به گزارش خبرنگار مهر، سی و سومین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی با موضوع «وحدت أمت در دفاع از مسجد الأقصی» با صدور بیانیه‌ای به کار خود پایان داد.

متن بیانیه به شرح ذیل است:
« موضوع (وحدت أمت در دفاع از مسجد الأقصی)
بسم الله الرحمن الرحیم

الحمد لله رب العالمین والصلاة والسلام علی رسول الله وعلی آله الطییبین الطاهرین وصحبه المنتجبین ومن اهتدی بهداه الی یوم الدین.

به فضل الهی، سی و سومین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی در تهران در تاریخ ۲۳ تا ۲۵ آبان ماه ۱۳۹۸، ۱۶ تا ۱۸ ربیع الاول ۱۴۴۱هـ، همزمان با میلاد پر برکت رسول اعظم(ص) و نواده ایشان امام جعفر صادق(ع) و هفته وحدت، با عنوان: وحدت امت در دفاع از مسجد الاقصی با حضور علما، اندیشمندان، پژوهشگران و نخبگان بیش از ۹۰ کشور جهان، برگزار گردید. 

پیش از آغاز کنفرانس میهمانان و شرکت کنندگان، با حضور در مرقد امام راحل(ره) ضمن ادای احترام به مقام شامخ بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و احیاگر امیدهای آزادسازی فلسطین اشغالی و بیدارگر امت اسلام، با آرمانهای ایشان تجدید بیعت کردند.

کنفرانس با خوش آمدگویی و بیانات آیت الله اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، آغاز گردید و سپس با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین دکتر روحانی رئیس جمهوری اسلام ایران رسماً کارخود را آغاز نمود. پس از آن با سخنرانی ها و بیانات میهمانان و شخصیتهای مختلف ادامه پیدا کرد و میهمانان عالی مقام و در قالب ۲۹ نشست و کمیسیون تخصصی و جلسات اتحادیه های بین المللی تقریبی و شورای عالی مجمع، به ارائه مقالات و تبیین و مطالب دیدگاه های خود درباره موضوع کنفرانس پرداختند.

در دومین روز کنفرانس، شرکت کنندگان، به محضر رهبر معظم انقلاب، امام خامنه ای (دام ظله العالی) رسیده و به رهنمودهای ایشان درباره موضوعات مختلف جهان اسلام و دعوت از کلیه نیروهای فعال در امت اسلام برای یاری رساندن به فلسطین آزاد سازی مسجد الاقصی گوش فرا دادند.

ایشان کمترین درجه وحدت میان مسلمانان را پرهیز جوامع دولتها اقوام و مذاهب اسلامی از تعرض و ضربه زدن به یکدیگر و اتحاد در مقابل دشمن مشترک خواندند و فرمودند در مراتب باﻻتر کشورهای اسلامی باید بایکدیگر در علم ثروت امنیت و قدرت سیاسی در جهت دستیابی به تمدن نوین اسلامی هم افزایی و تلاش کنند.

ایشان در مورد قضیه فلسطین فرموده اند: قضیه فلسطین و جنگهای خونین در یمن، غرب آسیا و شمال افریقا ناشی از پایبند نبودن به اصل پرهیز از معارضه و اتحاد در مقابل دشمن مشترک است و خاطرنشان کردند: امروز بزرگترین مصیب دنیای اسلام قضیه فلسطین است که ملتی را از خانه و وطن خود آواره کردند.

همچنین ایشان اشاره کردند که توطئه های صهیونیستی علیه کشورهای اسلامی از طریق نفوذ به مراکز تصمیم‌گیری و تغییر محاسبات مسئولان به اجرا گذاشته می‌شود و می بایست با انجام وظایف و مسئولیتها، در راه تحقق تمدن نوین اسلامی تلاش کرد. 

 پس از تبادل آرا در کمیسیون و نشستهای و نشستهای کنفرانس، شرکت کنندگان به نتایج و توصیه های ذیل رسیدند:

۱- کنفرانس وحدت، امسال در شرایطی برگزار گردید که رویارویی سختی میان جبهه مقاومت که تن به ذلت نداده و خواهان صیانت از کرامت و عزّت و سربلندی امت است از یک سو و از سوی دیگر، جبهه استکبار که تمام توان و نیرو و امکانات خود را با هدف تحقیر امت وسلطه بر سرنوشت و مقدّرات مسلمانان و ایجاد تفرقه در میان آنها بسیج کرده است، در جریان است.

براین اساس، شرکت کنندگان، کلیه آزادگان جهان را به هم افزایی تلاش و توان خود در حمایت از جبهه مقاومت حفظ عزّت و کرامت امتّ و همکاری در مقابله با تجاوزهای صهیونیسم و آمریکا، دعوت مینماید.

۲- مسجد الاقصی دارای تقدّس خاصی در نظر همه مسلمانان است چرا که قبله اول مسلمانان و سومین حرم مقدس و محل إسراء پیامبر اکرم(ص) است. هر اهانتی به این مسجد، اهانت به همه مسلمانان است و لذا صهیونیستها برای زیر پا گذاشتن عزّت و کرامت و مقاومت مسلمانان، به این مسجد اهانت و بی احترامی می کنند. ما خواستار ثبت کلیه اقدامات جنایتکارانه و اهانت آمیز علیه این مسجد هستیم و برخورد قاطع با این اقدامات را از همه کشورها و ملتها مطالبه می‌کنیم.

۳- امسال، ۵۰ سال از آتش زدن مسجد الاقصی به دست صهیونستها می‌گذرد؛ اقدامی که باعث خشم مسلمانان جهان و تأسیس سازمان کنفرانس اسلامی که به سازمان همکاری اسلامی تغییر نام یافت، گردید. این سازمان از حمایت از حقوق مسلمانان عاجز بوده و از حل مسائل کشورهای اسلامی در فلسطین و یمن و سوریه و بحرین و میانمار و سایر کشورها عاجز مانده است. لذا ما خواستار همکاری و افزایش تلاشها و گردهمایی ها میان مسلمانان برای ارائه راهکارهای هم افزایی و افزایش تلاشها و گردهمایی ها میان مسلمانان برای ارائه راهکارهای جدی و اقدامات فوری برای دفاع از مسجد الأقصی و حمایت از مقاومت اسلامی هستیم.

۴- شرکت کنندگان تأکید می نمایند که رژیم صهیونیستی نه فقط تهدیدی برای فلسطین است، بلکه تهدیدی برای همه کشورهای اسلامی به شمار می‌رود که تجلّی آن، تلاش برای تشکیل پیمان منطقه ای برای دخالت در امور منقطه، توسط رژیم صهیونیستی و با حمایت ایالات متحده امریکا است که سعی در ایجاد فتنه و ناآرامی و دخالت در امور داخلی کشورها دارد. ما تأکید می کنیم که آزادسازی فلسطین می‌بایست، همراه با آزادی کامل سرزمینهای اشغال شده توسط رژیم صهیونیستی و بلندیهای جولان در سوریه و مزارع شبعا در لبنان باشد.

۵- مسجد الاقصی، محور وحدت جهان اسلام است و همه ملتهای مسلمان در این موضوع اتفاق نظر دارند، امّا تلاش برخی کشورهای مرتجع و مزدوران برای سازش و عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و سرکوب مدافعان قدس و حامیان جبهه مقاومت، خیانتی فراموش نشدنی در حق امت اسلام است.

لذا ما ضمن محکوم کردن این تلاشها و خیانتها، خواستار مقابله ملّتها با این تحرکات و اقدامات هستیم.

۶- شرکت کنندگان در کنفرانس، مقاومت ملّت فلسطین را در برابر تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی ارج نهاده و ضمن حمایت از راهپیمایی هایی بازگشت، محکوم کردن خشونتهای رژیم صهیونیستی در سرکوب راهپیمایی بازگشت را خواستاریم.

۷- تجاوز مستمر به مسجد الاقصی ، در چارچوب معامله قرن و یهودی سازی قدس صورت می‌گیرد. این اقدام توطئه خطرناکی علیه مقدمات اسلامی است که می‌بایست کشورهای اسلامی، در مقابل آن موضعگیری جدی و قاطع داشته باشند.

۸- شرکت کنندگان در کنفرانس، تجاوزهای اخیر علیه ملّت فلسطین و ترور رهبر مجاهد، بهاء ابو العطا و تلاش نافرجام برای ترور أکرم العجوری از رهبران مبازر را محکوم می‌کنند و بر حق فلسطینیان در پاسخ به این تجاوزگری و شکستن محاصره غزّه تأکید می‌کنند.

۹- شرکت کنندگان در کنفرانس که تعداد آنان به بیش از ۴۰۰ نفر رسید، با وجود مشکلاتی  که در کشورهای خود داشتند، برای دفاع از قدس و مسجد الاقصی گردهم آمدند تا اعلام کنند که موضوع فلسطین همچنان مهمترین موضوع اصلی جهان اسلام است و تمام تلاشها برای به فراموش سپردن یا تحریف و سازش در این خصوص محکوم به شکست است.

۱۰- شرکت کنندگان در کنفرانس، تشکر عمیق خودرا به خاطر مواضع اصولی و مستحکم جمهوری اسلامی در دفاع از فلسطین و مسجد الاقصی و حمایت همه جانبه از جبهه مقاومت اعلام می‌نمایند و دشمنی ها و اقدامات نا مشروع دولت آمریکا را در جنگ اقتصادی علیه ملّت ایران و حمایت از گروه های تروریستی، محکوم می‌کنند و قدردانی خود را از تلاشهای مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در مسیر وحدت و یکپارچگی میان مسلمانان اظهار می‌نمایند.

والسلام علیکم ورحمة الله وبرکاته