سالانه ۷۰ هزار نفر در آمریکا بر اثر مصرف مواد مخدر میمیرند/این رقم در ایران چگونه است؟
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: براساس گزارشات، آمار زندانیان موادمخدر در آمریکا، 5 درصد جمعیت جهان است و سالانه ۷۰ هزار نفر در آمریکا بر اثر مصرف مواد مخدر میمیرند.
وی افزود: بسیاری از محمولههای قاچاق موادمخدر که به سوی اروپا تزانزیت میشوند، پس از کشف، تنها به آدرس و مکان توزیع اکتفا میشود و با قاچاقچیان کشور مبدا، برخورد جدی نمیشود.
دبیرکل ستاد بیان داشت: براساس گزارشات، آمار زندانیان موادمخدر در آمریکا، 5 درصد جمعیت جهان است و سالانه ۷۰ هزار نفر در آمریکا بر اثر مصرف مواد مخدر میمیرند، این در صورتی است که در ایران متوفیان مواد مخدر کمتر از 4 هزار نفر است.
مومنی بیان داشت: در ایران اراده منسجمی برای مبارزه با مواد مخدر وجود دارد و نگاه کشورمان به معتادان متجاهر انساندوستانه، حقوق بشری و اسلامی است، برهمین اساس اولویت ما نگاه انسانمحورانه است و حق یک انسان است که کرامت او حفظ شود.
وی؛ ظرفیت و مدت زمان نگهداری و مهارتآموزی بعد از درمان را از چالشهای اساسی ستاد مبارزه با مواد در حوزه معتادان متجاهر برشمرد و گفت: در این راستا با نهادهای بهزیستی، دستگاه قضایی، وزارت بهداشت، نیروی انتظامی و سپاه جلساتی برگزار کردیم و با توجه به اینکه به لحاظ قانونی ایجاد ظرفیت برای نگهداری از معتادان متجاهر وظیفه ذاتی و قانونی نیروهای مسلح نیست، از نهادهای درمانی بهزیستی و وزارت بهداشت خواستیم که براساس آییننامهها نظارت کاملی بر این امر داشته باشند تا ظرفیت جدیدی ایجاد شود.
دبیرکل ستاد ادامه داد: در استان تهران ظرفیتهایی توسط نهادها ایجاد شد، به گونهای که در تهران حدود ۳ هزار و ۲۰۰ ظرفیت توسط سازمان زندانها، دو هزار ظرفیت توسط نیروی انتظامی ایجاد و پنج هزار ظرفیت در کل کشور توسط سپاه پاسداران توافق شده است که ۵۰۰ ظرفیت را امروز در مرکز "شهید زیادیان" شاهد هستیم.
مومنی گفت: خوشبختانه در کیفیت نگهداری و درمان معتادان متجاهر تغییراتی ایجاد شده است، به گونهای که ارتباط با خانواده این افراد هم در اولویت قرار دارد. همچنین برای خانوادههای نیازمند این افراد سبد کالایی در نظر گرفته شده است.
وی تاکید کرد: در درمان قطعی افراد مبتلا به اعتیاد، انگیزه و اراده آنان بسیار مهم است. آنان باید خودشان بخواهند که به اصل خود برگردند و برای همیشه به بهبودی کامل برسند و هویت و شخصیت خود را دریابند.
دبیرکل ستاد با بیان اینکه مدت زمان نگهداری از معتادان متجاهر در این نوع مراکز درمانی باید تجدید نظر شود، گفت: این زمان باید از ۳ ماه به حداقل یک الی دو سال افزایش یابد.
گفتنی است؛ در این بازدید سعید عمرانی معاون قضایی دادستانی کل کشور، سردار مسعود زاهدیان رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا، محمدرضا یزدی فرمانده سپاه محمد رسولالله تهران، سرهنگ محمد بخشنده رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر پایتخت و تنی چند از مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر حضور داشتند.
اخبار مرتبط
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}