افزایش ۳۰ درصدی تجارت میان ایران و هندوستان

به گزارش راسخون به نقل از خبرگزاری مهر و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان، گدام دارمندرا سفیر کشور هندوستان امروز در جلسه تشریح پتانسیل‌ها، فرصت‌های سرمایه گذاری و حمل و نقل کالاهای ترانزیتی از طریق بندر چابهار اظهار داشت: چابهار بیشتر از یک نشانه برای دولت هند در رابطه با مسائلی که دنبال می‌کند اهمیت دارد.

وی افزود: باید به صورت شفاف راجع به تعهداتی که در رابطه با چابهار وجود دارد صحبت شود.

سفیر هندوستان در ایران با اشاره به اینکه ما باید خط اعتباری قرارداد کوتاه مدت و قرارداد بلندمدت را در حالت یک پکیج واحد در نظر بگیریم، گفت: من قبول دارم که زمان را از دست داده‌ایم و ۱۸۰ روز از شروع کار گذشته است.

دارمندرا بیان کرد: کشورهایی نظیر تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان و سایر کشورهای حوزه (CIS) می‌توانند در این بندر جایگاه داشته باشند و کالاهای مورد نیاز خود را به بهترین شیوه حمل کنند.

وی با بیان اینکه کشور هندوستان و افغانستان پیگیری‌های مکرری درخصوص مستثنی شدن بندر چابهار از تحریم‌ها کردند اما همچنان مسئله بانکها چالش ساز است، مطرح کرد: در طول یکسال گذشته تجارت ایران و هند ۳۰ درصد رشد داشته است و به رقمی حدود ۱۷ میلیارد دلار در سال رسیده است.

دارمندرا کشور هندوستان را یکی از ارائه کنندگان اصلی کالاهای اساسی به ایران برشمرد و افزود: یک کانال بانکی مختص در هند ایجاد کردیم که با اتاق بازرگانی ایران و هند ارتباط دارد تا نوعی مبادله کالا به کالا انجام شود
وی تأکید کرد: با توجه به رشدی که در تجارت ما وجود دارد همچنان بنادر هند و چابهار بنادر مهمی هستند و آنچه را که تعهد کرده‌ایم حتماً انجام می‌دهیم.

سفیر هندوستان تصریح کرد: اگرچه در رابطه با اقلامی که در کشورهای ثالث ساخته می‌شود همچنان با مشکل مواجه هستیم اما این موضوع باعث توقف انجام تعهداتمان نخواهد شد و تمامی تعهدات ما با اولویت پیگیری می‌شود.
 

افزایش ۲۰ درصدی صادرات به کشور عراق در سال جاری

به گزارش ایسنا، حمید حسینی در گردهمایی صاحبان صنایع و تجار ایران و عراق اظهار کرد: خوشبختانه از ابتدای امسال روند تجارت به عراق مثبت بوده و ایرانی‌ها به طور میانگین روزانه ۲۵ میلیون دلار به عراق صادرات داشته اند.

وی با بیان اینکه امسال اولویت همکاری ایران و عراق در حوزه صنعت و خدمات خواهد بود، توضیح داد: همانطور که تجارت میان طرفین ادامه دارد ما به دنبال این هستیم که در حوزه‌های جدید نیز بیشترین ظرفیت ممکن فراهم شود. خوشبختانه مقامات سیاسی دو کشور بر لزوم توسعه همکاری‌ها تاکید دارند و همین مساله به ما کمک می‌کند که در بلندمدت سطح فعالیت‌های اقتصادی مشترک را افزایش دهیم.

دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق با اشاره به خط اعتباری ۲۰۰ میلیون دلاری پیمانکاران ایرانی در عراق تاکید کرد: این خط اعتباری به ما کمک می‌کند که در پروژه‌های سرمایه‌گذاری عراق حضور فعال داشته باشیم. از این رو امیدواریم دولت بغداد با تسویه‌حساب پروژه‌های قبلی منابع این خط اعتباری را تأمین کند تا امکان فعالیت در پروژه‌های جدید فراهم شود.

حسینی ادامه داد: همایش فعلی در جهت توسعه همکاری‌های اقتصادی و آشنایی دو طرف با ظرفیت‌های موجود در اقتصادهای ایران و عراق است و به همین منظور هیأت عراقی پس از دو روز مذاکره در تهران ابتدا به اصفهان و سپس به تبریز سفر خواهند کرد و در جریان این فر با ظرفیت‌ها آشنایی بیشتری به وجود خواهد آمد.

وی صدور مجوز ویزای بلندمدت مکرر برای تاجران ایرانی را یکی از اولویت‌های اصلی طرف ایرانی دانست و گفت: خوشبختانه در این زمینه مذاکرات خوبی انجام شده و امیدواریم با پیگیری سفیر عراق و موافقت دو طرف شرایط برای اجرایی شدن این خواسته فراهم شود.

دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق خاطرنشان کرد: این اتاق برای حوزه‌های مختلف همکاری‌های اقتصادی طرح‌های جدی دارد و امیدواریم در جریان این سفر و مذاکرات یک برنامه‌ریزی جدی برای اجرایی شدن این طرح‌ها صورت گیرد تا هدف‌گذاری تبادلات تجاری ۲۰ میلیارد دلاری دو کشور در آینده نزدیک اجرایی شود.