به گزارش راسخون به نقل از نیویورک تایمز؛ دولت ترامپ همچنان به جنگ تجاری خود با چین و تشدید تنش با این کشور ادامه می‎‌دهد، اما کارشناسان هیچ هدف و چشم اندازی برای این کار وی نمی‌بینند.

ترامپ به مردم آمریکا گفته است که مقابله با چین، سریع و بدون هیچ عواقبی بر کشورش صورت خواهد گرفت و دستاورد خوبی نیز برای آمریکا خواهد داشت. که این ادعا مشهور در توییتش نمایان است: «جنگ تجاری خوب است و برنده شدن در آن آسان.»

15 مرداد دومین سالی بود که از نخستین اقدامات تنبیهی ترامپ در مقابل چین می‌گذرد. آمریکا به جای پیشبرد اهدافش، برعکس بیشتر در منجلاب این جنگ فرو رفته است و هیچ استراتژی و هدف مشخصی برای این جنگی که به راه انداختند، ندارند.

ترامپ هفته گذشته اعلام کرد بر 300 میلیارد دلار محصول وارداتی از چین به آمریکا تعرفه 10 درصدی اعمال خواهد کرد. وی قبلا تعرفه 25 درصدی بر 250 میلیارد دلارد محصولات وارداتی وضع کرده بود. چین نیز در پاسخ به این تصمیم دولت آمریکا، ارزش ارز یوان در برابر دلار را کاهش داد؛ این اقدام چین موجب جبران تعرفه‌های درنظر گرفته آمریکا می‌شود. ترامپ نیز در مقابل، رسما چین را به فهرست سیاه و دستکاری‌کنندگان ارزی افزود.

لازم به ذکر است فهرست سیاه ارزی وزارت خزانه‌داری ایلات متحده آمریکا الزام آور نیست، ولی  دولت این کشور می‌تواند با استناد به آن، اقدامات و محدودیت هایی علیه کشورهای قرار گرفته در این لیست تحمیل کنند.

این تنش موجب ناآرامی کوتاه مدت بازارهای مالی شد، اما شاید نگران‌کننده‌تر از تلاطم آنی و کوتاه مدت بازار بورس، عدم اداهه یافتن این استرس و فشار به طور گسترده است – به نظر می‌رسد این درگیری تجاری تبدیل به امری عادی و طبیعی شده است.

به نظر می‌رسد هم دولت ترامپ و هم دولت چین خود را برای این جنگ سرد ادامه دار آماده کرده اند و قصد دارند تحمل این رنج را به مردم کشور خود راجع به این موضوع نشان دهند.

این اتفاق بسیار نگران کننده است، چراکه ترامپ سعی دارد همیشه از اهداف روشن و منسجم خود برای اقتصاد آمریکا بیان کند. او غالبا در  مورد احیای تولید در این کشور صحبت می‌کند، اما در مذاکره با چینی‌ها، دولت وی به نظر می‌رسد سعی دارد راه را برای فعالیت کارخانه‌های آمریکایی در چین را تسهیل کند – کاری که بعید به نظر می‌رسد موجب افزایش اشتغال در ویسکانسین (یکی از ایالت های آمریکا) شود.

تمرکز جدید روی دستکاری ارزی بسیار گمراه‌کننده است. چین درگیر طیف گسترده‌ای از شیوه‌های تجارت ناعادلانه شده است، اما بسیاری از کارشناسان اقتصادی بر این باورند این تنها امر ظاهری موضوع است و چین واقعا به دنیال دستکاری در ارز خود نیست و دولت ترامپ برای تخلفی که از جانب چین روی نداده است، واکنش اشتباه نشان داده است.

چین سابقه دستکاری ارزی را دارد. این کشور با کاهش ارزش یوان، موجب حمایت و صادرات محصولاتش ر دهه 1990 و 2000 شده است. همین اقدام موجب شد تا سایر کشورها بتواننند کالاهای چینی را مبالغ کمتری با توجه ارزهای خودشان خریداری کنند. اما در طول نیم دهه گذشته، چین در حال تثبیت ارزش پول خود بوده است.