به گزارش راسخون به نقل از خبرگزاری فارس؛ «ماریس پین» وزیر خارجه استرالیا اعلام کرد که 2 شهروند از سه شهروند این کشور که در ایران بازداشت بوده‌اند، آزاد شده‌اند.

به گزارش شبکه «بی بی سی»، وزیر خارجه استرالیا با اعلام این خبر عنوان کرد که «جولی کینگ» یک زن بریتانیایی-استرالیایی و «مارک فرکین» نامزد استرالیایی او که اوایل سال جاری میلادی در ایران بازداشت شده بودند، آزاد شدند.با این حال نفر سوم به نام «کیلی مور گیلبرت» که تابعیت بریتانیایی-استرالیایی دارد، همچنان در بازداشت به سر می‌برد.

پیش از این، «غلامحسین اسماعیلی» سخنگوی قوه قضاییه اواخر شهریور ماه در خصوص بازداشت سه تبعه استرالیایی با تأیید این خبر گفته بود: «این موضوع صحت دارد و این افراد در 2 پرونده هستند و هر 2 منتهی به صدور کیفرخواست شده است. در یک پرونده 2 نفر مبادرت به عکسبرداری از مناطق نظامی و ممنوعه کردند که این عکس‌ها در حافظه دوربین کشف شده و وجود دارد. در پرونده دیگر موضوع جاسوسی برای کشور دیگری است و دادگاه قضاوت می‌کند که این فرد مجرم هست یا خیر.»

به گزارش فارس، وزیر خارجه استرالیا همچنین در جمع خبرنگاران اعلام کرد که «با آرامش خاطر» اعلام می‌کند که جولی کینگ و مارک فرکین «آزاد شده‌ و به استرالیا بازگشته‌اند».

پین تأیید کرد که گیلبرت همچنان در بازداشت است و محکومیت 10 سال حبس برای وی صادر شده و افزود: مذاکرات زیادی با مقام‌های ایرانی برای آزادی این 2 شهروند استرالیایی انجام شده است.

وزیر خارجه استرالیا در ادامه تصریح کرد که همچنان برای آزادی سومین شهروند خود که به جرم جاسوسی در ایران در بازداشت به سر می‌برد، تلاش خواهد کرد.
 

«رضا دهباشی» دانشجوی ایرانی بازداشت شده در استرالیا آزاد شد و به کشور بازگشت

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، «رضا دهباشی کیوی» دانشجوی ایرانی در دانشگاه کوئینزلند استرالیا که سپتامبر سال گذشته (شهریور ماه 1397) (حدود 13 ماه) به اتهام بی اساس ارسال تجهیزات نظامی آمریکا به ایران بازداشت شده بود، آزاد و به کشور بازگشت.

دهباشی که در مقطع دکترا در این دانشگاه مشغول به تحصیل بود با تلاش‌های دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران و سفارتخانه ایران در کانبرا آزاد شد.
پس از اعلام خبر بازداشت دهباشی در استرالیا، بهرام قاسمی سخنگوی وقت وزارت خارجه اعلام کرد که این موضوع در دست بررسی است و توسط سفارتخانه‌های ایران در کانبرا و استرالیا در تهران دنبال می‌شود.

شبکه ای‌بی‌سی استرالیا در همان زمان گزارش داد دولت آمریکا یک دانشجوی ایرانی دانشگاه کوئینزلند استرالیا را به ارسال  تجهیزات نظامی به ایران (خرید و ارسال تجهیزات راداری پیشرفته به ایران برای شناسایی موشک و جنگنده‌های رادارگریز) متهم کرده و خواهان استرداد او به آمریکا شده است.