بازی جدید رئیس جمهور آمریکا!
سیاست آمریکا همچنان همان سیاست فشار و مذاکره است.ترامپ به دنبال ایجاد اشتباه محاسباتی در میان دولتمردان ایران است تا شاید آنها را به دیداری هر چند در حد عکس یادگاری یا تماسی کوتاه سوق دهد تا از آن برای فرار از بحرانهایش بویژه در عرصه انتخابات بهرهگیرد.
تنها نزدیک به دو هفته تا آغاز نشستهای سالیانه سازمان ملل متحد در نیویورک باقی مانده است در حالی که یک کلید واژه در محافل رسانهای و سیاسی آمریکا قابل توجه است و آن ادعای آمادگی ترامپ برای گفت و گو با روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران است. در همین چارچوب ترامپ رئیسجمهور آمریکا شامگاه دوشنبه بار دیگر گفت ممکن است با حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران دیدار کند. رئیسجمهور آمریکا که در جمع خبرنگاران در کاخ سفید صحبت میکرد گفت که مشکلی با چنین دیداری ندارد. از سوی دیگر «مایک پومپئو» وزیر خارجه آمریکا روز سهشنبه در کنفرانس خبری مشترک با «اسیتون منوشین» وزیر خزانهداری آمریکا گفت که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا میتواند با «حسن روحانی» رئیس جمهور ایران بدون هیچگونه پیششرطی در سازمان ملل دیدار کند.
این نوع رفتارها از سوی سران کاخ سفید در حالی صورت میگیرد که در فضا سازی رسانهای قابل تاملی، استعفای جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا که بسیاری او را تندترین فرد در کابینه ترامپ مینامند که آشکارا با برندازان نظام اسلامی و گروهک تروریستی منافقین و صهیونیستها همکاری دارد، را اقدامی در جهت رویکرد مثبت آمریکا به ایران عنوان نمایند و با این ادعا نیز خواستار تغییر موضع ایران و تن دادن تهران به خواستههای آمریکا شدهاند. این نوع مواضع در حالی مطرح میشود که در نوع رفتار عملی آمریکاییها چند نکته قابل توجه مشاهده میشود.
نخست آنکه ترامپ بارها و بارها اعلام کرده بولتون نزدیکترین نگرش را به وی از جمله در قبال ایران دارد. در همین حال ترامپ نشان داده که هرگز پذیرنده نظرات دیگران نبوده و شخصا تصمیم گیری میکند بنابراین ادعای رفتن بولتون به عنوان تغییر نگاه ترامپ نمیتواند درست باشد و این رفتن بیشتر قربانی شدن بولتون در برابر شکستهای داخلی و جهانی ترامپ است و وی تلاش دارد با متهم سازی بولتون به عامل شکستها، از مسئولیت رفتارهایش شانه خالی کرده تا از آن در جهت رقابت انتخاباتی بهره گیرد.
نکته دیگر آنکه ادعای دیدار و مذاکره در سازمان ملل در حالی مطرح میشود که ترامپ همچنان نگاه تحقیر آمیزی به ایرانیان دارد و سعی دارد تا دیدار و مذاکره را زمینه تحقیر ایران قرار دهد. این امر زمانی آشکارتر میشود که ترامپ درباره احتمال دیدار با روحانی گفته: «مطمئناً، هر چیزی امکانپذیر است. آنها دوست دارند بتوانند مشکلاتشان را حل کنند. ما میتوانیم این مشکلات را ظرف ۲۴ ساعت حل کنیم.» در همین حال رئیسجمهور آمریکا در ادامه تعریف و تمجیدها از مواضع خودش در قبال ایران در یک سخنرانی مدعی شده که « ایران کشورِ متفاوتی شده» و تهران خواهان مذاکره با واشنگتن درباره یک توافق جدید است. این نوع مواضع یعنی القای شکست ایران در برابر فشار حداکثری و رویکرد از روی شکست و ناتوانی که نتیجه آن تحقیر ایران در عرصه جهانی است.
حلقه تکمیلی سیاست تحقیر، اجرای فشارهای جدید بر ایران برای تن دادن به خواستههای آمریکا و قدرت نمایی توان آمریکا برای تسلیم سازی دیگران است. در همین چارچوب استیون منوشین وزیر خزانهداری آمریکا در کنفرانس خبری مشترک با مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا تحریمهای جدیدی را علیه سپاه پاسداران، حزبالله لبنان و حماس اعلام کرد جالب توجه آنکه آمریکا همچنین تعدادی از اعضای گروه داعش و القاعده را نیز در لیست تحریمهای خود قرار داد که در اصل القای یکسان بودن ایران با گروههای تروریستی است. فاز دیگر فشار آمریکا را در آژانس بینالمللی انرژی اتمی میتوان مشاهده کرد آنجا که هیأت نمایندگی آمریکا در آژانس بینالمللی انرژی اتمی با صدور بیانیهای، تهران را به پنهانکاری هستهای متهم کرد و با لحنی تند از دیدبان هستهای سازمان ملل متحد خواست جزئیات بیشتری در مورد برنامه هستهای ایران افشا کند. این نوع جوسازی برای فشار بر ایران در حالی است که کورنل فروتا مدیرکل موقت آژانس که اواخر هفته پیش به تهران سفر کرده بود از همکاری ایران با آژانس استقبال کرده بود. جالب توجه آنکه آمریکا به همراه صهیونیستها تلاش کردهاند تا جوی منفی علیه ایران را تکرار کنند چنانکه بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی روز دوشنبه در ادامه تلاشهای اخیر خود برای اثرگذاری بر روابط ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی همزمان با گامهای تهران برای کاهش تعهد به توافق هستهای، با نمایش چند تصویر ماهوارهای و تکرار اتهامات پیشین به ایران، گفت:از جامعه بینالملل میخواهم به تحریمهای رئیسجمهور [دونالد] ترامپ بپیوندد تا فشار بیشتری به ایران اعمال شود.
بررسی مجموع این رفتارهای آمریکا و صهیونیستها نشان میدهد که سیاست آمریکا همچنان همان سیاست فشار و مذاکره است و ترامپ که به شدت در بحران داخلی و خارجی دست و پا میزند به دنبال ایجاد اشتباه محاسباتی در میان دولتمردان ایران است تا شاید آنها را به دیداری هر چند در حد عکس یادگاری یا تماسی کوتاه سوق دهد تا از آن برای فرار از بحرانهایش بویژه در عرصه انتخابات بهرهگیرد حال آنکه در عمل هیچ تغییری در رفتارش ایجاد نشده و همچنان مذاکره تحقیر آمیز، تحمیل زیادهخواهیها به ایران و در نهایت براندازی نظام هدف واقعی آن را تشکیل میدهد چنانکه پومپئو درباره برکناری جان بولتون گفته است که با رفتن بولتون رویکرد سیاست خارجی آمریکا تغییری نخواهد کرد.
اخبار مرتبط
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}