به گزارش ایسنا، به نقل از رویترز، مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا روز یکشنبه اظهار کرد که آمریکا آماده مذاکره بدون پیش شرط با ایران است اما افزود که لازم است تا ایران مانند «یک کشور عادی» رفتار کند.
وزیر امور خارجه آمریکا برای شرکت در نشست‌های محرمانه با حضور میهمانان قدرتمند و میلیاردرهایی از جهان به سوئیس رفته است گرچه نام او در لیست مدعوین قرار نداشت.

وزیر امور خارجه آمریکا که در یک کنفرانس خبری با همتای سوئیسی خود در شهر برن سخن می‌گفت، در پاسخ به سوال مطرح شده از سوی یکی از خبرنگاران درباره تمایل دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به مذاکره با ایران گفت: شما گفتید که رئیس جمهور آمریکا در چند روز اخیر تمایل خود را برای گفت‌وگو با ایران نشان داده است. او مدت زیادی است که این را گفت است و فقط در همین چند مدت اخیر نبوده است. ما مطمئناً وقتی ایرانی‌ها به نتیجه برسند که مانند کشوری عادی رفتار کنند آماده مذاکره خواهیم بود.

وی همچنین در اظهاراتی مداخله‌جویانه مدعی شد: چالش‌هایی واقعی در ایران وجود دارد که نه در اثر تحریم‌های اقتصادی بلکه چهل سال حکومت در آنجا به وجود آمده‌اند.

پمپئو در ادامه بر ادعای خود افزود: آن‌ها از منابع خود به گونه‌ای استفاده کرده‌اند که رفاه کشور خودشان را تضعیف می‌کند.

وی ادامه داد: وزیر امور خارجه ضرورت امور حقوق بشری در ارتباط با دارو و غذا را مطرح کردند که این تا زمانی که ایران به ساخت موشک‌هایش ادامه دهد، و تا زمانی که سعی کند افرادی را در ونزوئلا بگمارد ادامه خواهد داشت.

وزیر امور خارجه آمریکا ادامه داد: حکومت ایران به تلاش‌های توسعه‌طلبانه خود در تمام دنیا ادامه می‌دهند. این همان چیزی است که آمریکا به دنبال تغییر آن است.

وزیر خارجه آمریکا درحالی از آمادگی کشورش برای مذاکره بدون پیش شرط سخن می‌گوید که پیش‌تر ۱۲ شرط برای آغاز گفت‌وگو با ایران مطرح کرده بود، شروطی که البته از سوی ایران هیچ اعتنایی به آنها نشد و حتی مقامات مختلف کشورمان تاکید کردند که در شرایط فعلی و تا واشنگتن به ایران احترام نگذارد و رفتار خود را اصلاح نکند تهران با این کشور وارد مذاکره نمی‌شود.

در ادامه این کنفرانس مطبوعاتی یکی از خبرنگاران پرسید با توجه به اینکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرده است که به تمامی تأسیسات هسته‌ای ایران که برای تحقیقات مورد نیاز است دسترسی دارد، آیا واشنگتن این را تأیید می‌کند و اگر نه آیا تأسیسات خاصی را که باید درباره آن تحقیق شود به آژانس معرفی کرده است، وزیر امور خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال گفت: نمی‌خواهم در این باره نظری بدهم و تنها می‌گویم که ما به دقت نتیجه فعالیت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را دنبال می‌کنیم و همچنین درباره آن‌چه در آن‌جا [ایران] رخ می‌دهد استنباط خود را داریم.

وی همچنین گفت: دنیا باید بداند که ما به دقت نظاره‌گر این هستیم که ایران چگونه به برجام پابند است که این نه تنها شامل آب سنگین می‌شود بلکه در برگیرنده مقدار اورانیوم غنی‌شده‌ای است که در حال ذخیره کردن آن هستند. ما با دقت این را که چند سانتریفیوژ مستقر دارند و اینکه آیا واقعاً آن‌ها را فعال یا بارگذاری خواهند کرد رصد می‌کنیم. ما بسیار به فکر این [موضوع‌ها] هستیم.

پمپئو با اشاره به اینکه آمریکا از توافق هسته‌ای خارج شده است گفت: اگر اتفاقی در آن‌جا [ایران] در حال رخ دادن باشد، خطری متوجه جهان خواهد شد. با پیش رفتن ایران طبق برنامه خود برای توسعه بخشید به توان هسته‌ای خود، تمام کشورها در معرض خطر قرار می‌گیرند. تمام کشورهای اروپایی معتقدند که این خطر واقعی ایجاد می‌کند. دنیا در معرض خطر قرار می‌گیرد. ما از آژانس خواسته‌ایم تا تمام جاهایی را که باید، جست‌وجو کنند تا از پایبندی به برجام مطمئن شوند و این مأموریت آن‌ها است و باید بدانید ما نیز به نوبه خود در تلاشیم تا ایران هیچ گاه به جایی نرسد که بتواند سلاح هسته‌ای داشته باشد. این دلیل خروج ما از برجام است.
 

واکنش ایران به اعلام آمادگی پمپئو برای مذاکره بدون پیش‌شرط با ایران

به گزارش ایسنا، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به اظهارات امروز وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر آمادگی بدون پیش شرط ایالات متحده برای مذاکره با ایران گفت: برای جمهوری اسلامی ایران بازی با کلمات و بیان اهداف پنهانی در قالب کلمات جدید ملاک عمل نیست؛ بلکه تغییر رویکرد کلی و رفتار عملی ایالات متحده آمریکا در قبال ملت ایران ملاک است که تاکید آقای پمپئو مبنی بر تداوم کارزار فشار حداکثری بر ایران نشان دهنده تداوم رویکرد نادرست قبلی است که لازم است اصلاح شود.

به گزارش ایسنا، وزیر امور خارجه آمریکا که برای شرکت در یک نشست غیر رسمی و محرمانه به سوئیس سفر کرده اعلام کرد که کشورش حاضر است بدون پیش شرط با ایران مذاکره کند.

پمپئو درحالی از آمادگی کشورش برای مذاکره بدون پیش شرط سخن گفته است که پیش‌تر ۱۲ شرط برای آغاز گفت‌وگو با ایران مطرح کرده بود، شروطی که البته از سوی ایران هیچ اعتنایی به آنها نشد و حتی مقامات مختلف کشورمان تاکید کردند که در شرایط فعلی و تا واشنگتن به ایران احترام نگذارد و رفتار خود را اصلاح نکند تهران با این کشور وارد مذاکره نمی‌شود.