دومین جلسه دادگاه گروه جهانبانی؛ از واردات گوشت تا پرداخت رشوه به برخی آقازادهها
در جلسه دوم رسیدگی به اتهامات گروه موسوم به جهانبانی متهم ردیف اول به دفاع از خود پرداخت.
این پرونده در شعبه سوم دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی به ریاست قاضی مسعودی مقام رسیدگی می شود.
در جلسه اول، کیفرخواست صادره قرائت و محمدرضا جهانبانی متهم ردیف اول این پرونده به دفاع از خود پرداخت.
در ابتدای این جلسه محمدرضا جهانبانی در ابتدای دفاعیات خود خطاب به دادگاه گفت: بنده ۵۲ روز در آگاهی بودم و متاسفانه در این پرونده سه بازپرس عوض کردم. البته از روز اول تمام مطالب را صادقانه گفتم.
وی در رابطه با ارتباط با اللهیاری که نام وی در جلسه گذشته دادگاه مطرح شده بود گفت: اللهیاری که برادر همسرم هم است مدیرعامل یکی از شرکت ها بود و ما بابت خرید برنج قراردادی با این شرکت داشتیم. این شرکت، شرکت آرمان اندیش میثاق بود.
وی در ادامه افزود: جلسه گذشته نماینده دادستان در خصوص برخی دفاتر شرکت ها در خارج از کشور اشاره کردند که باید بگویم شرایط آن روزها باعث برخی تصمیمات شد، گروه شرکت های اینجانب عمدتا از برزیل وارداتی داشت به همین جهت دفتری در دبی تاسیس کردیم همچنین برای ساماندهی امور، دفتری در آلمان اجاره شد و در سال ۹۰ تا ۹۱، ۷۰ میلیارد تومان گوشت وارد کردیم.
وی در خصوص سهام ملل هم توضیح داد: در دنیای امروز فعالان اقتصادی در بخش های مختلفی سرمایه گذاری می کنند ما هم این کار را کردیم، بخشی از سهام آن به نام یونس و سینا جهانبانی برادر زاده های بنده بود البته از آنها وکالت گرفتیم.
وی در خصوص ارزیابی ملک مشکین شهر که پیش تر در روند رسیدگی دادگاه مورد بحث بود، گفت: این ملک در سال ۹۶، ۶۰۰ میلیارد تومان ارزیابی شد. در تیر ماه سال گذشته و با حضور نمایندگان بانک و دادستانی کارشناسی دیگری انجام شد اما متاسفانه رقم پرتی مطرح شد در آنجا آقای تورک معاون دادستان به بنده گفت پرونده شما به جای دیگری رفته اما آزاد می شوید.
وی در ادامه با انتقاد از کارشناسی صورت گرفته در پرونده گفت: کارشناسانی که در پرونده کارشناسی کردند فقط اسناد رسمی را بررسی کرده و قولنامه ها را ارزیابی نکردند این در حالی است که شرکت های متعلق به این جانب به فعالیت های مختلف مشغول بوده است.
وی در ادامه به بخشی از فعالیت های خود اشاره کرد و گفت: گوشت و فرآورده های دامی از جمله محصولاتی است که علیرغم تلاش برای خودکفایی هنوز بخش عمده آن وارد می شود. اینجانب فعالیت بازرگانی داشته ام و عملکرد شرکت هایم در این رابطه بوده و هیچ ادعایی برای تولید نداشتم و ریالی هم از این بابت نگرفته ام بلکه تنها وارد کننده بودم.
قاضی مسعودیمقام در ادامه این جلسه رسیدگی گفت: بانک مرکزی در تاریخ ۹۸/۶/۳ پاسخ استعلامی را در رابطه با پرونده داده و اعلام کرده که از سال ۹۲ تا ۹۴ متهم جهانبانی ۴۸۹ فقره برای ۶ شرکت دریافت کرده است که ۱۱۹ فقره آن معلق است و مابقی از شرکتها جابجا میشده است.
وی خطاب به متهم جهانبانی گفت: این به این معناست که اموال شما در بین شرکتهایتان جابجا میشده است و رقم ناچیزی از تسهیلات، صرف تولید شده است. اینکه شما مدعی واردات هستید، قابل تأمل است و باید نسبت به بازه زمانی مربوط به بانک سرمایه و نه قبل از آن را توضیح دهید.
قاضی رسیدگیکننده به پرونده اظهار داشت: پاسخ بانک مرکزی نشان میدهد که آن چیزی که شما گرفتهاید، صرف واردات نشده است. شما که آنقدر واردات داشتید، باید تسویه هم میکردید. سؤال اینجاست که پول واردات گوشتها چه شد؟
متهم جهانبانی خطاب به قاضی پرونده گفت: کارشناسی که در پرونده اظهارنظر کرده، ۱۳۹۰ میلیارد تومان واردات را مطرح کرده است. تقاضا دارم کارشناسی دقیق انجام شود.
قاضی مسعودیمقام خطاب به متهم تصریح کرد: برای همین بوده که با یک لشگر به بانک سرمایه میرفتید و ۵ نفری سعی میکردید آقای بخشایش (مدیرعامل اسبق بانک سرمایه) را مجاب کنید. شما اگر واردکننده بودید، باید مسیر قانونی را طی میکردید نه اینکه ساختمان بخرید و پروژه بردارید. مگر شما ساختمانساز هستید؟
وی ادامه داد: شما به فرزندان مسئولان وجوه غیرقانونی میدادید. فرزندان مسئولان را به شرکتهای خود میبردید تا بعداً از آنها سوءاستفاده کنید. این چه نوع وارداتی است؟ شما ۴۸۹ فقره فقط در دو سال آن هم مرتبط با یک بانک داشتید؛ در این رابطه ۶۰۱ میلیارد تومان هم تسهیلات گرفتید. این چه نوع وارداتی است؟
قاضی مسعودیمقام به دیگر فعالیتهای متهم اشاره کرد و گفت: شما ظرف پنج دقیقه برای متهمان وثیقه جور میکردید و از اول دفاعیات خود، آیه و حدیث میخوانید! همسر شما ظرف کمتر از ۱۰ دقیقه برای همه متهمان وثیقه آورد. اینها را چطور تفسیر میکنید؟
متهم جهانبانی خطاب به قاضی گفت: ۳۲ ماه است که مرا در زندان کردید.
قاضی در واکنش به این سخن متهم اظهار داشت: چرا در زندان هستید؟ وثیقه بیاورید؛ اموالتان را به نام دیگران میزنید و بعد آن را قایم میکنید!
متهم در واکنش به این سخنان قاضی گفت: هر چه به نام من و وابستگان من است را وکالت میدهم. من حتی مهریه همسرم را در گروی بانک گذاشتم.
قاضی خطاب به متهم اظهار داشت: تمام این مسائل ردیابی میشود.
در ادامه متهم جهانبانی به اخذ تسهیلات از بانک سرمایه اشاره کرد و گفت: اینجانب در مدت ۴ سال، ۷۰۱ میلیارد تومان طبق مصوبات هیئت مدیره اخذ کردم که از این مبلغ، ۳۶۵ میلیارد تومان را تسویه کردم.
وی با بیان اینکه عمده تسهیلات برای واردات کالاهای اساسی بود، افزود: بخشی از تسهیلات را برگرداندهام.
در ادامه قاضی مسعودیمقام خطاب به متهم گفت: لابد شما کالاهایی را که به کشور آوردهاید را کمتر از قیمت به مردم فروختهاید؟
متهم پاسخ داد: متأسفانه همینطور هم بوده است. ما کالایی را گرانتر به مردم ندادهایم.
قاضی مسعودیمقام خطاب به متهم اظهار داشت: وقتی کالاهای اساسی را با ارز آزاد بیاورید، هنرمندی نیست؛ شما ارز سه، چهار هزار تومانی را دریافت کرده و کالاهای آن را ارزانتر به مردم فروختهاید؟
متهم در واکنش به این سخنان قاضی گفت: دو کشتی کالا با ارز آزاد وارد کردیم اما بانک مرکزی اجازه ترخیص به ما نمیداد. همچنین بانک مرکزی تعهدی گرفت که هر وقت هر مکان و کشوری، ارزی به ما بدهد، اعتراض نکنیم. همچنین باید بگویم که تا پایان سال ۹۳ به هیچ بانکی بدهی نداشتیم و تسهیلات ما در تاریخ ۹۴/۱۲/۲۷ استمهال شد.
متهم ادامه داد: ۲۰۶ میلیارد از میزان تسهیلات دریافتی، مربوط به زمان مدیریت آقای درخشنده بود. دوستان میگویند ما با آقای بخشایش ارتباط داشتیم. خب با تغییر مدیرعامل، باز هم ارتباطات ما وجود داشت و به دلیل این مسئله بود که ما مشتری خوشحساب بانک بودیم.
قاضی در ادامه خطاب به متهم گفت: شما تسهیلات را از بانک میگرفتید تا بدهیهای خود را تسویه کنید؟
متهم پاسخ داد: اینطور نبوده است.
قاضی مسعودیمقام خطاب به متهم گفت: شما از یک بانک تسهیلات را گرفته و به بانک دیگری برای تسویه بدهیهای خود میدادید. متأسفانه همه متهمانی که در این دادگاه حاضر میشوند، احساس تکلیف برای کشور میکنند اما بزرگترین ضربهها را میزنند.
متهم پاسخ داد: ما چه ضربهای زدیم؟
قاضی مسعودیمقام خطاب به متهم اظهار داشت: احساس تکلیف خود را از شیوه قانونی جامعهعمل بپوشانید.
وی ادامه داد: در شرکتهای زیرمجموعه شما، برخی افراد بدون مراجعه سهام میگرفتند. شما برای فرزندان برخی مسئولان، خانه و ماشین میخریدید و سهام میدادید. نامهای در رابطه با خوشحسابیتان به بانک سرمایه بیاورید البته لازم به ذکر است که بانک اقتصادنوین هم مسائلی دارد که در بخش خودش رسیدگی میشود.
اخبار مرتبط
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}