جنگ تجاری میان آمریکا و هند کلید خورد
تصمیم هند برای تلافی سیاست های حمایتی رئیس جمهور آمریکا، جنگ تجاری بین این دو کشور را کلید زده است.
عوارض هند بر 28 محصول آمریکایی از جمله بادام ، سیب و برخی محصولات شیمیایی روز یکشنبه اجرایی شد. دهلی نو اعلام کرده افزایش عوارض به تلافی عوارض آمریکا بر فولاد و آلومینیوم این کشور در سال گذشته صورت گرفته است.
پریانکا کیشور ،مدیرعامل آکسفورد ایکانامیکس طی یادداشتی گفت تصمیم هند برای تلافی با عوارض بالاتر یک محاسبه استراتژیک اشتباه است. این موضع سختگیرانه در مذاکرات تجاری هند با آمریکا بیشتر ضرر دارد تا منفعت.
یک هدف بسیار بزرگتر
صادرات هند به آمریکا هم مانند چین که در یک جنگ تجاری همه جانبه با آمریکا گیر افتاده، بیشتر از واردات آن است. ارزش واردات هند از آمریکا در سال گذشته 33 میلیارد دلار بود در حالیکه 54 میلیارد دلار صادرات داشت. این آمار انگیزه بیشتری به واشنگتن برای وضع عوارض میدهد.کیشور گفت:« اگر آمریکا تصمیم بگیرد عوارض تلافیجویانه بر صادرات سنگ های قیمتی، جواهرات و منسوجات یا خدمات آی تی وضع کند، به دورنمای اقتصادی هند آسیب میرسد».
هند موضع سختتری در پیش میگیرد
با توجه به محدود بودن رقم تلافی هند تا حدود 240 میلیون دلار، به نظر میرسد عوارض جدید تا حد زیادی نمادین باشند.راجات کاتوریا، مدیر شورای تحقیقات روابط اقتصادی بین الملل هند گفت:« به نظر من این نشانهای از طرف هند است که ما عکس العمل نشان می دهیم حتی اگر سخت نباشد. ما در پاسخ خود قاطع هستیم».
این اقدام همچنین یک تغییر قابل توجه را در رویکرد نخست وزیر نارندرا مودی نشان می دهد. مودی اولین بار در سال گذشته در دور اول نخست وزیری خود در حالی که دو طرف در حال مذاکره برای رسیدن به یک قطعنامه بودند، عوارض را اعلام کرد.
اقتصاد رو به افول
تاجران آمریکایی دوست دارند بخش بزرگتری از بازار وسیع هند را در دست داشته باشند مخصوصاً صنعت بزرگ خردهفروشی آن و پایگاه کاربران اینترنتی 600 میلیونی آن را. شرکتهایی مثل آمازون ، والمارت ، گوگل و فیس بوک میلیاردها دلار در این زمینه سرمایهگذاری کرده اند.ولی عوارض هند به اندازه چین مخرب نیست. دومین اقتصاد بزرگ دنیا 110 میلیارد دلار کالاهای آمریکایی را هدف قرار داده و تهدید کرده جلوی فعالیت شرکتهای خارجی را در داخل مرزهایش می گیرد.
کاتوریا گفت:« اگر این جنگ بالا بگیرد ، ما موقعیت مذاکره چین را نداریم. ما باید همیشه فرصت عقبنشینی را در صورت تحت تاثیر قرار گرفتن منافعمان داشته باشیم. آخرین چیزی که اقتصاد هند به آن نیاز دارد یک جنگ تجاری مخرب است».
تولید ناخالص داخلی هند به 5.8 درصد در سه ماهه اول سال جاری سقوط کرد که کمترین حد در دو سال گذشته بود و باعث شد هند عنوان سریع ترین اقتصاد رو به رشد جهان را از دست بدهد.
اخبار مرتبط
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}