به گزارش راسخون به نقل از ایسنا، به نظر می‌رسد که با وجود تداوم شرایط دشوار اقتصادی در سال جاری، اقتصاد ایران مسیر کاملا متفاوتی را در سال های آینده پیش روی خود خواهد داشت و شاخص های کلان تغییرات مثبت کاملا محسوسی را نسبت به وضعیت امسال و یا سال گذشته خود تجربه خواهند کرد.
 

رشد اقتصادی

 بانک جهانی در گزارش بازبینی شده خود از اقتصاد ایران اعلام کرده است که رشد اقتصادی امسال منفی ۸.۷ درصد خواهد بود که دومین رشد منفی متوالی سالانه ایران پس از رشد منفی ۴.۹ درصدی سال گذشته خواهد بود اما با بهبود وضعیت و بازگشت آرامش به بازار، شیب رشد اقتصادی ایران مجددا صعودی خواهد شد تا جایی که رشد اقتصادی ۰.۱ درصدی برای امسال و یک درصدی برای سال آینده پیش بینی شده است. به گفته بانک جهانی، ایران کماکان پس از عربستان دومین اقتصاد بزرگ منطقه محسوب می شود.

رشد بخش های مختلف اقتصادی به تفکیک اجزا به شرح زیر خواهد بود:

 

کسری حساب جاری

نکته مثبت دیگر گزارش بانک جهانی از اقتصاد ایران، کاهش تدریجی کسری حساب جاری بر حسب تولید ناخالص داخلی در سال های پیش رو است. حساب جاری شامل خالص صادرات خدمات و کالا (صادرات پس از کسر واردات)، خالص درآمدهای سرمایه‌گذاری شده و خالص تراکنش‌های جاری مالی است.


کاهش نرخ تورم

نرخ تورم ایران در دوازده ماه منتهی به می ۲۰۱۹ به ۵۲ درصد رسید که یکی از بالاترین تورم های ثبت شده در تاریخ کشور محسوب یم شود. این تورم که عمدتا ناشی از کاهش ارزش ریال بود در ماه های اخیر روندی نزولی به خود گرفته است. بانک جهانی با اشاره تقویت ارزش ریال از کاهش نرخ تورم در سال های آینده خبر داده است.