وزیر نیرو:در تلاش برای همکاری با کشور های همسایه برای اجرای طرح سازگاری با کم آبی
وزیر نیرو با اشاره به طرحهای خوب مصوبشده در زمینه سازگاری با کمآبی در کشور گفت: تلاش میشود این طرح ها به خصوص در حوضههای آبریز مشترک با همکاری کشورهای همسایه اجرایی شود.
وی ادامه داد: در کشور برنامههای خوبی داریم که تلاش میشود به ویژه در حوضههای آبریز مشترک با مشارکت کشورهای منطقه اجرایی شود.
وزیر نیرو گفت: موضوع حوضههای آبریز مشترک و رودخانههای مرزی حایز اهمیت است و ایران از حیث تنوع مسایل در این زمینه شاید اگر نگوییم بینظیر که کم نظیر است. در مرزهای شرقی و شمال شرق پایین دست حوضه آبریز و در غرب به عنوان بالادست با همسایگان خود همکاری داریم.
به گفته وی با تنوعی از مسایل مختلف حوضههای آبریز مختلف مواجه هستیم و تمرکز این مرکز به طور خاص بر همکاریهای خاص در حوزه مسایل شهری و روستایی و درون سرزمینی است.
اردکانیان تصریح کرد: وقتی وزرای آب ایران و افغانستان کنار هم بنشینند، این ارتباط و همفکری به حوضه رودخانههای مشترک هم کشیده میشود. با ترکیه و عراق هم اینگونه است و همکاران ما در امور خارجه هم مشارکت میکنند و این مرکز در حوزه مسایل آبهای مرزی رسمی ورودی نخواهد داشت ولی فرصت صحبت و کنار هم نشستن، این امکان را فراهم میکند که به این مسایل هم پرداخته شود.
وزیر نیرو ادامه داد: این مرکز را مانند شرکت سهامی تلقی کنید که سالانه یکبار جلسه مجمع عمومی آن برگزار میشود و البته در دیگر ایام سال تعطیل نیست و همراه با کار خود، سالانه یکبار صاحبان سهام برای تصویب برنامه سال بعد و بودجه دور هم جمع میشوند و این که انتظار داشته باشیم در این جلسه یک روزه همه طرحها تعیین تکلیف شود عملی نیست چرا که مرکز در طول سال فعالیت دارد و گزارش خواهد داد و بخشی از فعالیتهای آن در دیگر کشورهاست.
صدور خدمات فنی و مهندسی مورد توجه است
اردکانیان با بیان اینکه صدور خدمات فنی و مهندسی جزو مهمترین برنامهها است، ادامه داد: حوزههای آب و برق در راس برنامه صادرات خدمات فنی و مهندسی قرار دارند. بنابراین امید است بتوان برای صدور بیشتر خدمات فنی و مهندسی از ظرفیت به وجود آمده استفاده کرد.وزیر نیرو خاطرنشان کرد: حدود ۱۱ پیشنهاد همکاری تنظیم و پیشتر ارسال شده و علاوه بر این، امکان ارائه پیشنهادهای دیگر وجود دارد. یک موضوع مهم پروژهای به نام افزایش آگاهیهای عمومی روی مسایل تغییر اقلیم و بلایای طبیعی مانند سیل و خشکسالی و بحث مهم دیگر بهبود کیفیت آب در منطقه و ظرفیت سازی منابع انسانی برای کنترل کیفی آن است.
اردکانیان گفت: طرح بعدی، روشهای استفاده از فناوری ماهواره برای مدیریت منابع آب است.
وزیر نیرو بازچرخانی آب، تصفیه فاضلاب و استفاده از پروژههای شیرینسازی آب در منطقه را به عنوان دیگر پیشنهادات و مباحث مطرح شده در اجلاس شورای حکام برشمرد و افزود: در بحث سازگاری با تغییر اقلیم در موضوع مدیریت آب شهری و تاسیس مقر ارزیابی تاثیرات محیط زیستی و اجتماعی شیرینسازی آب دریا مواردی طرح شده و تا پایان امروز اکثر این پروژهها تصویب و کشورهای داوطلب و میزبان اجلاسهای بعدی مشخص میشود.
دهمین اجلاس شورای حکام مرکز منطقه ای مدیریت آب شهری به ریاست وزیر نیروی کشورمان با حضور عثمانعلی عثمان زاده وزیر انرژی و ذخایر آبی تاجیکستان، حسین عرنوس وزیر منابع آبی جمهوری عربی سوریه و معاونان و مقام های مسئول بخش آب ۱۳ کشور منطقه اکنون در سالن اجلاس سران برگزار شد.
جمهوری اسلامی ایران مبتکر اصلی برگزاری این اجلاس بوده است.
اخبار مرتبط
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}