مهندسان ایرانی رکورد نصب ۳ روزه سکوی نفتی را زدند
قائم مقام طرح توسعه فازهای ۲۲، ۲۳ و ۲۴ پارس جنوبی در پاسخ به این سوال که به چه دلیل نصب سکوهای این فازها در پارس جنوبی را رکود شکنی تلقی میکنند؟ گفت: دلیل این امر، مدت زمان کوتاه پس از نصب سکوهای پیشین است.
این مقام مسئول با اشاره به اهمیت بالای عملیات انجام شده در این فازها، گفت: سکوی 23 و 24B نام سکوهایی است که در پارس جنوبی نصب شده اند؛ این نصب به نوع خود بی نظیر بود چرا که توانستیم با فاصله بسیار کم، ناوگان غول پیکر و عظیم مراحل کاشت سکو را در محلِ برنامه ریزی شده فازهای مذکور به مقر مورد نظر برسانیم. در نتیجه مهندسان ایرانی سکو 23B را نصب و با تغییر موقعیت با سرعت به جایگاه نصب سکوی 24B رجعت کردند. این اقدام علاوه بر اینکه بسیار ستودنی است بسیار هم سخت و طاقت فرساست.
صادقی بیان کرد: این نصب در سکوهای 24 و 23B با کمترین حادثه و شاید بدون هیچ آسیبی با تلاش مهندسان کشورمان انجام و راه اندازی آن نیز عملیاتی شد. این سکوها آخرین سکوهای فازهای 22 و 24 بودند.
قائم مقام طرح توسعه فازهای 22، 23 و 24 پارس جنوبی در پاسخ به این سوال که به چه دلیل نصب سکوهای این فازها در پارس جنوبی را رکود شکنی تلقی میکنند؟ گفت: دلیل این امر، مدت زمان کوتاه پس از نصب سکوهای پیشین است چرا که مهندسان ایرانی با تفاوت 3 روز این عملیات را انجام دادند.
رکورد 3 روزه نصب سکو نفتی با حمل سریع جرثقیل 5 هزار تنی
او ادامه داد: برای نصب سکوها ناوگان عظیمی شامل شناورهای پشتیبانی، شناورهای حمل سکو، یدک کشها و شناور حامل جرثقیل باید تجهیز شود، تنها وزن جرثقیل نصب این سکوها به 5 هزار تن میرسد.صادقی بیان کرد: مدت زمان زیادی برای مستقر شدن مهندسان صنعت نصب سکو برای لنگر اندازی نیاز است که این مدت زمان در نصب سکوی فاز 23 و 24 به حداقل خود رسیده است.
قائم مقام طرح توسعه فازهای 22، 23 و 24 پارس جنوبی تاکید کرد: روز 21 آبان امسال نصب سکوی 23B را انجام و بلافاصله ناوگان را به موقعیت 24B منتقل و کمتر از 3 روز این عملیات نصب بر فاز مذکور نیز انجام شد که طبق برآوردها این سرعت عمل بسیار کم نظیر و نادر بوده چرا که این برنامه ریزی جهت جا به جایی بسیار پیچیده و عظیم است.
صادقی تاکید کرد: صد در صد عملیات مهندسی، ساخت، اجرا و نصب توسط متخصصان و کارگران ایرانی انجام شده است و به نوعی این افتخار در پارس جنوبی تماما بومی و ساخت داخل است.
این مقام مسئول با اشاره به موقعیت صنعت نفت ایران در مقایسه با دیگر کشورهای دارنده نفت و گاز، گفت: اکثر کشورهای نفتی ناوگانی اینچنینی دارند و ما از هیچ یک از این کشورها عقب نبوده و حتی پیشرفتهتر نیز عمل میکنیم. ایران برای عملیاتهای نصب سکوهای در فراساحلی به هیچ مهندس خارجی و حتی مشاوره گیری از مشاوران برون مرزی نیاز ندارد.
او توضیح داد: نصب سکوهای جدید در فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی ظرفیت تولید گاز غنی در کشور را به یک میلیارد فوت مکعب افزایش میدهد.
این مقام مسئول با اشاره به نحوع استحصال گاز از مخازن دریایی و انتقال آن به خشکی، تصریح کرد: در فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی به طور کلی چهار سکو 2 به 2 اصلی و اقماری وجود دارد که سکوهای اقماری به سکوهای اصلی متصل هستند و تولید آنها از طریق سکوی اصلی با خط لوله 32 اینچی به ساحل وصل شده و گاز غنی شده را به سیستم تولید گاز کشور متصل میکند.
صادقی در پایان با اشاره به استفاده ظرفیت عظیم پارس جنوبی در سال های گذشته، گفت: زمانی که شرکت خارجی اِنی در این محل مستفر بود در فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی مشغول به کار شدم، حال با گذشت این سالها مدعی هستیم که ایران صفر تا صد بحثهای مهندسی تا بهره برداری سکوها و صنایع نفتی و گازی خود را توسط متخصصان و شرکتهای داخلی انجام میدهد.
گفتنی است که روز سهشنبه 21 آبان امسال سکوی 24B فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی با دستیابی به رکوردی جدید در فعالیتهای دریایی پارس جنوبی، سه روز پس از نصب سومین عرشه دریایی این طرح نصب شد. پس از اتمام عملیات نصب سکوی اصلی 23 در سهشنبه گذشته، عصر جمعه، 24 آبان 98 عرشه اقماری 24B نیز توسط شناور HL5000 بر روی جکت خود در موقعیت دریایی فازهای 22، 23 و 24 پارس جنوبی قرار گرفته و نصب شد. بدین ترتیب با نصب 2 عرشه دریایی با فاصله کوتاه سه روز، رکوردی بیسابقه در فعالیتهای فراساحلی پارس جنوبی ثبت شد.
اخبار مرتبط
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}