آلمان: با سیاست فشار حداکثری علیه ایران همراه نمیشویم/فرانسه، ایران را به بازگشت تحریمها تهدید کرد
یک مقام وزارت امور خارجه آلمان اعلام کرد دولت متبوعش قصد ندارد با سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران همراه شود. این درحالی است وزیر امور خارجه فرانسه بهطور علنی ایران را به بازگشت تحریمهای چندجانبه تهدید کرد.
آلمان: با سیاست «فشار حداکثری» علیه ملت ایران همراه نمیشویم
به گزارش راسخون به نقل از خبرگزاری تسنیم به نقل از ریانووستی، «راینر برول» یکی از سخنگویان وزارت امور خارجه آلمان روز چهارشنبه تأکید کرد دولت متبوعش با سیاست «فشار حداکثری» آمریکا علیه ایران موافق نیست و با آن همراه نمیشود.این مقام آلمانی در یک نشست خبری به خبرنگاران گفت: «ما در خصوص سیاست فشار حداکثری علیه ایران، با دولت آمریکا همراه و همنظر نیستیم. ما به تلاش خود برای حفظ برجام و بازگرداندن ایران به اجرای تعهداتش ادامه خواهیم داد.»
مقامات دولت آلمان از جمله «هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان پیش از این نیز مخالفت خود را با سیاست فشار حداکثری علیه ایران ابراز داشته و به درخواستهای آمریکا برای همراه شدن با این سیاست پاسخ منفی داده بودند.
در ماه جولای (اوایل مرداد) دولت آلمان در پاسخ به درخواست آمریکا برای پیوستن نیروهای آلمانی به آنچه «ائتلاف دریایی در تنگه هرمز» خوانده میشد، اعلام کرد که به اهداف واقعی این ائتلاف شک دارد و به آن نخواهد پیوست.
پاریس، تهران را به بازگشت تحریمها تهدید کرد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، «ژان ایو لودریان» وزیر امور خارجه فرانسه روز چهارشنبه بهطور علنی ایران را به فعالسازی سازوکار موسوم به «مکانیسم ماشه» که بازگشت تحریمهای چندجانبه علیه ایران را در پی خواهد داشت، تهدید کرد.وزیر امور خارجه فرانسه طی سخنانی در پارلمان این کشور اظهار داشت: «با توجه به اینکه ایران هر دو ماه یک بار اقدامی برخلاف برجام صورت میدهد، ما احتمال فعالسازی سازوکار حل اختلاف [مکانسیم ماشه] را در دست بررسی داریم.»
بر اساس بند 37 برجام که به «سازوکار بازگشت خودکار» یا «مکانسیم ماشه» شهرت دارد، در صورت نقض برجام از سوی ایران، طرفهای دیگر برجام میتوانند بازگشت روال خودکار تحریمهای بینالمللی علیه ایران را به جریان بیندازند.
کاهش تعهدات هستهای ایران ذیل برجام که در ماههای اخیر به بهانهای برای مقامات اروپایی تبدیل شده و انتقادات مکرر آنها از ایران را در پی داشته است، پس از آن اتفاق افتاد که حتی با گذشتن بیش از یک سال از خروج آمریکا از برجام، طرفهای دیگر این توافق اقدام عملی ملموسی برای حمایت از حقوق مشروع ایران در چهارچوب برجام صورت ندادند.
در پی کوتاهی طرفهای دیگر برجام بهویژه تروئیکای اروپایی (آلمان، انگلیس و فرانسه) در اجرای تعهدات خود ذیل برجام، شورای عالی امنیت ملی ایران روز چهارشنبه 18 اردیبهشت در بیانیهای اعلام کرد جمهوری اسلامی ایران در راستای صیانت از امنیت و منافع ملی و حقوق تصریحشده خود مندرج در بندهای 26 و 36 برجام، برخی اقدامات خود ذیل برجام را متوقف خواهد کرد.
از آن زمان تاکنون ایران طی چهار گام در فواصل 60 روزه تعهدات هستهای خود ذیل برجام را کاهش داده است.
مقامات ایران پیش از این بارها تأکید کردهاند که روند کاهش تعهدات هستهای ایران تا زمانی که طرفهای دیگر برجام به تعهدات خود در قبال ایران ذیل این توافق چندجانبه عمل نکنند، ادامه خواهد یافت.
اخبار مرتبط
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}