و مردان نیز قابل تفسیر است و شاید بتوان ان را با رسوایی‌های اخلاقی رئیس‌جمهور آمریکا مرتبط دانست.

در نظرسنجی میزان مهاجرت بر اساس سن هم دسته‌بندی شدهِ، ۳۰ درصد از ۱۵ تا ۲۹ ساله‌ها، ۱۹ درصد از ۳۰ تا ۴۹ ساله‌ها و ۸ درصد افراد بالای ۵۰ سال در دسته کسانی‌که بیشتر می‌خواهند آمریکا را ترک کنند، قرار می‌گیرند. همچنین افرادی با درآمد کم، تمایل بیشتری به مهاجرت دارند.

کانادا مقصد بسیاری از کسانی است که فکر مهاجرت را در سر دارند، بعد از انتخابات ۲۰۱۶، این فانتزی رایج به وجود آدکه کانادا مقصد مناسبی افراد عصبانی است. تا سال ۲۰۱۸، بیش از یک نفر از هر ۴ آمریکایی تمایل به رفتن به کانادا را داشت، این تعداد بیش از دو برابر تعداد افرادی است که کانادا را به عنوان مقصد ایده آل در سال ۲۰۱۶ معرفی کرده‌بودند.

البته آمار نشان از این نیست که مهاجرت توده‌ای در کشور رخ می‌دهد، چون معمولاً «تمایل مردم به مهاجرت معمولاً بیشتر از هدف خود برای انجام این کار است.» اما نکته‌ای که در این میان اهمیت دارد این است که حضور ترامپ در آمریکا باعث شده یک قدم بر قدم‌های علاقه‌مند به مهاجرت به کانادا اضافه شود.

این مطلب ترجمه‌ای از یک گزارش در سایت هاف‌پست است و خبرگزاری مهر تنها آن‌را باز نشر داده است.